03/11/2023

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Η Ν.Δ. χρειάστηκε 5 χρόνια για να αντιληφθεί ότι υπάρχει αισχροκέρδεια και φοροδιαφυγή στη χώρα»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, καταθέτοντας τις απόψεις του κόμματός του επί ζητημάτων της επικαιρότητας.

Ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε σκωπτικά για το θέμα των ανατιμήσεων σχεδόν στο σύνολο των αγαθών και των υπηρεσιών: «Ευτυχώς που εξελέγη η Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές, γιατί… η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε αποτύχει πλήρως με τη διαχείριση του θέματος της ακρίβειας!» Και ακολούθως, πρόσθεσε: «Η Ν.Δ. βρίσκεται για 5ο χρόνο στη διακυβέρνηση της χώρας και σήμερα πανηγυρίζει για ένα πρόστιμο, που επιβλήθηκε σε μία εταιρεία, ενώ την ίδια στιγμή η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια έχουν πνίξει την ελληνική οικονομία. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού δημοσίευσε, τις προηγούμενες μέρες, έρευνα σύμφωνα με την οποία στη χώρα μας τα απορρυπαντικά δύο πολυεθνικών εταιρειών πωλούνται +361% σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ τα ίδια διαπιστώθηκαν και σε προϊόντα όπως το βρεφικό γάλα και το γιαούρτι».

Παράλληλα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Καλωσορίζουμε την Κυβέρνηση στην πραγματικότητα! Πρώτη φορά ακούμε τη Ν.Δ. να αναφέρεται σε “πληθωρισμό απληστίας” και δεν το είχαμε ακούσει τα προηγούμενα χρόνια. Ο κ. Γεωργιάδης είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά και έλεγε “τι να κάνουμε, η ακρίβεια είναι εισαγόμενη και φταίει ο Πόλεμος στην Ουκρανία”! Τώρα καταλαβαίνουν ότι πρέπει να υπάρξουν και έλεγχοι στην αγορά αλλά, όταν ο διορισμένος από τη Ν.Δ. και προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναφέρει, πριν από λίγους μήνες, ότι έχουν εγκριθεί εδώ και δύο χρόνια προσλήψεις στην Ανεξάρτητη Αρχή και δεν υλοποιούνται και ότι λειτουργούν μόλις με το 35% του προσωπικού, τότε τι να περιμένει κανείς… Η Κυβέρνηση αγρόν ηγόραζε. Ποιος θα κάνει αυτούς τους περιβόητους ελέγχους; Ειδικά σε αγροτικά προϊόντα διαπιστώνεται έντονο το φαινόμενο της αισχροκέρδειας, λόγω των προκλητικών διακυμάνσεων από το χωράφι στο ράφι, αλλά και πάλι η Κυβέρνηση απλά παρατηρεί».

Εν συνεχεία, όσον αφορά το θέμα της φορολογίας στους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε: «Γιατί δεν τα λέγατε προεκλογικά όλα αυτά που ανακαλύψατε σήμερα και δεν τα εντάσσατε στο πρόγραμμά σας; Ότι θα επιβάλλετε χαράτσι ύψους 1.500 ευρώ σε μισό εκατομμύριο αυτοαπασχολούμενους και ότι “αυτό είναι δίκαιο”; Όλα τα ΜΜΕ έπεσαν να φάνε το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. και έγινε “χαμός” επειδή είπαμε ότι πρέπει να φορολογηθούν τα υπερκέρδη, τα “ουρανοκατέβατα” κέρδη των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως τα χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σήμερα η Ν.Δ. αναφέρεται σε “φοροδιαφυγή” σαν να μην κυβερνά από το 2019. Τώρα έμαθε η Ν.Δ. ότι υπάρχει “φοροδιαφυγή”;»

Αναφορικά με το θέμα της αισχροκέρδειας στα αγροτικά προϊόντα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Ρωτήστε έναν οποιοδήποτε ελαιοπαραγωγό ποιοι είναι οι δύο μεγαλύτεροι μεσάζοντες, που καθορίζουν την τιμή της ελιάς στη χώρα. Και οι δύο είναι στελέχη της Ν.Δ. και τους γνωρίζουν πολύ καλά οι ελαιοπαραγωγοί, ενώ το ίδιο φαινόμενο επικρατεί και στην αγορά σιτηρών. Την ίδια στιγμή, οι αγρότες είτε δεν έλαβαν ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ είτε τις έλαβαν μειωμένες, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκη να προσπαθεί να πετάξει αλλού την “μπάλα” στοχοποιώντας τους υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ».

Αρχείο δελτίων τύπου

Κυνική απάντηση Στυλιανίδη σε Σαρακιώτη: «Τέλος τα δρομολόγια από Άγιο Κωνσταντίνο προς Σποράδες!»

Δεν θα υφίσταται πλέον δρομολόγιο από τον Άγιο Κωνσταντίνο προς τα νησιά των Σποράδων διαμηνύει με ξεκάθαρο τρόπο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, σε έγγραφη απάντησή του, μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Σαφές το μήνυμα της Ν.Δ. προς τις μεγάλες επιχειρήσεις με τις μειώσεις των προστίμων για παραπλάνηση καταναλωτών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για ζητήματα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης προς Ν. Δένδια: «Δώστε λύση στο πρόβλημα των ΕΠΟΠ – Αποδεχθείτε την τροπολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης επί νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί μεταξύ άλλων στο φλέγον ζήτημα της αυτεπάγγελτης...

Διαβάστε Περισσότερα