21/04/2023

Γιάννης Σαρακιώτης: “Στοίχημα της επόμενης μέρας για μένα και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. η προσέλκυση επενδύσεων στην Φθιώτιδα”

“Αυτό που θέτω και προσωπικά αλλά και θεωρώ ότι πρέπει να είναι και στόχος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία για την επόμενη μέρα είναι η προσέλκυση επενδύσεων σε νόμους όπως ο δικός μας”

“Κατεβαίνω υποψήφιος έχοντας συνείδηση ότι έχω πράξει ότι μπορούσα ως Βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα προηγούμενα χρόνια”, δηλώνει ο Γιάννης Σαρακιώτης, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε και βοήθησε την κοινωνία παρά το γεγονός ότι κυβέρνησε σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

“Τώρα η Κυβέρνηση δίνει συνεχώς επιδόματα, όταν κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για την ίδια πολιτική”, τονίζει στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του Lamia Polis 87,7.

Στόχος του είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες στον τομέα της υγείας και στο Νοσοκομείο Λαμίας και στα Κέντρα Υγείας.

“Από το 2015 μέχρι το 2019 οφείλαμε να στηρίξουμε αδύναμες κοινωνικές ομάδες με την χορήγηση επιδομάτων διότι είχαν περιέλθει σε δεινή θέση από το 2010 ως το 2015. Όχι για να ζήσουν καλύτερα αλλά για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα απολύτως απαραίτητα γιατί υπήρχαν άνθρωποι και το θυμάστε πολύ καλά, οι οποίοι αντιμετώπιζαν πρόβλημα επιβίωσης και για αυτό το λόγο θεσπίστηκε μία σειρά επιδομάτων για τη στήριξη αυτών των κοινωνικών ομάδων.

Δεχθήκαμε σφοδρή κριτική και προεκλογικά θυμάμαι το 2019 ο κύριος Μητσοτάκης μας έλεγε ότι δεν θέλουμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να ζούνε με τα επιδόματα. Θέλουμε θέσεις εργασίας και τα λοιπά και φτάσαμε στο τελείως διαφορετικό άκρο να χρειαζόμαστε κουπόνι για να μπούμε σε ένα μίνι μάρκετ σε ένα σούπερ μάρκετ να βρεθούμε στο βενζινάδικο κάτι το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά το 2019″.

“Και για ποιο λόγο προχώρησε σε αυτή την διαδικασία, γιατί πολιτικές αποφάσεις κρύβονται πίσω από κάθε ενέργεια. Η ιδιωτικοποίηση της της ΔΕΗ άλλωστε έγινε επί Νέας Δημοκρατίας και έχασε το δημόσιο στην πλειοψηφία. Και από κει που η ΔΕΗ έπρεπε να έχει ένα ρολό κοινωνικό και αναπτυξιακό βρέθηκε να ηγείται του ράλι της αισχροκέρδειας και να ακολουθούν οι υπόλοιπες ιδιωτικές εταιρείες άρα η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ο συνταξιούχος, ο έμπορος, συρρικνώθηκε το εισόδημα του εξαιτίας του υπέρογκου κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας. Εκτοξεύτηκαν τα έσοδα των πέντε μεγάλων εταιρειών παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και μέρος αυτών των ποσών δόθηκε εν συνεχεία σε μορφή επιδόματος. Αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σε καμία περίπτωση αναπτυξιακή στρατηγική. Βρισκόμαστε σε πλήρως αντίθετη θέση σε αυτό που δρομολόγησε η Νέα Δημοκρατία και για αυτό το λόγο έχουμε καταθέσει σειρά προτάσεων και επί αυτού του ζητήματος”.

Στόχος η προσέλκυση επενδύσεων στην Φθιώτιδα

“Ως αντιπολίτευση αυτά που μπορούσα και μπορούν οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνουμε είναι συγκεκριμένα. Να καταθέτουμε προτάσεις επί των μεγάλων και σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά και σε τοπικό επίπεδο και να ασκούμε κριτική για τα κακώς κείμενα. Θεωρώ ότι βρέθηκα όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα δίπλα σε σειρά τομέων, σε σειρά φορέων από τους ανθρώπους επιχειρηματικότητας, από τους αγρότες, τους εκπαιδευτικούς, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των δομών υγείας και στήριξα τα δίκαια αιτήματα και ανέδειξα σειρά προβλημάτων όπως αυτά που προανέφερα. Για το γενικό νοσοκομείο Λαμίας, για τον κλάδο των αγροτών και άλλα. Από εκεί και πέρα αυτό που θέτω και προσωπικά αλλά και θεωρώ ότι πρέπει να είναι και στόχος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία για την επόμενη μέρα είναι η προσέλκυση επενδύσεων σε νόμους όπως ο δικός μας, γιατί γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχουν νόμοι και περιοχές της χώρας μας όπως οι Κυκλάδες οι άλλες τουριστικές περιοχές που ευδοκιμεί ο τουρισμός και για να το πω πολύ χαρακτηριστικά, γιατί έτσι το ακούμε πολύ συχνά, υπάρχουν και άλλες περιοχές οι οποίες έχουν ανάγκη στήριξης μέσω συγκεκριμένων επενδύσεων και υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους μπορούμε να εντάξουμε την περιοχή της Φθιώτιδας. Άρα θεωρώ ότι ένα από τα στοιχήματα της επόμενης μέρας είναι η προσέλκυση επενδύσεων και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής μας. Υπάρχει εξαιρετικό ανθρώπινο υλικό, έχουμε πολλά στρατηγικά πλεονεκτήματα και πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε”.

Πηγή: LamiaNow

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: Να πείσουμε τους πολίτες ότι με την εφαρμογή του προγράμματός μας θα βελτιωθεί η καθημερινότητά τους

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία είναι ένα κόμμα εξουσίας» και «έχει προγραμματικές προτάσεις για το σύνολο των μεγάλων προβλημάτων» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο βουλευτής και υποψήφιος στην Φθιώτιδα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Γιάννης Σαρακιώτης. Καλεί τα άλλα...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Η Ν.Δ. παίζει τζόκερ με την κοστολόγηση του προγράμματός της!»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα», με τον Γιώργο Αυτιά, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, παραθέτοντας τις θέσεις του κόμματός του για την οικονομία. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. απευθύνεται σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώ η Ν.Δ. σε 5-6 επιχειρηματικούς κολοσσούς»

Τις θέσεις του κόμματός του για τη φορολογική πολιτική ανέπτυξε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου....

Διαβάστε Περισσότερα