05/12/2023

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες οικονομικές επιβαρύνσεις των πολιτών.

Αρχικά, με αφορμή τις αλλαγές στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και στο νέο πολύπλοκο σύστημα υπολογισμού, το οποίο υπεραμύνθηκε η Γραμματέας της Ν.Δ. κα Συρεγγέλα, ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν συναντήσω τη γιαγιά και τον παππού στο Δομοκό τις επόμενες ημέρες, θα τους πω “κάτσε και διάβασε τις διατάξεις για το πράσινο, το κόκκινο, το κίτρινο τιμολόγιο και επίλεξε τι σε συμφέρει”..! Ατομική ευθύνη ακόμη και στην επιλογή του λογαριασμού ρεύματος! Η Κυβέρνηση απέτυχε πλήρως να προστατεύσει τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια. Έχουν κλείσει εκατοντάδες επιχειρήσεις εξαιτίας του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας και στην Κυβέρνηση είτε δεν έχουν αντιληφθεί τίποτα είτε δεν τους ενδιαφέρει. Υπήρχαν επιχειρήσεις, οι οποίες πλήρωναν 1.000 ευρώ για ρεύμα και βρέθηκαν ξαφνικά να πληρώνουν 5.000! Από 1/1/2024 επανέρχεται η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σκυλακάκης μας παρουσίασε τα πολύχρωμα τιμολόγια σαν να είναι κατάλογος της ΒΙΒΕΧΡΩΜ και μάλιστα, μας συνέστησε “να περιμένουμε”. Όταν ο Υπουργός Ενέργειας δεν μπορεί να κατευθύνει τους καταναλωτές προς μια συγκεκριμένη επωφελή λύση, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ο κόσμος, που έχει και άλλα προβλήματα, δεν μπορεί να αφιερώνει 2-3 ημέρες κάθε μήνα για να δει ποιο χρώμα τιμολογίου τον συμφέρει».

Στο σημείο αυτό, η εκπρόσωπος της Ν.Δ. παρενέβη προκειμένου να συγκρίνει το κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος με ένα προϊόν του σούπερ μάρκετ αλλά και να συγκρίνει το δημοψήφισμα του 2015 με την επιλογή χρώματος στα τιμολόγια ρεύματος, για να λάβει την απάντηση του Βουλευτή Φθιώτιδας: «Θεωρείτε φυσιολογικό να συγκρίνετε την τιμολόγηση ενός αγαθού, το οποίο αφορά την επιβίωση των πολιτών, με την τιμολόγηση ενός οποιουδήποτε άλλου προϊόντος;» Μάλιστα, πρόσθεσε: «Για να φθάσετε να αναφέρεστε στο 2015, μάλλον έχετε ζοριστεί πολύ. Η εμμονή σας με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι μνημειώδης. Η Ν.Δ. κυβερνά επί 5 χρόνια και ρίχνετε την ευθύνη στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για όλες τις δικές σας παραλείψεις και αστοχίες».

Παράλληλα, με αφορμή την προσπάθεια ωραιοποίησης των πάντων από την εκπρόσωπο της Ν.Δ., ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε ότι: «Γιατί αυξάνονται οι οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, αφού “αναπτύσσεται” τόσο η οικονομία, όπως ισχυρίζεστε; Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τον ΕΦΚΑ έχουν φθάσει στα 151,5 δισ. ευρώ».

Εν συνεχεία, η συζήτηση επεκτάθηκε στο ζήτημα της θεσμοθέτησης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, με τον Βουλευτή Φθιώτιδας να τονίζει: «Αν το πολιτικό σύστημα ήταν ελάχιστα αξιόπιστο, δε θα συζητούσαμε σήμερα γι’ αυτό το ζήτημα, καθώς τα προεκλογικά προγράμματα τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία περιλαμβάνουν την εν λόγω δέσμευση. Για να είμαστε ελάχιστα αξιόπιστοι, όταν κάποιος κατεβαίνει υποψήφιος με τη Ν.Δ. και υπάρχει στο προεκλογικό πρόγραμμα αυτή η πρόβλεψη, δεν είναι δυνατόν η μισή κοινοβουλευτική ομάδα να αναφέρει ότι δε θα το ψηφίσει. Εγώ είμαι Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, ήταν προεκλογική δέσμευσή μας και δεν μπορώ να πω κάτι διαφορετικό. Ας είμαστε ελάχιστα σοβαροί».

Καταληκτικά, όσον αφορά το θέμα των 11 αποχωρήσαντων Βουλευτών, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε: «Ο Αλέξης Τσίπρας, με τη χθεσινή ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, έδωσε το στίγμα και έστειλε μηνύματα προς όλες τις πλευρές. Ανέφερε ότι ο κατακερματισμός του προοδευτικού χώρου ευνοεί τη συντηρητική παράταξη. Σύμφωνα με τη σύγχρονη πολιτική ιστορία, τέτοιου είδους εγχειρήματα δεν έχουν μακροημερεύσει. Θυμηθείτε τα κόμματα της κας Μπακογιάννη ή του κ. Παπανδρέου, ο οποίος προερχόταν μάλιστα από μια εκλογική επιτυχία του 44% με το ΠΑ.ΣΟ.Κ.».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στο ERTNEWS: «Υπόλογος ο κ. Μητσοτάκης για όσα περιλαμβάνει η “δικογραφία Θεοδωρικάκου”»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Newsroom» του ERTNEWS, με τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα και το Μάκη Προβατά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί μείζονων θεμάτων...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας: «Η Ολομέλεια συνιστά θεσμό που αντιστέκεται στην υποβάθμιση του Κράτους Δικαίου από την Κυβέρνηση»

Σε χαιρετισμό κατά την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας που διεξήχθη στη Λαμία την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2024 προέβη ο Βουλευτής και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης & Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία,...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Ελπιδοφόρο μήνυμα η πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στις ηλικίες 17-35 ετών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, με τον Παναγιώτη Στάθη και το Γιάννη Κολοκυθά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του αποτελέσματος...

Διαβάστε Περισσότερα