16/11/2018

Αίτημα επαναλειτουργίας Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) στη Λοκρίδα

Μέσω της παρούσας επιστολής θα ήθελα να σας επισημάνω την υποστήριξή μου προς το αίτημα επαναλειτουργίας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) στην περιοχή της Λοκρίδας, ως παράρτημα του αντίστοιχου Σ.Δ.Ε. Λαμίας. Με αφορμή την πρόταση του «Σωματείου Εκπαιδευτών Ενηλίκων και Εργαζομένων σε Φορείς Δία Βίου Μάθησης Ν. Φθιώτιδας» και σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Λοκρών κ. Νικόλαο Λιόλιο, ευελπιστούμε το εγχείρημα να λάβει σάρκα και οστά σύντομα.

Τα Σ.Δ.Ε. συνιστούν ένα σημαντικότατο θεσμό, ο οποίος αξίζει να ενισχυθεί και να διευρυνθεί η γεωγραφική εμβέλειά του προσεγγίζοντας κάθε πολίτη που επιθυμεί να ενταχθεί στα προγράμματά τους. Η Φθιώτιδα, λόγω της γεωμορφολογίας της, αποτελεί ένα νομό στον οποίο η επανίδρυση Σ.Δ.Ε. στο νότιο τμήμα του είναι αναγκαία, καθώς η απόσταση από την ευρύτερη περιοχή της Λοκρίδας έως την πρωτεύουσα Λαμία είναι απαγορευτική για τους δεκάδες συμπολίτες μας, που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον εγγραφής τους.

Η επαναλειτουργία Σ.Δ.Ε. στη Λοκρίδα θα αποτελέσει αναμφίβολα μία έμπρακτη στήριξη των συγκεκριμένων ανθρώπων, οι οποίοι ανεξαρτήτως ηλικίας επιθυμούν να ολοκληρώσουν τον κύκλο της εκπαιδευτικής διαδικασίας λαμβάνοντας απολυτήριο γυμνασίου, ήτοι της βαθμίδας υποχρεωτικής εκπαίδευσης που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν κατά τα σχολικά χρόνια τους. Μάλιστα, αξίζει να υπογραμμισθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις η εν λόγω υποχρέωση συνδέεται με θέματα βιοπορισμού, εφόσον το απολυτήριο γυμνασίου συνιστά τυπικό προσόν για την πρόσληψή τους σε θέσεις εργασίας.

Εν κατακλείδι, θέτω υπ’ όψη σας το αίτημα επαναλειτουργίας Σ.Δ.Ε. Μαλεσίνας ως παράρτημα του Σ.Δ.Ε. Λαμίας κα με έδρα την Αταλάντη, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε μέχρι πρότινος εξοβελισμένους από την εκπαιδευτική διαδικασία συμπολίτες μας να ενταχθούν σε αυτήν.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στο ERTNEWS: «Υπόλογος ο κ. Μητσοτάκης για όσα περιλαμβάνει η “δικογραφία Θεοδωρικάκου”»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Newsroom» του ERTNEWS, με τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα και το Μάκη Προβατά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί μείζονων θεμάτων...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας: «Η Ολομέλεια συνιστά θεσμό που αντιστέκεται στην υποβάθμιση του Κράτους Δικαίου από την Κυβέρνηση»

Σε χαιρετισμό κατά την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας που διεξήχθη στη Λαμία την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2024 προέβη ο Βουλευτής και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης & Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία,...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Ελπιδοφόρο μήνυμα η πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στις ηλικίες 17-35 ετών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, με τον Παναγιώτη Στάθη και το Γιάννη Κολοκυθά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του αποτελέσματος...

Διαβάστε Περισσότερα