20/12/2018

Ένας από τους 300 (Συνέντευξη στο oneman.gr)

Ένας από τους 300

Ακολουθήσαμε τον βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σαρακιώτη, και είδαμε τι πραγματικά σημαίνει να είσαι βουλευτής στην Ελλάδα του 2018.

Κείμενο: Κωνσταντίνος Αμπατζής / Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson.

***

Στα 78,4 χιλιόμετρα που χωρίζουν την Αταλάντη από τη Λαμία, ο Γιάννης Σαρακιώτης κάπνισε τουλάχιστον τέσσερα στριφτά τσιγάρα, ήπιε βιαστικές γουλιές από τον καφέ του και προετοιμάστηκε ψυχολογικά για μια γεμάτη εβδομάδα. Το ρολόι του αυτοκινήτου έδειχνε 10 το πρωί, από το ραδιόφωνο ακουγόταν η φωνή του Κωνσταντίνου Τζούμα, στο πίσω κάθισμα κρεμόταν ένα σακάκι και βρίσκονταν διάσπαρτες αρκετές γραβάτες. Ο μουντός ουρανός μάς θύμιζε διαρκώς πώς είναι Δευτέρα και ο προορισμός μας ήταν τα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού Star Κεντρικής Ελλάδας, λίγο έξω από το κέντρο της πρωτεύουσας της Φθιώτιδας.

Για τον γεννημένο στον Άγιο Κωνσταντίνο, Γιάννη, τα 45 περίπου λεπτά (αν οδηγείς με φυσιολογική ταχύτητα) της συγκεκριμένης διαδρομής, μοιάζουν πια με ρουτίνα. Με πατέρα μαθηματικό στο τοπικό λύκειο και μητέρα συμβολαιογράφο στην περιοχή, όλες του οι παιδικές αναμνήσεις βρίσκονται στην Αταλάντη. Εκεί πήγε σχολείο, εκεί έκανε τους πρώτους του φίλους, εκεί μένουν οι γονείς του.

Ακολουθώντας τα χνάρια της μητέρας του, κατέβηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει στη Νομική και μετά την θητεία στον στρατό, επέστρεψε στη Λαμία για να εργαστεί ως δικηγόρος. Σήμερα, στα 35 του, ο Γιάννης Σαρακιώτης δεν μοιάζει πολύ με το παιδί που μεγάλωσε στην ανεμελιά της Αταλάντης. Δεν έχει πια χρόνο για να δει τους φίλους του, το μαλλί του έχει αρχίσει να ασπρίζει, ο χρόνος για διασκέδαση είναι ελάχιστος και τα στριφτά τσιγάρα είναι πολλές φορές η μόνη του ευχαρίστηση μέσα στην ημέρα.

Όχι, η δικηγορία στη Λαμία δεν φαντάζει πια και τόσο απαιτητική. Από τον Σεπτέμβρη του 2015, ο Γιάννης Σαρακιώτης είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή της Φθιώτιδας. Κάτι που λίγες ώρες πριν τις εκλογές, δεν το περίμενε ούτε ο ίδιος.

Διαβάστε άλλα άρθρα μου

Συνέντευξη στην εφημερίδα “Στερεά Νέα”

- κ. Σαρακιώτη πριν καλά καλά καταλάβετε τις θέσεις της αντιπολίτευσης στα έδρανα του κοινοβουλίου εξαγγείλατε τις διεργασίες για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο μετασχηματισμός σημαίνει επανίδρυση; Η διεύρυνση θα συνοδευτεί από όρους σύστασης νέου κόμματος; Ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Γιάννης Σαρακιώτης στο Lamia Ole!

Είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών και μπορεί το πρόγραμμα του να είναι ιδιαίτερα φορτωμένο το τελευταίο διάστημα, το Lamia Ole όμως κατάφερε να τον κάνει να μιλήσει… χαλαρά για μπαλίτσα. Ο λόγος για τον Γιάννη Σαρακιώτη, τον Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Με τις...

Διαβάστε Περισσότερα

Οι νέοι οφείλουμε να επωμιστούμε το ιστορικό βάρος της αναγέννησης της χώρας…

Ο 36χρονος δικηγόρος από τη Λοκρίδα, όταν το Σεπτέμβριο του 2015 εκλέχθηκε βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα και κλήθηκε ξαφνικά να "κολυμπήσει στα βαθειά", απέδειξε ότι είναι από τους άξιους και ικανούς πολιτικούς της νεότερης γενιάς. Ο Γιάννης Σαρακιώτης πιστεύει...

Διαβάστε Περισσότερα