16/11/2023

Γιάννης Σαρακιώτης: «Μισός αιώνας από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου – Μισός αιώνας αγώνων για Δημοκρατία και Λαϊκή Κυριαρχία»

Στα διαχρονικά μηνύματα της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου αναφέρθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από τις 17 Νοεμβρίου 1973 και τους αγώνες των φοιτητών και των δημοκρατικών πολιτών, οι οποίοι κλόνισαν τη Χούντα των Συνταγματαρχών. Όπως επισημαίνει ο κ. Σαρακιώτης:

«Έτος ορόσημο το φετινό, με τη συμπλήρωση μισού αιώνα από τα γεγονότα, τα οποία κλόνισαν το οικοδόμημα της Χούντας και αποτέλεσαν το πλέον αποφασιστικό βήμα προς την έξοδο των απριλιανών πραξικοπηματιών. Η Δημοκρατία, η Εθνική Ανεξαρτησία και η Λαϊκή Κυριαρχία συνιστούν τα διαχρονικά διακυβεύματα, τα οποία διατρανώθηκαν από χιλιάδες αγωνιστές του αντιδικτατορικού κινήματος και πληρώθηκαν με ποταμούς αίματος και θυσιών, με αποκορύφωμα την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Τα μηνύματα της Εξέγερσης εξακολουθούν να είναι επίκαιρα καλώντας τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο σε διαρκή εγρήγορση, καθώς αποτελεί καθήκον όλων μας ο άνισος αγώνας των φοιτητών για Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη και Ελευθερία να μην αποδειχθεί μάταιος αλλά, αντιθέτως, να εξακολουθήσει να συνιστά διαχρονικό φάρο ελπίδας, μια υπενθύμιση του φόρου αίματος τον οποίο κατέβαλε το φοιτητικό κίνημα πριν 50 χρόνια».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Σαφές το μήνυμα της Ν.Δ. προς τις μεγάλες επιχειρήσεις με τις μειώσεις των προστίμων για παραπλάνηση καταναλωτών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για ζητήματα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης προς Ν. Δένδια: «Δώστε λύση στο πρόβλημα των ΕΠΟΠ – Αποδεχθείτε την τροπολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης επί νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί μεταξύ άλλων στο φλέγον ζήτημα της αυτεπάγγελτης...

Διαβάστε Περισσότερα

Στη Βουλή η δηλητηρίαση παιδιών στη Λαμία και η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας διανομής των σχολικών γευμάτων από το Γ. Σαρακιώτη και Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.

Το θέμα της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης παιδιών από σχολικά γεύματα στην πόλη της Λαμίας και εκείνο της πυρκαγιάς στη βιομηχανική μονάδα παρασκευής και διανομής των σχολικών γευμάτων φέρνει στη Βουλή στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής παρέμβασης, η οποία συνυπογράφεται...

Διαβάστε Περισσότερα