01/12/2023

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της επιστολικής ψήφου αλλά και των εξελίξεων εντός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Όπως αρχικά επεσήμανε ο κ. Σαρακιώτης: «Είμαστε κατ’ αρχήν υπέρ της θεσμοθέτησης επιστολικής ψήφου, αλλά θα πρέπει πρώτα να συζητήσουμε, να δούμε τα τεχνικά ζητήματα και να προβλεφθούν διασφαλίσεις, προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα στις εκλογικές διαδικασίες. Αν μη τι άλλο, στα θεσμικά ζητήματα και σε αυτά του Κράτους Δικαίου, η σημερινή Κυβέρνηση δεν τα πάει καθόλου καλά. Αρκεί να δούμε τη θέση της χώρας στην ελευθερία του Τύπου ή τη συγκάλυψη στο μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο αποτέλεσε πρωτοσέλιδο και πρώτη είδηση σε πολλά ΜΜΕ ανά τον κόσμο».

Εν συνεχεία, απαντώντας σε ερωτήσεις για τις εξελίξεις εντός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Δε θυμάμαι να έχει συνεδριάσει Κοινοβουλευτική Ομάδα κόμματος, να έχει εισέλθει ο πρώην Πρόεδρος στην αίθουσα και να μην έχει καταχειροκροτηθεί! Η αποδοχή του Αλέξη Τσίπρα από τα μέλη, τα στελέχη και την Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι αναμφισβήτητη. Το βράδυ της αποχώρησής του δεσμεύτηκε ότι “θα είναι παρών την επόμενη ημέρα” και συνεπώς, η παρουσία του έστειλε μηνύματα σε όλους».

Ακολούθως, σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη: «Συζητούμε επί δύο μήνες για τα εσωκομματικά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και για τις καθημερινές συνήθειες του κ. Κασσελάκη. Την ίδια στιγμή, ένας πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος της Ν.Δ., ο κ. Σαμαράς, αμφισβητεί ευθέως σημαντικές αποφάσεις του σημερινού Πρωθυπουργού και δε γίνεται θέμα συζήτησης. Αν οποιοσδήποτε πολίτης ανοίξει κάποια από τις μεγάλες ιστοσελίδες της χώρας, δεν υπάρχει ως είδηση η αμφισβήτηση του κ. Μητσοτάκη από τον κ. Σαμαρά».

Παράλληλα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπογράμμισε: «Σε καμία περίπτωση δεν αισθάνομαι ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία έχει μεταλλαχθεί. Δεν έχει πραγματοποιηθεί συνέδριο, ώστε να αλλάξει οποιαδήποτε θέση του κόμματος. Οι θέσεις των κομμάτων αλλάζουν στα συνέδρια και εκτός αυτού, σε δύο μήνες, ποια “σοβαρή μετάλλαξη” θα μπορούσε να γίνει και να οδηγήσει σε οτιδήποτε;»

Κλείνοντας, ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε: «Με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους δύο μήνες και καθημερινά κορυφαία στελέχη και μέχρι πρότινος Υπουργοί επί Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έβαλλαν από το πρωί μέχρι το βράδυ κατά του Προέδρου και κατά του κόμματος, θα συνιστούσε έκπληξη αν ανέβαιναν τα ποσοστά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα οποία παρουσίασε ο Αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος Γιώργος Βασιλειάδης, έχουμε αποχώρηση λιγότερων από 3.000 στελεχών. Ενδεχομένως ορισμένοι να θέλουν να παρουσιάζουν μια εικόνα διάλυσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, αλλά δεν είναι αυτή η πραγματική εικόνα. Το 2015, η διάσπαση ήταν εντονότερη και αποχώρησε μεγαλύτερος αριθμός Βουλευτών και στελεχών στη βάση του κόμματος. Παρ’ όλα αυτά, ανακάμψαμε και το ίδιο θα γίνει και τώρα, ενώ θα αποκτήσουμε και μια κοινή και ομογενοποιημένη γραμμή, η απουσία της οποίας μας κόστισε στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις».

Αρχείο δελτίων τύπου

Απάντηση Γιάννη Σαρακιώτη στις αθλιότητες Παύλου Μαρινάκη

Στις αθλιότητες και στις ύβρεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Μαρινάκη απάντησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης. Ο κ. Μαρινάκης, στο πλαίσιο συνέντευξής του στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η “Κυβέρνηση των αρίστων” προτάσσει τον ποινικό λαϊκισμό αντί της επιστήμης»

Ως εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του κόμματος και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Αρχικά, ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Δήλωση Σαρακιώτη για την ωμή παρέμβαση Αδ. Γεωργιάδη στη δίκη του ΚΕΕΛΠΝΟ

Σε δήλωση, με αφορμή την ωμή παρέμβαση του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τους τραμπουκισμούς της φρουράς του στη δίκη του ΚΕΕΛΠΝΟ, προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα