08/11/2023

Γιάννης Σαρακιώτης: «Αν δεν υπήρχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Στέφανος Κασσελάκης, το σκάνδαλο των υποκλοπών θα είχε θαφτεί»

Στην τηλεοπτική εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” του OPEN εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα της εκδήλωσης προς τιμήν του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με τον κ. Σαρακιώτη να σημειώνει χαρακτηριστικά ότι: «Όσοι κατήγγειλαν τον κ. Σημίτη ως “αρχιερέα της διαπλοκής”, σήμερα τον αποθεώνουν».

Όπως αρχικά ανέφερε ο κ. Σαρακιώτης: «Είναι απολαυστικό να βλέπει κανείς τα στελέχη της Ν.Δ. να υπερασπίζονται με τόσο σθένος τον Κώστα Σημίτη. Ένας εκ των προκατόχων του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Καραμανλής, τον αποκαλούσε “αρχιερέα της διαπλοκής”, ο κ. Κακλαμάνης αναφέρει ότι “έχουμε υιοθετήσει τα μισά ορφανά του Σημίτη” και εντούτοις, βλέπουμε σειρά στελεχών – με πρώτο τον Πρωθυπουργό – να ομνύουν για την περίοδο διακυβέρνησης του κ. Σημίτη και το μισό υπουργικό συμβούλιο του κ. Μητσοτάκη να προέρχεται από τον κύκλο των συνεργατών του κ. Σημίτη! Ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε ότι δεν έχει “καμία δουλειά” με όσους ενεπλάκησαν π.χ. στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου και όσους είναι υπόλογοι για τη Συμφωνία της Μαδρίτης».

Ακολούθως, ερωτώμενος για την προσπάθεια συνεννόησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛ. επί κρίσιμων ζητημάτων υψηλής σημασίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπογράμμισε: «Ο κ. Ανδρουλάκης είναι Πρόεδρος ενός κόμματος του δημοκρατικού χώρου και οφείλουμε, σε μείζονα ζητήματα, να έχουμε κοινή γραμμή στην άσκηση της αντιπολίτευσης τουλάχιστον στη Βουλή. Το επόμενο χρονικό διάστημα, θα ανοίξει το θέμα των Τεμπών, ενώ βρίσκεται στην επικαιρότητα και είναι μείζον το θέμα των υποκλοπών. Συνεπώς, οφείλουν τα κόμματα του προοδευτικού χώρου να συνεννοούνται. Το θέμα των υποκλοπών θα είχε θαφτεί, αν δεν υπήρχαν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Στέφανος Κασσελάκης».

Μάλιστα, απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛ., ο κ. Σαρακιώτης τόνισε: «Αν θέλετε να ταυτίσετε πλήρως τον κ. Ανδρουλάκη με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, με τη Συμφωνία της Μαδρίτης, η οποία γκρίζαρε το Αιγαίο και όσα έγιναν την περίοδο Σημίτη, κάντε το. Όμως, θεωρώ ότι είναι δύο διαφορετικές χρονικές περίοδοι και δύο διαφορετικές προσωπικότητες. Όλα τα κόμματα, τα οποία ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης οφείλουν να έχουν το minimum συναίνεσης στην άσκηση της αντιπολίτευσης επί μείζονων ζητημάτων».

Παράλληλα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επεσήμανε: «Δεν ενοχλούνται στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το γεγονός ότι οι μισοί υπουργοί του κ. Μητσοτάκη προέρχονται από το κόμμα τους; Δεν ενοχλούνται που στελέχη, τα οποία συμπορεύτηκαν με τον κ. Σημίτη, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση εις μνήμη της Μαριέττας Γιαννάκου και όχι στην εκδήλωση προς τιμήν του κ. Σημίτη; Πρόκειται για τον ορισμό της υποκρισίας! Δεν είναι δυνατόν να μιλούν όσοι χρεοκόπησαν τη χώρα σε εκείνους που την έβγαλαν από τα μνημόνια».

Κλείνοντας, σε απάντηση ερωτήματος για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε: «Συμφωνώ να μη χυθεί “κομματικό αίμα” στην επικείμενη Κεντρική Επιτροπή. Πριν από οτιδήποτε, επιβάλλεται να ανακληθούν δηλώσεις όπως “ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία έχει αλωθεί από την ολιγαρχία και τη διαπλοκή”. Είναι θέμα αξιοπρέπειας και δεν μπορώ να κάθομαι στο ίδιο τραπέζι με ανθρώπους, οι οποίοι έχουν αυτές τις απόψεις. Δεν μπήκαμε στην πολιτική για να πλουτίσουμε και έχουμε μια αξιοπρέπεια. Πριν συζητήσουμε για ανάκληση διαγραφών, πρέπει να ανακληθούν δηλώσεις τέτοιου τύπου».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα