04/10/2022

Γιάννης Σαρακιώτης: «Η Μαλεσίνα, το νέο θύμα της απαξίωσης των ΕΛ.ΤΑ. στη Φθιώτιδα»

Σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση για το ζήτημα της συνεχιζόμενης απαξίωσης του δικτύου καταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. στη Φθιώτιδα προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης.

Φέρνοντας στη Βουλή την επιστολή διαμαρτυρίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Π.Ε. Φθιώτιδας, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρεται στο κατάστημα των ΕΛΤΑ της Μαλεσίνας, το οποίο λειτουργεί πλέον μόνο δύο ημέρες εβδομαδιαία και μάλιστα, με περιορισμένο ωράριο, παρά το γεγονός ότι, εξυπηρετεί εκτός από τη Μαλεσίνα, το Μαρτίνο, τη Λάρυμνα, τον οικισμό και το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ και όλα τα χωριά της ευρύτερης περιοχής.

Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής Φθιώτιδας: «Η απαξίωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι πρωτόγνωρη, καθώς ο πάλαι ποτέ κραταιός οργανισμός έχει μετατραπεί σε έρμαιο ιδιωτικών συμφερόντων και βιώνει τη διαρκή υπονόμευση του έργου του από την Κυβέρνηση της Ν.Δ.. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα ΕΛ.ΤΑ. Μαλεσίνας είχαν επωμιστεί το σύνολο του φόρτου των τραπεζικών και των ταχυδρομικών υπηρεσιών, δεδομένης της αναστολής λειτουργίας των τραπεζικών καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή. Αντί, συνεπώς, να ενισχυθεί το συγκεκριμένο κατάστημα, υποβαθμίστηκε περαιτέρω η λειτουργία του και χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής αναγκάζονται να μετακινούνται στην Αταλάντη προκειμένου να εξυπηρετηθούν».

Καταλήγοντας, ο κ. Σαρακιώτης τονίζει: «Οι πολίτες της Λοκρίδας είναι πεπεισμένοι πλέον ότι δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός, αλλά η Κυβέρνηση ακολουθεί πιστά μια στρατηγική διάλυσης των ΕΛ.ΤΑ., αδιαφορώντας για τις συνέπειες ιδίως για την ελληνική περιφέρεια. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι, παρά τις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για το συγκεκριμένο θέμα, η Ν.Δ. προχωρά στην πλήρη εγκατάλειψη του δικτύου καταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ.;»

Τέλος, υπενθυμίζονται οι κάτωθι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του κ. Σαρακιώτη

α) 21/10/2020 για το κατάστημα Αταλάντης (επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Π.Ε. Φθιώτιδας)

β) 26/10/2020 για τη μοναδική υπηρεσία ΕΛ.ΤΑ. στον Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού (υπόμνημα των Προέδρων των χωριών Δυτικής Φθιώτιδας)

γ) 2/2/2021 για το κατάστημα Δομοκού (επιστολή του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού)

δ) 26/2/2021 για το κατάστημα Αγίου Κωνσταντίνου (επιστολή του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Αγίου Κωνσταντίνου)

ε) 24/4/2021 για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες στο Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας (απόσπασμα πρακτικού Δημοτικού Συμβουλίου Αμφίκλειας-Ελάτειας)

στ) 24/4/2021 για τα καταστήματα Μαρτίνου, Αταλάντης και Μαλεσίνας (ψήφισμα Δήμου Λοκρών)

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Συνεχίζεται για 2η τετραετία η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων από τη Ν.Δ.»

Αναφορικά με την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου από τους Βουλευτές της Ν.Δ. και μόνο, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, τονίζοντας ότι «η απορρύθμιση και η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων συνεχίζεται σε...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο Open: «Η μαζική προσέλευση 150.000 μελών προσέδωσε νέα δυναμική στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως αρχικά ανέφερε σχετικά με τις πρόσφατες καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel: «Στην...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη-Χαρίτση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού κατέθεσαν ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης και ο Βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, με θέμα τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας...

Διαβάστε Περισσότερα