16/01/2024

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Καμία εμπιστοσύνη στη Ν.Δ. – Μεταβάλλουν τη στάση τους ανάλογα με την “καρέκλα”»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο ζήτημα της θεσμοθέτησης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Αρχικά, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία ψήφισε, το 2015, το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια. Το 2023, ο γάμος βρισκόταν στο προεκλογικό πρόγραμμά μας, ενώ έχουμε καταθέσει και πρόταση νόμου με την υπογραφή όλων των Βουλευτών. Άρα, η συζήτηση περί διαφωνιών για διαδικαστικά ζητήματα είναι δευτερεύουσας σημασίας. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία άνοιξε το ζήτημα, καθώς αφορά δικαιώματα πολιτών, και το επέλυσε εν μέρει το 2015. Όσα λέγονται περί “εντάσεων” δεν είναι άξια συζήτησης».

Όσον αφορά το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στη Ν.Δ. και στον κ. Μητσοτάκη. Είμαι Βουλευτής από το 2015 και έχω βιώσει την υποκρισία των Βουλευτών της Ν.Δ. και για το σύμφωνο συμβίωσης. Σημερινοί Υπουργοί της Ν.Δ., όντας Βουλευτές το 2015, καταψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης και καλό θα ήταν να ερωτηθούν ο κ. Κικίλιας, ο κ. Σταϊκούρας, ο κ. Γεωργιάδης, η κα Ράπτη, η κα Βούλτεψη πώς είναι δυνατόν να μην ψηφίζουν το πρώτο βήμα το οποίο ήταν το σύμφωνο συμβίωσης ως Βουλευτές της αντιπολίτευσης και σήμερα, που κάθονται στην υπουργική καρέκλα, να μιλούν για το γάμο και να υπερψηφίζουν. Αυτή είναι η αξιοπιστία του ενός χώρου και αυτή είναι η αξιοπιστία του άλλου. Ας τοποθετηθούν δημόσια και ας εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους για ποιο λόγο διατηρούν αυτή τη στάση. Δεν εμπιστεύομαι τους ανθρώπους οι οποίοι, όταν η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έφερε τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπερθεμάτιζαν πίσω από τις κάμερες και ανέφεραν ότι “η συμφωνία είναι εξαιρετική”, αλλά μπροστά από τις κάμερες είχαν τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Τα συγκεκριμένα έχουν επιβεβαιωθεί και από τον τότε Πρόεδρο του “Ποταμιού” κ. Θεοδωράκη, ο οποίος έλεγε ότι τα στελέχη της Ν.Δ. παρακαλούσαν να υπερψηφίσει τη συμφωνία».

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε: «Ξεκίνησε η συζήτηση για την επιστολική ψήφο και η Κυβέρνηση, το πρώτο που λέει, είναι ότι θέλει να μειώσει την αποχή. Την ίδια ώρα που συζητείται αυτό το τόσο κρίσιμο νομοσχέδιο, βγαίνει ο Πρωθυπουργός και προτρέπει εκλεγμένους Βουλευτές να απέχουν από τη διαδικασία. Πρόκειται για αντίφαση και αντιδημοκρατική στάση». Μάλιστα, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε: «Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι “δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών”. Το μείζον ζήτημα είναι ότι υψηλόβαθμα στελέχη της Ν.Δ. εμφορούνται από τέτοιες ιδέες, υποκρινόμενοι ότι είναι “φιλελεύθεροι”».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Μνημείο ανικανότητας και αναλγησίας οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της Ν.Δ. για τη ΛΑΡΚΟ»

Με ομιλία στη Βουλή παρενέβη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης για την τροπολογία, με την οποία ολοκληρώνεται η εγκληματική μεθόδευση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. εις βάρος της ΛΑΡΚΟ. Όπως επεσήμανε ο κ....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Μέχρι να συνεννοηθούν στη Ν.Δ. αν είναι καλές ή όχι οι ΤΟ.Μ.Υ., ας απαντήσουν πότε θα λειτουργήσει η 2η ΤΟ.Μ.Υ. στη Λαμία»

Στη Βουλή επανέφερε το θέμα της καθυστέρησης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. στη Λαμία ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Υγείας, ο κ. Σαρακιώτης ζήτησε οι...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Πως νοιάζεται η Ν.Δ. για τους αγρότες όταν για πρώτη φορά ο ΟΠΕΚΕΠΕ ελέγχεται από την Ε.Ε.;»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί θεμάτων...

Διαβάστε Περισσότερα