09/11/2023

Γιάννης Σαρακιώτης για άρση ασυλίας «Σπαρτιατών»: «Μια ακόμη κυβερνητική αποτυχία»

Σε δήλωση, με αφορμή την υπερψήφιση της άρσης ασυλίας 11 Βουλευτών του κόμματος των «Σπαρτιατών», προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει:

«Οι εξελίξεις, αναφορικά με την άρση ασυλίας των 11 Βουλευτών του κόμματος των “Σπαρτιατών”, συνιστούν απόδειξη της παταγώδους αποτυχίας της Κυβέρνησης της Ν.Δ. να θέσει φραγμό στους νεοναζιστές οπαδούς του κατάδικου Ηλία Κασιδιάρη. Με σημαντική καθυστέρηση και ουσιαστικά εν μέσω προεκλογικής περιόδου, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε συνταγματικές ακροβασίες δημιουργώντας συνθήκες κοινοβουλευτικής παρωδίας και εκφυλισμού των θεσμών, με τροπολογίες, για την ανεπάρκεια των οποίων εγκαίρως επισημάναμε ότι δεν θα εμποδίσουν την είσοδο των νεοναζιστών στη Βουλή.

Το Φεβρουάριο του 2023, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, με βάση την “πρόταση Αλιβιζάτου”, κατέθεσε τροπολογία με τον τότε Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα να καλεί για διακομματική συναίνεση αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οφείλουμε “να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω”, αλλά ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. αντέτειναν άρνηση, μικροκομματικές υπεκφυγές και ένα διχαστικό παραλήρημα βγαλμένο από τη μετεμφυλιακή περίοδο.

Δυστυχώς, η είσοδος των «Σπαρτιατών» στη Βουλή, η υποψηφιότητα Κασιδιάρη κατά τις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές Εκλογές και το έγγραφο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κας Αδειλίνη δικαιώνουν τη θεσμικά υπεύθυνη στάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία έναντι της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Στο έγγραφο της Εισαγγελέως υπογραμμίζεται ότι σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα των “Σπαρτιατών” ήταν καθοδηγούμενη από τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης πρώην χρυσαυγίτη υπαρχηγό, ο οποίος κινούσε τα νήματα ως πραγματικός αρχηγός.

Η υπερψήφιση της ομόφωνης απόφασης της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής αποτέλεσε πλέον μονόδρομο για τη Ν.Δ., που επιχειρεί να αποκρύψει τις ευθύνες της εφόσον οι νομοθετικές της πρωτοβουλίες αποδείχθηκαν ανεπαρκείς και αναποτελεσματικές θέτοντας ουσιαστικά ερωτήματα για την πολιτική της βούληση να ορθώσει μέτωπο στην Ακροδεξιά».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Οι “γοργοί ρυθμοί” δεν αφορούν την οικονομική ανάπτυξη αλλά την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη για 2η ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας: «Ως πότε θα παραμένει στις καλένδες η λειτουργία της κ. Γεωργιάδη;»

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο προχωρήσει επιτέλους η έναρξη της πλήρους και απρόσκοπτης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας στην περιοχή του Παγκρατίου, ζητά να ενημερωθεί μέσω νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης από Νοσοκομείο Λαμίας: «Δυσοίωνο το μέλλον του Νοσοκομείου μας – Άμεση ανάγκη η αλλαγή πολιτικής για την ανόρθωσή του»

Για δυσοίωνο μέλλον του Νοσοκομείου Λαμίας και για άμεση ανάγκη αλλαγής πολιτικής για την ανόρθωσή του κάνει λόγο ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης...

Διαβάστε Περισσότερα