09/11/2023

Γιάννης Σαρακιώτης για άρση ασυλίας «Σπαρτιατών»: «Μια ακόμη κυβερνητική αποτυχία»

Σε δήλωση, με αφορμή την υπερψήφιση της άρσης ασυλίας 11 Βουλευτών του κόμματος των «Σπαρτιατών», προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει:

«Οι εξελίξεις, αναφορικά με την άρση ασυλίας των 11 Βουλευτών του κόμματος των “Σπαρτιατών”, συνιστούν απόδειξη της παταγώδους αποτυχίας της Κυβέρνησης της Ν.Δ. να θέσει φραγμό στους νεοναζιστές οπαδούς του κατάδικου Ηλία Κασιδιάρη. Με σημαντική καθυστέρηση και ουσιαστικά εν μέσω προεκλογικής περιόδου, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε συνταγματικές ακροβασίες δημιουργώντας συνθήκες κοινοβουλευτικής παρωδίας και εκφυλισμού των θεσμών, με τροπολογίες, για την ανεπάρκεια των οποίων εγκαίρως επισημάναμε ότι δεν θα εμποδίσουν την είσοδο των νεοναζιστών στη Βουλή.

Το Φεβρουάριο του 2023, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, με βάση την “πρόταση Αλιβιζάτου”, κατέθεσε τροπολογία με τον τότε Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα να καλεί για διακομματική συναίνεση αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οφείλουμε “να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω”, αλλά ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. αντέτειναν άρνηση, μικροκομματικές υπεκφυγές και ένα διχαστικό παραλήρημα βγαλμένο από τη μετεμφυλιακή περίοδο.

Δυστυχώς, η είσοδος των «Σπαρτιατών» στη Βουλή, η υποψηφιότητα Κασιδιάρη κατά τις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές Εκλογές και το έγγραφο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κας Αδειλίνη δικαιώνουν τη θεσμικά υπεύθυνη στάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία έναντι της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Στο έγγραφο της Εισαγγελέως υπογραμμίζεται ότι σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα των “Σπαρτιατών” ήταν καθοδηγούμενη από τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης πρώην χρυσαυγίτη υπαρχηγό, ο οποίος κινούσε τα νήματα ως πραγματικός αρχηγός.

Η υπερψήφιση της ομόφωνης απόφασης της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής αποτέλεσε πλέον μονόδρομο για τη Ν.Δ., που επιχειρεί να αποκρύψει τις ευθύνες της εφόσον οι νομοθετικές της πρωτοβουλίες αποδείχθηκαν ανεπαρκείς και αναποτελεσματικές θέτοντας ουσιαστικά ερωτήματα για την πολιτική της βούληση να ορθώσει μέτωπο στην Ακροδεξιά».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα

Τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας φέρνει στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης

Τα μεγάλα προβλήματα που σημειώνονται στην καθημερινή λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και τις ανησυχίες του προσωπικού των υπηρεσιών του, καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μετέφερε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης...

Διαβάστε Περισσότερα