09/11/2018

Γιάννης Σαρακιώτης: «Η παροχή των βέλτιστων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους συνεχίζει να αποτελεί το ύψιστο διακύβευμα της πολιτικής μας»

Η συνεργασία των Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με το Υπουργείο Εργασίας και τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του Υπουργείου την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου. Η συνάντηση με τον Διοικητή του Ε.Φ.Κ.Α. κ. Λάμπρο Σέμπο πραγματοποιήθηκε, κατόπιν πρωτοβουλίας του Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σωκράτη Βαρδάκη και συμμετείχαν ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, καθώς και οι Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Νατάσα Γκαρά, Γρηγόρης Στογιαννίδης, Χρήστος Σιμορέλης, Μάριος Κάτσης και Χρήστος Αντωνίου.

Η σύσκεψη διενεργήθηκε σε καλό κλίμα και οι Βουλευτές είχαν την ευκαιρία να υπογραμμίσουν τη θετική πορεία του Ε.Φ.Κ.Α., καθώς παρελήφθη μεγάλος αριθμός εκκρεμών συντάξεων το 2015 και πλέον αυτός έχει μειωθεί σημαντικά, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης. Όσον αφορά το θλιβερό φαινόμενο της αδήλωτης εργασίας και τις προσπάθειες καταπολέμησής της, σημειώθηκε η ανάγκη επαρκέστερης στελέχωσης των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (Π.Ε.Κ.Α.), ενώ παράλληλα τέθηκε και το ζήτημα της ρύθμισης οφειλών για εκείνους που δεν μπορούν να υπαχθούν σε κάποια από τις διαδικασίες που επιτρέπει ο εξωδικαστικός μηχανισμός.

Ο κ. Σαρακιώτης άδραξε την ευκαιρία να περιγράψει την κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στη Φθιώτιδα και επηρεάζει την καθημερινότητα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, ενώ δεν παρέλειψε να καταθέσει τις απόψεις του για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας κάλεσε τον κ. Σέμπο να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες διευθέτησης των εκκρεμοτήτων και έθεσε εαυτόν στη διάθεσή του καθώς, όπως ανέφερε, «μόνο μέσω της στενής συνεργασίας της Διοίκησης του Ε.Φ.Κ.Α., του Υπουργείου Εργασίας και των Βουλευτών μπορούμε να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Η Ν.Δ. παίζει τζόκερ με την κοστολόγηση του προγράμματός της!»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα», με τον Γιώργο Αυτιά, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, παραθέτοντας τις θέσεις του κόμματός του για την οικονομία. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. απευθύνεται σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώ η Ν.Δ. σε 5-6 επιχειρηματικούς κολοσσούς»

Τις θέσεις του κόμματός του για τη φορολογική πολιτική ανέπτυξε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Ρεαλιστικές και άμεσα υλοποιήσιμες οι προτάσεις μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας»

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, συζητώντας για το θέμα των προγραμματικών προτάσεων των...

Διαβάστε Περισσότερα