09/07/2020

Γιάννης Σαρακιώτης προς Βουλευτές της Ν.Δ.: «Δεχθήκατε να μετατραπεί το κόμμα σας σε «μεγάλο ΛΑ.Ο.Σ.»»

Επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τον περιορισμό των συγκεντρώσεων τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, μέσω ομιλίας του στη Βουλή. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Με μεγάλη μας απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι σήμερα η ελληνική κοινοβουλευτική δημοκρατία επιστρέφει πολλές δεκαετίες πίσω. Επιστρέφει στους μεταξικούς νόμους «περί µέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των πολιτών» του 1938. Επιστρέφει στο νομοθετικό διάταγμα 794 της Χούντας του 1971, με προβλέψεις για απαγόρευση ή και διάλυση συνάθροισης. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. βέβαια προχωράει και ένα βήμα παραπέρα, προβλέποντας ποινικές κυρώσεις ακόμη και για απλή συμμετοχή πολιτών σε συγκέντρωση. Τέτοιος είναι ο άκρατος ζήλος σας και σπεύδετε να νομοθετήσετε προληπτικά, προκειμένου να προλάβετε τις αντιδράσεις των πολιτών για τις συνέπειες της αδιέξοδης πολιτικής σας. Φθάσατε να υπονομεύσετε ακόμη και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, το οποίο ασκείται απρόσκοπτα σε όλες τις φάσεις συνταγματικής ομαλότητας τα τελευταία σχεδόν 200 χρόνια στη χώρα μας».

Ο κ. Σαρακιώτης συνέχισε υπενθυμίζοντας αλήστου μνήμης δηλώσεις του κ. Βορίδη, σημειώνοντας:

«Σχετικά με το κατοχυρωμένο στο άρθρο 11 του Συντάγματος δικαίωμα του συνέρχεσθαι, ο κ. Βορίδης μας επεσήμανε ότι «όποιος το ακούμπαγε, τον καίγαμε στο πυρ το εξώτερον γιατί ήταν μία από τις τοτεμικές προσεγγίσεις της Αριστεράς, μία από τις ιερές αγελάδες της Αριστεράς». Δεν είναι, κυρίες και κύριοι της Ν.Δ., «απόλυτο δικαίωμα» αυτό του συνέρχεσθαι; Έχει αστερίσκους; Ποιος τους ορίζει αυτούς τους αστερίσκους πλην του συνταγματικού νομοθέτη; Σε ποια άλλα άρθρα του Συντάγματος θα βάλετε αστερίσκους; Δεν καταλαβαίνετε ότι έτσι διχάζετε τους Έλληνες πολίτες και μας επιστρέφετε πολλές δεκαετίες πίσω

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας μνημόνευσε στην ολομέλεια τις θέσεις, κατά του νομοσχεδίου, του Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κυρίου Σεβαστίδη και της Προέδρου Πρωτοδικών κυρίας Ξυλιά, καθώς και των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, τονίζοντας:

«Όταν το Σύνταγμα τείνει να γίνεται «ενοχλητικό», τότε το ακυρώνετε στην ουσία του μέσω νομοθετικών πράξεων, οι οποίες εκδίδονται στο όνομα μιας αντίληψης περί «ελέω Θεού κυβερνητικής νομιμότητας». Και αναρωτιέται κάθε δημοκρατικός πολίτης: Ποιος ορίζει άραγε τα όρια της δημοκρατικής έκφρασης; Δεν είναι αποκλειστικό δικαίωμα των πολιτών στο πλαίσιο μιας συντεταγμένης Πολιτείας;»

Καταλήγοντας και αφού στηλίτευσε την αδιαφορία της κυβέρνησης ακόμη και προς τις θέσεις και τις εκκλήσεις των φορέων, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε:

«Δεχθήκατε να μετατραπεί το κόμμα σας σε «μεγάλο ΛΑ.Ο.Σ.». Εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε να μετατρέψετε την Ελληνική Πολιτεία σε ένα «μεγάλο ακροδεξιό θερμοκήπιο» ωρίμανσης του απολυταρχισμού και της καταπάτησης θεμελιωδών δικαιωμάτων. Γι’ αυτά τα δικαιώματα και για την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στη χώρα μας πάλεψαν χιλιάδες συμπατριώτες μας και αυτούς τους αγώνες εμείς δεν πρόκειται να τους προδώσουμε».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης από Βέροια: «Ν.Δ. σημαίνει ανάπτυξη για λίγους, αφανισμός για τη μεσαία τάξη»

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Ημαθίας στον Πολυχώρο “ΕΛΗΑ” στη Βέροια, το βράδυ της Τετάρτης (28/09) μετείχε ως κεντρικός ομιλητής, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.: «Πρώτοι οι Κυβερνώντες στις “κορδέλες”, άφαντοι για το Νοσοκομείο Λαμίας»

Σε μία ακόμη κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα του Νοσοκομείου Λαμίας προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, μετά και την πρόσφατη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο Mega: «Προκλητικές αυξήσεις μισθών μόνο για “γαλάζια παιδιά”»

Στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, σχολιάζοντας και απαντώντας σε ερωτήματα αναφορικά...

Διαβάστε Περισσότερα