24/03/2022

Γιάννης Σαρακιώτης για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου: «Ορόσημο της εθνικής μας κληρονομιάς που μας καλεί να γυρίσουμε σελίδα»

Το μήνυμα του με αφορμή τον διπλό εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου απηύθυνε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.

«H 25η Μαρτίου συνιστά ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας, υπενθυμίζοντας μας την πιο ένδοξη στιγμή της επαναστατικής και δημοκρατικής παρακαταθήκης της χώρας μας. Παρακαταθήκη που πηγάζει μέσα από το συλλογικό αγώνα για ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία. Έναν αγώνα νικηφόρο που συνδέεται άρρηκτα με την εθνική μας ταυτότητα. Και σήμερα όμως, βρισκόμαστε ενώπιον πολυεπίπεδων και κρίσιμων προκλήσεων, τόσο διεθνώς, με ευρωπαϊκούς λαούς να ανθίστανται σθεναρά απέναντι σε επιθετικές ενέργειες κρατών που καταλύουν το Διεθνές Δίκαιο, όσο και στο εσωτερικό μας, με πρώτη την ελληνική κοινωνία να δίνει έναν τιτάνιο αγώνα υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και γενικευμένη επισφάλεια, μόνη, χωρίς δυστυχώς την οφειλόμενη κρατική υποστήριξη και αρωγή.

Αγώνα για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και της αξιοπρεπούς διαβίωσης που σήμερα δοκιμάζονται εξαιτίας των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης και του παρατεταμένου κύματος ακρίβειας. Αγώνα για την ίδια μας τη ζωή, μέσα σε μία περίοδο φονικής πανδημικής κρίσης, που μας πλήγωσε όλους, βυθίζοντας τη χώρα μας και χιλιάδες συμπολίτες μας στην οδύνη, εξαιτίας των χιλιάδων ανθρώπινων απωλειών.

Ο φετινός εορτασμός, συνιστά ένα ακόμη ορόσημο, κατά το οποίο πρέπει να αντλήσουμε δυνάμεις μέσα από την εθνική μας, αγωνιστική κληρονομιά προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις υφιστάμενες δυσκολίες, αλλά και να γυρίσουμε σελίδα, κερδίζοντας ξανά την ελπίδα και την προοπτική στον τόπο μας. Μία ελπίδα που είναι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αναγκαία και ένα καλύτερο μέλλον που μας αξίζει. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους.»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα

Τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας φέρνει στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης

Τα μεγάλα προβλήματα που σημειώνονται στην καθημερινή λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και τις ανησυχίες του προσωπικού των υπηρεσιών του, καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μετέφερε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης...

Διαβάστε Περισσότερα