03/02/2022

Γιάννης Σαρακιώτης στη Βουλή για ΛΑΡΚΟ: «Η καλύτερη Ελλάδα που υποσχόσασταν είναι αυτή των χιλιάδων εργαζομένων χωρίς δουλειά και σπίτι;»

«Αυτή είναι η καλύτερη Ελλάδα που ονειρευόσαστε, για την οποία μας μιλούσε επί τόση ώρα ο Υπουργός Ανάπτυξης και επί τρεις μέρες οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας; Αυτές είναι οι προεκλογικές υποσχέσεις που δώσατε; Είχατε ως σύνθημα προεκλογικά Καλύτερα αμειβόμενες και περισσότερες δουλειές και σήμερα κλείνετε τη μεγαλύτερη μεταλλευτική βιομηχανία της χώρας και πετάτε χίλιους πεντακόσιους ανθρώπους στον δρόμο. Φοβερό το όραμά σας!» τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις για το θέμα της ΛΑΡΚΟ.

Ξεκινώντας, την ομιλία του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη συζήτηση επί του Σχεδίου Νόμου «Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ανέφερε τα εξής:

«Ακούγοντας τον Υπουργό στην ομιλία του θα μπορούσα ακόμη και να τον πιστέψω. Τόσο πειστικός ήταν ! Αλλά, δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και πολύ πιο σκληρή. Χθες το απόγευμα έγινε μια τηλεδιάσκεψη, στην οποία μετείχε ο Υπουργός Οικονομικών, ο Υπουργός Ενέργειας και ο Υπουργός Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας και ανακοίνωσαν στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ ότι χίλιοι πεντακόσιοι (1.500) άνθρωποι θα πεταχτούν στον δρόμο μέσα στον Φλεβάρη. Και όχι μόνο θα χάσουν τις δουλειές τους, αλλά θα τους πετάξουν και έξω και από τα σπίτια τους, στους οικισμούς πλησίον του εργοστασίου όπου και μένουν».

Απευθυνόμενος προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Ν. Παπαθανάση ο κ. Σαρακιώτης δήλωσε:

«Αναφέρατε ότι μία-μία κάνετε πράξη τις υποσχέσεις σας. Ξέρετε τι έλεγαν όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προεκλογικά περνώντας από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα; Μιλούσαν για διασφάλιση των θέσεων εργασίας και χτες ανακοινώθηκε η απόλυση όλων των εργαζομένων.», ενώ παράλληλα υπενθύμισε για μία ακόμη φορά το πώς έφθασε η εταιρεία σε οριακό σημείο λέγοντας ότι:

«Χρεοκοπήσατε την εταιρεία. Τριπλασιάστηκε η τιμή με απόφαση διοίκησης, την οποία είχατε επιλέξει εσείς. Ο πατέρας του Υπουργού Ενέργειας, του κ. Σκρέκα, -μην κρυβόμαστε – διοικούσε όταν επί ημερών του διπλασιάστηκε η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας. […] Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτά που προσυπέγραψαν το hedging, οπότε και η εταιρεία είχε απώλεια εσόδων πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ.

 Επί Νέας Δημοκρατίας ελήφθησαν τα δάνεια τα προηγούμενα χρόνια και ήρθε η καταδικαστική απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Γιατί μας μιλήσατε και για το πώς σας περίμεναν οι Ευρωπαίοι και πόσο αξιόλογους σας θεωρούν οι Ευρωπαίοι. Επί ημερών σας καταδικάστηκε η χώρα και η εταιρεία να καταβάλει 150 εκατομμύρια ευρώ. Ήταν επί των άξιων, αρίστων τεχνοκρατών της Νέας Δημοκρατίας. Δεν ήταν επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

Τέλος, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα κάλεσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων να τοποθετηθεί επί του θέματος, σημειώνοντας:

«Τι σχέση έχει αυτή η κατάσταση την οποία ανακοίνωσαν οι τρεις κορυφαίοι Υπουργοί της Κυβέρνησης με όλα αυτά που ακούμε τρεις μέρες για ανάπτυξη, για θέσεις εργασίας, για κολοσσούς που έρχονται από το εξωτερικό; Τι σχέση έχει η αβεβαιότητα, η ανεργία και το ξεσπίτωμα των χιλιάδων ανθρώπων που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν την εταιρεία, έχουν δώσει τη ζωή τους για την εταιρεία. Τι σχέση έχουν όλα αυτά κύριε Υπουργέ με όλα εκείνα που κομπορρημονώντας λέτε επί τρεις ημέρες; Αν μπορείτε, απαντήστε μας.» χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμία απάντηση από στέλεχος της Κυβέρνησης και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα

Τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας φέρνει στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης

Τα μεγάλα προβλήματα που σημειώνονται στην καθημερινή λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και τις ανησυχίες του προσωπικού των υπηρεσιών του, καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μετέφερε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης...

Διαβάστε Περισσότερα