22/12/2015

Απάντηση του Ιωάννη Σαρακιώτη προς τον Χρήστο Σταϊκούρα αναφορικά με την παραχώρηση έκτασης 110 στρ. από το στρατόπεδο “ΤΣΑΚΑΛΟΥ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ” στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Δήμο Λαμίας

Σε απάντηση του από 12 Οκτωβρίου 2015 ερωτήματος του Βουλευτή Σταϊκούρα Χρήστου προς τη Βουλή των Ελλήνων ” Πότε η Κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη διαδικασία μεταβίβασης της έκτασης των 106 στρ. ώστε και στη Λαμία/Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να ξεκινήσει η δημιουργία σύγχρονων υποδομών για τη λειτουργία δομών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας” σας γνωρίζω τα εξής:

Είχε εκδηλωθεί στο παρελθόν και συγκεκριμένα από τα μέσα του 2014, ενδιαφέρον σχετικά με παραχώρηση τμήματος του “Στρατοπέδου Τσάκαλου” στο Πανεπιστήμιο και στο Δήμο. Η εν λόγω έκταση περιήλθε στην κυριότητα του ΥΠ.ΕΘ.Α.  στο παρελθόν κατόπιν απαλλοτρίωσης.

Προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα παραχώρησης έπρεπε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα τεχνικά στοιχεία (τοπογραφικό διάγραμμα της υφιστάμενης κατάστασης, υπολογισμός αξίας του προς παραχώρηση ακινήτου από την αρμόδια ΔΟΥ, βεβαίωση επιτρεπόμενων χρήσεων από την αρμόδια τεχνική υπηρεσία κλπ) για να τεθούν υπόψη της Επιτροπής Δημοσίων Κτημάτων για να γνωμοδοτήσει σχετικά κατ΄ άρθρο 98 ΠΔ 284/1988 και στην συνέχεια να εκδοθεί απόφαση παραχώρησης η οποία θα καθορίζει τους όρους.

Σε συνάντηση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φθιώτιδας με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας την 22α Δεκεμβρίου 2015 ενημερωθήκαμε από τον κ. Γεν. Γραμματέα ότι  έχει ήδη συγκροτηθεί η Επιτροπή  Δημοσίων Κτημάτων, η συγκρότηση της οποίας εκκρεμούσε λόγω αλλαγής του οργανισμού του Υπ. Οικονομικών, επιβεβαίωσε τη βούληση της Κυβέρνησης για την παραχώρηση της έκτασης αυτής και μας ενημέρωσε ότι θα διαβιβάσει σχετική εντολή του στην Περιφερειακή Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας, Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας για την άμεση παραχώρηση της έκτασης.

Κατόπιν αυτού η Κυβέρνηση υπογραμμίζει την εκφρασμένη εμπράκτως πρόθεσή της να συναινέσει στην παραχώρηση της εν λόγω έκτασης, για την οποία, ωστόσο, απαιτείται και η σύμπραξη λοιπών εμπλεκόμενων φορέων (Δήμου Λαμιέων, Πανεπιστίμιου Θεσσαλίας, Υπ. Παιδείας, ΥΠ.ΕΘ.Α.), από την ταχύτητα των ενεργειών των οποίων εξαρτάται πρωτίστως η περαιτέρω προώθηση του θέματος.

Αρχείο δελτίων τύπου

Ξενογιαννακοπούλου, Χαρίτσης και Σαρακιώτης για τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ: «Αποστολή εξετελέσθη»

Στη δημοσίευση κοινής ανακοίνωσης προχώρησαν η Βουλευτής Β1΄ Βόρειου Τομέα Αθηνών ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Βουλευτής Μεσσηνίας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης: «Τρία και πλέον χρόνια, πήρε στους “οδηγούς” της “ανάπτυξης”, να επιτύχουν αυτά που επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν δεδομένα»

Σε δήλωση προχώρησε ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, μετά τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην επαναφορά καθημερινών...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Αδιαφανείς αποφάσεις της Κυβέρνησης με θύμα την ερευνητική κοινότητα της χώρας»

Τις διαμαρτυρίες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α.) και του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) σχετικά με την προγραμματική συμφωνία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) για την...

Διαβάστε Περισσότερα