13/10/2023

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές ανέδειξαν τα μικροπολιτικά παιχνίδια της Ν.Δ. εις βάρος των εθνικών θεμάτων»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις εσωκομματικές διεργασίες στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και θέτοντας καίρια ερωτήματα για διαλεύκανση των προεκλογικών καταγγελιών της Ν.Δ. εις βάρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. αναφορικά με τη Ροδόπη.

Όπως αρχικά ανέφερε ο κ. Σαρακιώτης: «Είναι γεγονός ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. πέρασε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, μετά από 15 χρόνια, είναι λογικό να φέρει αναταράξεις και αλλαγές. Η ύπαρξη αντιδράσεων είναι ανθρώπινη και λογική, αλλά ο νέος Πρόεδρος χαίρει της εμπιστοσύνης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ορίστηκαν οι Τομεάρχες, ολοκληρώνεται η διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών και την επόμενη ημέρα, προχωράμε ενωμένοι και χωρίς παρεκκλίσεις, προκειμένου να υλοποιήσουμε το έργο, για το οποίο μας έχει δώσει την εντολή ο ελληνικός λαός και οφείλουμε να την τιμήσουμε. Είμαστε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ενώ και 150.000 πολίτες ήρθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν στην εσωκομματική διαδικασία και συνεπώς, έχουμε καθήκον να ασκήσουμε αξιόπιστη αντιπολίτευση, να ετοιμάσουμε το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα και να ξεφύγουμε από την εσωστρέφεια».

Ερωτώμενος για την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο Συνέδριο του Σ.Ε.Β., ο Βουλευτής Φθιώτιδας επεσήμανε: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. μιλά για τη μείωση των ημερών απασχόλησης, όπως άλλωστε εφαρμόζεται πιλοτικά σε πολλές χώρες της Ε.Ε.. Ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. αναφέρθηκε στο ζήτημα των απλήρωτων υπερωριών, ειδικά από τη στιγμή που η Κυβέρνηση της Ν.Δ. νομοθετεί τις 13 ώρες απασχόλησης. Δεν είναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.. Άλλωστε, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δεν στηρίχθηκαν κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια και εξακολουθεί να συμβαίνει. Μπήκαν κανόνες, ξεκλείδωσε το ΕΣΠΑ και είχαμε εξαιρετικές επιδόσεις. Υπάρχουν ορισμένοι υποτιθέμενοι “φιλελεύθεροι”, οι οποίοι στηρίζουν αποκλειστικά επιχειρηματίες του κύκλου του Μαξίμου».

Εν συνεχεία, αναφερόμενος στα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα μπορούσε να “κρυφτεί” πίσω από στηρίξεις, που δόθηκαν και πήγαν πολύ καλά. Όπως η Ν.Δ. “κρύβεται” πίσω από τον κ. Αρναουτάκη, εμείς θα μπορούσαμε να “κρυφτούμε” πίσω από τον κ. Παχατουρίδη, αλλά δεν το κάνουμε. Αυτοκριτική κάνουμε και προσπαθούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας, καθώς από τα σφάλματα του 2019 δεν μάθαμε και δεν διορθωθήκαμε. Τα κόμματα και τα προγράμματά τους κρίνονται στις εθνικές εκλογές. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές δίνεται μόνο ένα στίγμα. Προερχόμαστε από μια εκλογική συντριβή στις πρόσφατες εθνικές εκλογές και τώρα βρισκόμαστε σε στάδιο ανασύνταξης και ανασυγκρότησης. Υπήρχαν καθυστερημένες επιλογές. Για παράδειγμα, δεν μπορώ να ψέξω την “Ανοιχτή πόλη” και τον Κώστα Ζαχαριάδη, επειδή δεν κατάφερε να επιτύχει ένα υψηλό ποσοστό, εφόσον “έτρεξε” το Δήμο Αθηναίων πριν 1,5 μήνα. Θα ήταν πολύ άδικο. Ένας υποψήφιος Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης πρέπει να φτιάξει ένα ψηφοδέλτιο, που να καλύπτει όλες τις γειτονιές και αυτό απαιτεί χρόνο».

Κλείνοντας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας απηύθυνε ένα καίριο ερώτημα προς τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. σχετικά με τη Ροδόπη: «Πριν λίγους μήνες, είχαμε δεχθεί επίθεση από τη Ν.Δ. για το θέμα της Ροδόπης, που αποτέλεσε το μόνο νομό όπου αναδείχθηκε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. πρώτο κόμμα. Η Ν.Δ. κατήγγειλε “παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” και ήθελα να ρωτήσω: Σε ποιες ενέργειες προχωρήσατε στο μεσοδιάστημα, προκειμένου να διαλευκάνετε την υπόθεση; Έχετε καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα πώς παρενέβη του τουρκικό προξενείο υπέρ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.; Στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο υποψήφιος της Ν.Δ. κ. Μέτιος πήρε 56% στη Ροδόπη. Τον στήριξε το… τουρκικό προξενείο; Ή μήπως “έπιασαν τόπο” οι “προειδοποιήσεις” της κας Μπακογιάννη προς τη μειονότητα;»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.: «Η ακαρπία της ελιάς αφήνει χωρίς εισόδημα τους ελαιοπαραγωγούς της Φθιώτιδας και της χώρας – Επιτακτική ανάγκη η στήριξή τους»

Για το αν προτίθεται και πώς να αντισταθμίσει - αναπληρώσει τα απολεσθέντα εισοδήματα των ελαιοπαραγωγών της Φθιώτιδας και της χώρας εξαιτίας της εκτεταμένης περιόδου ακαρπίας της ελιάς, ρωτούν ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. υποσχόταν μόνο φοροελαφρύνσεις και σήμερα ετοιμάζεται για φοροεπιδρομή”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος με τη δημοσιογράφο Λένα Παράσκευα σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Ο Αλέξης Τσίπρας...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα