ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Γεννήθηκα στη Λαμία το 1983 και μεγάλωσα στην Αταλάντη. Μετά την αποφοίτησή μου από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, άσκησα μαχόμενη δικηγορία όντας μέλος της δικηγορικής εταιρείας «Δ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ – Ι. ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ – Ε. ΜΑΤΖΙΑΝΙΚΑΣ» με γραφεία στην Αταλάντη και στη Λαμία. Μιλάω αγγλικά και συμμετέχω τακτικά σε συνέδρια, ημερίδες και συμπόσια με θέματα συναφή με τη νομική και την πολιτική επιστήμη.

Είμαι μέλος της Οργάνωσης Λοκρών του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) από το 2012 και Βουλευτής Φθιώτιδας από το Σεπτέμβριο του 2015. Ασχολήθηκα με την πολιτική έχοντας την ανάγκη να δηλώσω παρών ως εκπρόσωπος της νεότερης γενιάς Ελλήνων πολιτών. Έχω τη σταθερή πεποίθηση ότι όλοι οφείλουμε να ασχολούμαστε με τα κοινά και να λαμβάνουμε εμείς τις αποφάσεις για εμάς.

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά σχετίζεται με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, με αναφορά τόσο στη Φθιώτιδα, όσο και σε ζητήματα κεντρικής πολιτικής σκηνής, όπως η προστασία των δικαιωμάτων των αδύναμων κοινωνικών ομάδων, η επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και ο εκδημοκρατισμός της θεσμικής λειτουργίας του κράτους. Εκπροσωπώντας τους πολίτες της Φθιώτιδας, εστιάζω ιδιαίτερα την προσοχή μου – μεταξύ άλλων – στην ανάγκη ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας, στη χρηστή λειτουργία των δομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας και στη βελτίωση της επαφής του πολίτη με το κράτος.

Ως Βουλευτής, συμμετέχω στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, καθώς και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος και Λοιπών Δομών Εγκλεισμού Κρατουμένων. Είμαι Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδος-Λιθουανίας, καθώς και μέλος των αντίστοιχων ομάδων φιλίας της χώρας μας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Βραζιλία, ενώ είμαι και μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.).

Θεωρώ κύριο καθήκον μου να επικεντρώσω τις σκέψεις και να κατευθύνω τις δράσεις μου σε ζητήματα όπως η προστασία των δικαιωμάτων των αδύναμων κοινωνικών ομάδων, η επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και ο εκδημοκρατισμός της θεσμικής λειτουργίας του κράτους. Εκπροσωπώντας τους πολίτες της Φθιώτιδας, εστιάζω ιδιαίτερα την προσοχή μου – μεταξύ άλλων – στην ανάγκη ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας, στη χρηστή λειτουργία των δομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας και στη βελτίωση της επαφής του πολίτη με το κράτος.

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:  Λαμία Φθιώτιδας το έτος 1983

Οικογενειακή Κατάσταση: Άγαμος

Επάγγελμα: Δικηγόρος, με γραφεία στην Αταλάντη και στη Λαμία της Π.Ε. Φθιώτιδας

Σπουδές: Απόφοιτος της Νομικής  Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες: Μέλος της Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λοκρών από το έτος 2012