16/10/2023

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών δικαίωση του Αλέξη Τσίπρα»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στα αποτελέσματα του Β΄ Γύρου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.

Ερωτώμενος για το αν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία συγκαταλέγεται στους κερδισμένους της αναμέτρησης, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε: «Κατ’ αρχάς οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι εκλογές ήταν αυτοδιοικητικές. Ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε τρεις φορές τη Θεσσαλία, προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Κουρέτα και θα ξαναπάει, γιατί τώρα ξεκινά ο αγώνας για την αποκατάσταση των ζημιών. Η χθεσινή ήταν μια νίκη των προοδευτικών πολιτών. Οι πολίτες στους μεγάλους δήμους στήριξαν προοδευτικά ψηφοδέλτια ασχέτως τι έλεγε ο Κασσελάκης, ο Ανδρουλάκης ή ο Κουτσούμπας. Αυτή ήταν η αντίδραση της κοινωνίας».

Ακολούθως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Πριν την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών είχαμε τονίσει διά του Προέδρου μας Στέφανου Κασσελάκη, ότι πρέπει να στηριχθούν τα προοδευτικά ψηφοδέλτια. Εδώ οφείλω να τονίσω ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο πρώτος, ο οποίος είχε αφουγκραστεί το κοινωνικό αίτημα, όταν και στις εθνικές εκλογές είχε αναφερθεί σε “προοδευτική διακυβέρνηση”».

Όσον αφορά την ανάγνωση των αποτελεσμάτων, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε: «Υπήρχαν πολύ μεγάλες καθυστερήσεις. Δεν είναι δυνατόν να διεκδικείς τη νίκη σε Περιφέρειες με ψηφοδέλτια 2-3 μηνών. Στους Δήμους υπάρχουν “περιπτώσεις και περιπτώσεις”, καθώς σε κάποιους ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε καλές επιδόσεις και σε άλλους όχι, ενώ στην Περιφέρεια Αττικής το ψηφοδέλτιο του κόμματός μας ήταν δεύτερο. Το πάθημα των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019 δεν έγινε μάθημα και αντί να ολοκληρώσουμε τα ψηφοδέλτιά μας 1-2 χρόνια πριν, τελικά είχαμε ψηφοδέλτια 2-3 μηνών ακόμη και σε μεγάλες Περιφέρειες».

Εν συνεχεία, αναφορικά με την αποτίμηση του αποτελέσματος από πλευράς της Ν.Δ. πρόσθεσε: «Θυμόμαστε τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη και του κ. Αυγενάκη, οι οποίοι απειλούσαν τους πολίτες, προκειμένου να στηρίξουν τους υποψήφιους της Ν.Δ.. Ποια ήταν η απάντηση του κ. Μητσοτάκη στον κ. Αυγενάκη, ο οποίος έλεγε “αν θέλετε να πάρετε αποζημιώσεις, ψηφίστε Αγοραστό”;»

Επιπροσθέτως, ακούγοντας τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. κ. Μαρκόπουλο να απευθύνει «κάλεσμα» προς τους αντάρτες του κόμματός του, ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε: «Θα απευθύνετε κάλεσμα και προς όσους έβριζαν τον κ. Μητσοτάκη, όπως ο κ. Μουτζούρης από το Βόρειο Αιγαίο;»

Κλείνοντας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπογράμμισε: «Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος στήριξε τις υποψηφιότητες, που είχαν το χρίσμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία. Ήταν ο μόνος από τους πολιτικούς αρχηγούς, ο οποίος επισκέφθηκε τη Θεσσαλία τρεις φορές, προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Κουρέτα».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.: «Η ακαρπία της ελιάς αφήνει χωρίς εισόδημα τους ελαιοπαραγωγούς της Φθιώτιδας και της χώρας – Επιτακτική ανάγκη η στήριξή τους»

Για το αν προτίθεται και πώς να αντισταθμίσει - αναπληρώσει τα απολεσθέντα εισοδήματα των ελαιοπαραγωγών της Φθιώτιδας και της χώρας εξαιτίας της εκτεταμένης περιόδου ακαρπίας της ελιάς, ρωτούν ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. υποσχόταν μόνο φοροελαφρύνσεις και σήμερα ετοιμάζεται για φοροεπιδρομή”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος με τη δημοσιογράφο Λένα Παράσκευα σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Ο Αλέξης Τσίπρας...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα