11/08/2017

Άνθρωποι και αριθμοί

Είκοσι και πλέον χρόνια τώρα, η πολιτική αλλά και οι πολιτικοί μας έχουν συνηθίσει να σκεφτόμαστε με όρους αριθμητικής και όχι ανθρωποκεντρικά. Μέχρι εχθές σημασία είχε το δημοσιονομικό αποτέλεσμα και όχι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας που μοχθεί για να έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο. Μια ατέρμονη παράσταση με πρωταγωνιστές οικονομικά σκάνδαλα και offshore εταιρείες που ξέπλυναν το μόχθο του Έλληνα εργαζομένου, με τον πολίτη θεατή να ψυχορραγεί γεμάτος ανασφάλεια αντικρίζοντας το φάσμα της ανεργίας.

Το αποτέλεσμα αυτής της προσέγγισης της πολιτικής το βιώσαμε αιφνίδια, αντικρίζοντας έναν αδιάφορο για τα συμφέροντα της χώρας μας Πρωθυπουργό να ανακοινώνει από το ακριτικό Καστελόριζο την αδυναμία των έως τότε κυβερνόντων να αναγνωρίσουν τα λάθη τους και να τα μεταθέτουν στο λαό!

Κάθε ευνομούμενη πολιτεία οφείλει πρωτίστως να ενδιαφέρεται για την ευημερία των πολιτών και της κάθε μικροκοινωνίας μέσα στην οποία αυτοί διαβιούν. Η πολιτική όμως των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε περίτρανα πως πίσω από τις προγραμματικές τους δηλώσεις, κάθε φορά υπήρχαν στελέχη που μόνο μέλημά τους ήταν η επαύξηση των τραπεζικών τους καταθέσεων και το βόλεμα των ημέτερων, χωρίς να νοιάζονται διόλου για τον εργαζόμενο, για τον άνεργο, για τον νέο επιστήμονα ή τον συνταξιούχο. Τούτο όμως έχει πια αλλάξει, ο πολίτης έχει μπει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής σκέψης και αποτελεί τον σπουδαιότερο παράγοντα με τον οποίο χαράσσεται το μέλλον της χώρας.

Είναι απολύτως κατανοητό πως υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες στην καθημερινότητα όλων μας. Δυσκολίες που κληρονομήθηκαν από το παρελθόν και που πρέπει να γιατρευτούν αν θέλουμε να ατενίσουμε με αισιοδοξία το αύριο. Δεν είναι όμως εύκολο από τη στιγμή που τα συσσωρευμένα προβλήματα των αποτυχημένων πολιτικών του χθες είναι τεράστια σε αριθμό και όγκο. Το όραμα είναι ένα και δεν είναι άλλο από το να μπορέσει ο Έλληνας πολίτης να χαμογελάσει ξανά και να κοιτάξει τα παιδιά του στα μάτια νιώθοντας σιγουριά κι ασφάλεια. Στοίχημά μας είναι να μας επιτρέπει η συνείδησή μας, σήμερα αλλά και στο μέλλον, να μπορούμε να αντικρίζουμε τους συμπολίτες μας χωρίς να χρειαστεί να απολογηθούμε για τυχόν εσφαλμένες πολιτικές, χωρίς να δίνουμε επιτηδευμένες υποσχέσεις ή να δημιουργούμε φρούδες ελπίδες κατά την προσφιλή τακτική της μέχρι χθες πολιτικής νομενκλατούρας.

Η προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, αλλά, όπως και οι αληθινοί καρποί των δέντρων, χρειάζεται ο κατάλληλος χρόνος για να ωριμάσουν και να γίνουν κοινό κτήμα ολόκληρης της κοινωνίας. Όντας πολιτικοί με όραμα, το όνειρό μας δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικό από εκείνο των συμπολιτών μας. Θέλουμε να δούμε μια καλύτερη Ελλάδα να αναδύεται μέσα από τις στάχτες του παρελθόντος που μας κληροδοτήθηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η πατρίδα μας δεν μπορεί να είναι μόνο νούμερα και αριθμοί στις στατιστικές των Βρυξελλών, είναι πρωτίστως υπερήφανοι και φιλότιμοι άνθρωποι που θέλουν να δημιουργήσουν και να απολαύσουν το αποτέλεσμα της εργασίας τους.

Είμαστε όλοι εμείς που έχουμε αναλάβει να κρατήσουμε το τιμόνι στα χέρια μας χτίζοντας πάνω σε αυτά που οι προηγούμενες γενεές με κόπο και με αίμα κατέκτησαν. Είμαστε όλοι εμείς που έχουμε το μυαλό και τις σκέψεις μας καθαρές και διαυγείς. Είμαστε όλοι εμείς οι νέοι άνθρωποι που θέλουμε να ξεχωρίσουμε για το ήθος και την αξιοπρέπειά μας. Και δεν είμαστε λίγοι!

 

Ιστοσελίδα ‘newpost’, 10/8/2017

Διαβάστε άλλα άρθρα μου

Ο Γ. Σαρακιώτης στον Λαμιακό Τύπο για τα αποτελέσματα της απογραφής στη Φθιώτιδα

Τα αποτελέσματα της έκθεσης της απογραφής που δημοσιεύθηκαν προσφάτως επιβεβαιώνουν το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που εμπεδώθηκε στον τόπο μας. Ο συγκεντρωτισμός και ο υδροκεφαλισμός σε συνδυασμό με την υποχωρητικότητα μέρους του πολιτικού προσωπικού οδήγησαν τη...

Διαβάστε Περισσότερα

«Αδιευκρίνιστη και ανερμάτιστη εξωτερική πολιτική»

Πόσο να απέχει άραγε η «Κόκκινη Μηλιά» από μια υπουργική καρέκλα; Τί απέγιναν οι θέσεις του κ. Βορίδη ότι «η Τουρκία δεν πρέπει να μπει ποτέ, μα ποτέ στην Ε.Ε. αλλά και αν και ποτέ γίνει δεκτή, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ε.Ε.»; Πού κατέληξαν οι...

Διαβάστε Περισσότερα

Turkaegean, «δεδομένοι σύμμαχοι» και το δόγμα του κατευνασμού

Αντί οι ΗΠΑ να προσέλθουν στις ελληνικές θέσεις και ο Πρόεδρός τους να μετονομαστεί σε «Μπαϊντενόπουλο» ή «Μπαϊντενάκη», όπως πανηγύριζε η Κυβέρνηση κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, τελικά παρατηρούμε ότι ο κ. Μητσοτάκης καθίσταται έρμαιο...

Διαβάστε Περισσότερα