18/02/2021

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Κάποτε “ψήφιζαν τα δέντρα”, σήμερα επί Κ. Μητσοτάκη “για όλα φταίνε τα δέντρα”»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του AΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» με το Γιώργο Παπαδάκη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να απαντήσει για τη διαχείριση της κακοκαιρίας από την Κυβέρνηση της Ν.Δ.. Αρχικά, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε ότι:

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν έχει απάντησε στο ερώτημα, που 46 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καταθέσαμε, αν εκείνος αποφάσισε να κλείσει την Εθνική Οδό, προκειμένου να μην επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο στην εταιρεία που τη διαχειρίζεται σε ενδεχόμενο κλείσιμο της. Ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά, που είχαμε χιονοπτώσεις στην Ελλάδα και αναρωτιέμαι: Δεν υπήρχε κανείς “ευφυής” Υπουργός τόσα χρόνια να κλείνει προκαταβολικά την Εθνική Οδό; Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι ο μόνος “έξυπνος” σε αυτή τη χώρα; Η Πολιτεία οφείλει να παρεμβαίνει και να διατηρείται ανοιχτός ο αυτοκινητόδρομος. Δεν είναι δυνατόν εν όψει οποιουδήποτε καιρικού φαινομένου να λαμβάνουν μια τέτοια απόφαση και να μας το παρουσιάζουν ως κατόρθωμα».

Εν συνεχεία, με αφορμή σχόλιο του κ. Χρυσοχοΐδη σε συνέντευξή του για το Μάτι, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ανέφερε:

«Προσπαθεί να κρύψει την παντελή ανικανότητα της Κυβέρνησης επικαλούμενος ξανά μία εθνική τραγωδία. Αν θέλει να μάθει τι συνέβη στο Μάτι, μπορεί να κατέβει λίγα σκαλιά στο Υπουργείο του και να ρωτήσει τον κ. Τσουβάλα, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και πρώην Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. στην τραγωδία στο Μάτι, τον οποίο είχε αποπέμψει ο κ. Τσίπρας και τον αναβάθμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπροσθέτως, ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε αναφορικά με τις αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας:

«Υπουργείο Ενέργειας υπάρχει σε αυτή τη χώρα ή το κατήργησε ο κ. Μητσοτάκης; Επί 4 ημέρες, ακόμη και σε μεγάλους Δήμους της Αττικής, οι πολίτες δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Επί 4 ημέρες, ούτε φωνή ούτε ακρόαση…»

Συνοψίζοντας ο Βουλευτής Φθιώτιδας κατέληξε:

«Η δική μου γενιά δεν έζησε την εποχή, που “ψήφιζαν τα δέντρα”, αλλά ζει την περίοδο Μητσοτάκη, που πλέον “για όλα φταίνε τα δέντρα” που έπεσαν. Φταίνε τα δέντρα που άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους χωρίς πρόσβαση σε οξυγόνο. Φταίνε τα δέντρα, που επί 4 ημέρες περιοχές της Αθήνας είναι χωρίς νερό και ρεύμα. Φταίνε τα δέντρα, που παραλύει η χώρα».

Αρχείο δελτίων τύπου

Στη Βουλή έφερε το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στην Αμφίκλεια ο Γ. Σαρακιώτης

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή την αιφνίδια απόφαση αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση συνεχίζει το παιχνίδι του ποινικού λαϊκισμού»

Τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αλλαγές στο ποινικό και δικαστικό σύστημα της χώρας μας στο πλαίσιο νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αναμένεται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το επόμενο χρονικό διάστημα σχολίασε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής...

Διαβάστε Περισσότερα

«Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. στη Σόφια»

Στη Σόφια της Βουλγαρίας για τη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), βρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να...

Διαβάστε Περισσότερα