04/10/2022

Γιάννης Σαρακιώτης: «Η Μαλεσίνα, το νέο θύμα της απαξίωσης των ΕΛ.ΤΑ. στη Φθιώτιδα»

Σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση για το ζήτημα της συνεχιζόμενης απαξίωσης του δικτύου καταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. στη Φθιώτιδα προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης.

Φέρνοντας στη Βουλή την επιστολή διαμαρτυρίας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Π.Ε. Φθιώτιδας, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρεται στο κατάστημα των ΕΛΤΑ της Μαλεσίνας, το οποίο λειτουργεί πλέον μόνο δύο ημέρες εβδομαδιαία και μάλιστα, με περιορισμένο ωράριο, παρά το γεγονός ότι, εξυπηρετεί εκτός από τη Μαλεσίνα, το Μαρτίνο, τη Λάρυμνα, τον οικισμό και το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ και όλα τα χωριά της ευρύτερης περιοχής.

Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής Φθιώτιδας: «Η απαξίωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι πρωτόγνωρη, καθώς ο πάλαι ποτέ κραταιός οργανισμός έχει μετατραπεί σε έρμαιο ιδιωτικών συμφερόντων και βιώνει τη διαρκή υπονόμευση του έργου του από την Κυβέρνηση της Ν.Δ.. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα ΕΛ.ΤΑ. Μαλεσίνας είχαν επωμιστεί το σύνολο του φόρτου των τραπεζικών και των ταχυδρομικών υπηρεσιών, δεδομένης της αναστολής λειτουργίας των τραπεζικών καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή. Αντί, συνεπώς, να ενισχυθεί το συγκεκριμένο κατάστημα, υποβαθμίστηκε περαιτέρω η λειτουργία του και χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής αναγκάζονται να μετακινούνται στην Αταλάντη προκειμένου να εξυπηρετηθούν».

Καταλήγοντας, ο κ. Σαρακιώτης τονίζει: «Οι πολίτες της Λοκρίδας είναι πεπεισμένοι πλέον ότι δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός, αλλά η Κυβέρνηση ακολουθεί πιστά μια στρατηγική διάλυσης των ΕΛ.ΤΑ., αδιαφορώντας για τις συνέπειες ιδίως για την ελληνική περιφέρεια. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι, παρά τις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για το συγκεκριμένο θέμα, η Ν.Δ. προχωρά στην πλήρη εγκατάλειψη του δικτύου καταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ.;»

Τέλος, υπενθυμίζονται οι κάτωθι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του κ. Σαρακιώτη

α) 21/10/2020 για το κατάστημα Αταλάντης (επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Π.Ε. Φθιώτιδας)

β) 26/10/2020 για τη μοναδική υπηρεσία ΕΛ.ΤΑ. στον Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού (υπόμνημα των Προέδρων των χωριών Δυτικής Φθιώτιδας)

γ) 2/2/2021 για το κατάστημα Δομοκού (επιστολή του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού)

δ) 26/2/2021 για το κατάστημα Αγίου Κωνσταντίνου (επιστολή του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Αγίου Κωνσταντίνου)

ε) 24/4/2021 για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες στο Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας (απόσπασμα πρακτικού Δημοτικού Συμβουλίου Αμφίκλειας-Ελάτειας)

στ) 24/4/2021 για τα καταστήματα Μαρτίνου, Αταλάντης και Μαλεσίνας (ψήφισμα Δήμου Λοκρών)

Αρχείο δελτίων τύπου

Ο Γιάννης Σαρακιώτης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Μήνυμα ενότητας και εθνικής ομοψυχίας απηύθυνε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή τον εορτασμό της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Νερό και απορρίμματα το νέο λάφυρο των ιδιωτών με σφραγίδα Ν.Δ.»

Επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο, μεταξύ άλλων, προωθεί την ιδιωτικοποίηση του νερού και της διαχείρισης των απορριμμάτων, τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Στην Κύπρο για τη διευρυμένη συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας ο Γιάννης Σαρακιώτης

Στη διευρυμένη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και των Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου, συμμετείχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης...

Διαβάστε Περισσότερα