09/01/2022

Γιάννης Σαρακιώτης προς Άδωνι Γεωργιάδη: «Κυβέρνηση σε πανικό κλείνει τα μάτια στην κερδοσκοπία»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά συμμετείχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, σχολιάζοντας την επικαιρότητα. Αρχικά, ο κ. Σαρακιώτης έθεσε ορισμένα εύλογα ερωτήματα προς τον συνομιλητή του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση. Όπως διερωτήθηκε συγκεκριμένα:

«Πόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί στη Γερμανία, στη Γαλλία και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, όπου συνταγογραφούνται τα τεστ PCR στους πολίτες και είναι δωρεάν; Αν δούμε τα στοιχεία και διαπιστώσουμε την απώλεια έστω και μιας θέσης εργασίας, ας συζητήσουμε έπειτα επί της επιχειρηματολογίας του κ. Γεωργιάδη. Πώς στον ίδιο ιατρικό όμιλο στην Κύπρο το τεστ κοστίζει 25 ευρώ και στην Ελλάδα 47 ευρώ; Πώς είναι δυνατόν ο Δήμαρχος Νεάπολης, κ. Δανιηλίδης, να τα προμηθεύεται με 27 ευρώ και μάλιστα, όπως ανέφερε, “δέχεται και πιέσεις”

Επί των συγκεκριμένων ερωτημάτων, ο κ. Γεωργιάδης έδωσε συγκεχυμένες απαντήσεις περί των self test και τη διαχείριση της πανδημίας εν συγκρίσει με την Κύπρο, ενώ στο ερώτημα περί της προμήθειας τεστ σε χαμηλή τιμή από το Δήμαρχο Νεάπολης, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «αγόρασε μαζικά τεστ» αλλά δεν κατάφερε να δώσει μια πειστική απάντηση για το λόγο που το Υπουργείο Υγείας απέφυγε να πράξει το ίδιο επιτυγχάνοντας την πτώση της τιμής.

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε δεικτικά την έλλειψη θέσεων από πλευράς του ΚΙΝ.ΑΛ. σημειώνοντας:

«Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε προχθές για “δωρεάν τεστ” αλλά ο εκπρόσωπός του, κ. Βλάχος, μας λέει ότι “τα δωρεάν τεστ είναι λαϊκισμός”. Ας μας πουν ποια είναι η γραμμή του ΚΙΝ.ΑΛ.. Τη μία λένε “40 ευρώ”, την άλλη “δωρεάν” και την άλλη καταγγέλλουν τους εαυτούς τους λέγοντας ότι “το δωρεάν είναι λαϊκισμός”!»

Στους χαρακτηρισμούς του κ. Γεωργιάδη περί «μη ρεαλιστικών θέσεων», ο κ. Σαρακιώτης απάντησε επισημαίνοντας ότι:

«Τα ίδια ερωτήματα θέτατε όταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά 27% για τους νέους και κατά 11% για τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Υποστηρίζατε ότι θα έκλειναν επιχειρήσεις! Η θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι να μειωθεί το πλαφόν και να προβλεφθεί συνταγογράφηση, αλλά ο κ. Γεωργιάδης μας απάντησε ότι “θα επανέλθουν τα μνημόνια και θα απολυθούν εργαζόμενοι”! Όπως μας έλεγε ότι “οι αυξήσεις στις τιμές θα τελείωναν έως το Δεκέμβριο” αλλά ας πει το ίδιο στον πολίτη, που ανοίγει σήμερα ένα λογαριασμό της Δ.Ε.Η.».

Επίσης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπενθύμισε ότι ο κ. Γεωργιάδης ήταν εκείνος που, ως Υπουργός της Κυβέρνησης Σαμαρά, θεσμοθέτησε τα 5 ευρώ για την είσοδο στα νοσοκομεία και ήρθε η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να το καταργήσει δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε όλους τους ανασφάλιστους να έχουν πρόσβαση στο Ε.Σ.Υ..

Ακολούθως, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε, όσον αφορά το ζήτημα των ανατιμήσεων στην ενέργεια, ότι:

«Ο κ. Χατζηδάκης, το Σεπτέμβριο του 2019, δήλωνε ότι “κάνουμε τη μεταρρύθμιση στη Δ.Ε.Η. και θα πληρώνουμε φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα”, ενώ το Δεκέμβριο του 2020 υποστήριζε ότι “δεν υπάρχει ούτε μία στο τρισεκατομμύριο περίπτωση να αυξηθούν οι λογαριασμοί του ρεύματος”. Η αξιοπιστία της Κυβέρνησης της Ν.Δ. κρίνεται σήμερα, καθώς το 2021 είχαμε +300% αύξηση στη χονδρική τιμή του ρεύματος και την πληρώνουν οι πολίτες και μάλιστα, εν μέσω αυτής της κρίσης, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. πουλάει τη Δ.Ε.Η.! Όλα τα προηγούμενα χρόνια, επί όλων των Κυβερνήσεων, η τιμή της ενέργειας ήταν στο μέσο όρο της Ε.Ε.. Πώς γίνεται τώρα να είμαστε πρώτοι πανευρωπαϊκά στην τιμή της ενέργειας; Αφού το Σεπτέμβριο του 2019, η Ν.Δ. “έσωσε τη Δ.Ε.Η.”, γιατί οι πολίτες τώρα πληρώνουν υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος; Επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ούτε πουλήθηκε η Δ.Ε.Η. ούτε οι πολίτες είδαν αυξήσεις στις τιμές».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα

Τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας φέρνει στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης

Τα μεγάλα προβλήματα που σημειώνονται στην καθημερινή λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και τις ανησυχίες του προσωπικού των υπηρεσιών του, καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μετέφερε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης...

Διαβάστε Περισσότερα