17/02/2022

Γιάννης Σαρακιώτης: «Από τη Δ.Ε.Η. στον Ε.Φ.Κ.Α…. Οι “επιτυχίες” του κ. Χατζηδάκη συνεχίζονται!»

Τις δεκαετίες, που πέρασαν, χιλιάδες εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι αγωνίστηκαν για τα δικαιώματά τους, για την κοινωνική ασφάλιση ως συλλογική κατάκτηση. Ποιος, όμως, θα φανταζόταν ότι εν μία νυκτί, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. θα εγκατέλειπε τον Ε.Φ.Κ.Α. έρμαιο στα ιδιωτικά συμφέροντα, στον κομματισμό και στις πελατειακές σχέσεις όταν οι ίδιοι διακήρυτταν προεκλογικά ότι «θα δημιουργήσουν πολλές και καλές νέες θέσεις εργασίας για όλους» και υπόσχονταν 50.000 θέσεις εργασίας μόνο από την επένδυση στο Ελληνικό, η οποία θα «ξεκινούσε την πρώτη εβδομάδα από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Ν.Δ.», αλλά 2,5 χρόνια μετά βλέπουμε:

  • Την Ελλάδα να συνιστά αρνητικό πρωταγωνιστή σε όλους τους βασικούς υγειονομικούς και οικονομικούς δείκτες και στην ανεργία των νέων με ποσοστό 30,5%!
  • Τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους εξαιτίας της ακρίβειας. Ο πληθωρισμός του Ιανουαρίου ανακοινώθηκε στο 6,2%, δηλαδή πάνω από το μέσο όρο της ζώνης του ευρώ! Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία φορά, που ξεπέρασε το 6%, ήταν το Μάρτιο του 1997, δηλαδή την εποχή της… δραχμής.
  • 300 εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ απολύονται και διώχνονται από τα σπίτια τους στον οικισμό του εργοστασίου στη Λάρυμνα, χωρίς καμία πρόβλεψη για το μέλλον.

Και αναρωτιέται κανείς πώς θα απευθυνθεί η Κυβέρνηση της Ν.Δ.:

  • Στους αγρότες που εξαιτίας της εκτόξευσης του κόστους παραγωγής δε θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν φέτος τα χωράφια τους.
  • Στον εμπορικό κόσμο που καλείται να καταβάλλει τριπλάσιους και τετραπλάσιους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ βρίσκεται εδώ και μήνες σε ένα άτυπο lockdown.
  • Στους νέους ανθρώπους που δεν τους δίνει καν τη δυνατότητα φοίτησης στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
  • Στους απολυμένους της ΛΑΡΚΟ.
  • Στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας που μαστίζεται από τις ραγδαίες ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες και βλέπει την αγοραστική της δύναμη να συρρικνώνεται μέρα με τη μέρα.

Άραγε θα τους πει ότι οι μισθοί άνω των 8.000 ευρώ που νομοθετεί η Ν.Δ. στον Ε.Φ.Κ.Α. και τα bonus στα κομματικά στελέχη είναι για το «καλό» τους; Ότι αυξάνει τον αριθμό των μετακλητών στη Διοίκηση του Ε.Φ.Κ.Α. επειδή «μάχεται για τη μείωση της ανεργίας»;! Θα καλέσει τους πολίτες «να μην ανησυχούν» και «να εμπιστευτούν την Κυβέρνηση» για το γεγονός ότι ορίζετε fast track διαδικασία απευθείας αναθέσεων, κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας για τις δημόσιες συμβάσεις; Ή μήπως θα επιχειρήσει να τους πείσει ότι η εκχώρηση της ακίνητης περιουσίας του Ε.Φ.Κ.Α. σε μονοπρόσωπη εταιρεία ειδικού σκοπού, η οποία θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, είναι προς… το δημόσιο συμφέρον; Ας δοκιμάσει να εξηγήσει όλες τις επαίσχυντες προβλέψεις αυτού του νομοσχεδίου και στους υπαλλήλους του Ε.Φ.Κ.Α., οι οποίοι λαμβάνουν μισθούς 1.000 ευρώ και καλούνται να ανταπεξέλθουν σε τεράστιο όγκο δουλειάς με υποστελεχωμένες υπηρεσίες και θα ελέγχονται πλέον από κομματικά στελέχη αμειβόμενα με μισθούς 4.500 ή 8.000 ευρώ.

Προφανώς, η Ν.Δ. «δεν ικανοποιήθηκε» με το Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης για τους 4.500 ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, το οποίο «έτρεξε» από το 2018 επί Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με διαφανείς διαδικασίες Α.Σ.Ε.Π. καλύπτοντας πολλές ανάγκες του Ε.Φ.Κ.Α. και δεν το ανανέωσε. Οδήγησε, έτσι, στην ανεργία χιλιάδες νέους ανθρώπους, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στη διεκπεραίωση των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων και είχαν δώσει πραγματική ώθηση στη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα. Αντί των 4.500 χιλιάδων πτυχιούχων, προσληφθέντων μέσω Α.Σ.Ε.Π., η Ν.Δ. θα διενεργεί στο εξής προκηρύξεις «με τη σύμπραξη» του Α.Σ.Ε.Π..

Την «επιτυχία» του κ. Χατζηδάκη, ως Υπουργού Ενέργειας, με την υποτιθέμενη «αναδιάρθρωση» της Δ.Ε.Η., την «απολαμβάνει» σήμερα ολόκληρη η ελληνική κοινωνία. Οι «επιτυχίες» του συνεχίζονται σήμερα με την κομματικοποίηση του Ε.Φ.Κ.Α..

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα

Τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας φέρνει στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης

Τα μεγάλα προβλήματα που σημειώνονται στην καθημερινή λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και τις ανησυχίες του προσωπικού των υπηρεσιών του, καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μετέφερε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης...

Διαβάστε Περισσότερα