02/02/2024

Γιάννης Σαρακιώτης στον ANT1: «Οι “ληστές φοιτητές” κατά τον κ. Μητσοτάκη και οι “κοπριές αγρότες” κατά τον κ. Αυγενάκη θα στείλουν σύντομα μήνυμα στη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί ζητημάτων της επικαιρότητας.

Αρχικά, ερωτώμενος για τη θέση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όσον αφορά το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία διατηρεί την πιο σταθερή θέση διαχρονικά. Το 2015, κάναμε το πρώτο βήμα με το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο υπερψηφίστηκε από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ενώ και προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας είχε εντάξει την εν λόγω πρόβλεψη στο πρόγραμμά μας. Άρα, νομίζω ότι όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο».

Ακολούθως, με αφορμή ερωτήσεις για την πορεία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπογράμμισε: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία χτίζει μέρα με τη μέρα μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση».

Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε: «Με το Ν.4172/2013, η Κυβέρνηση της Ν.Δ., η όποια “ξόρκιζε” τους φόρους, επέβαλε φορολόγηση του εισοδήματος των αγροτών από το πρώτο ευρώ. Εν συνεχεία, ήρθε η δήθεν “φορομπηχτική” Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και θεσμοθέτησε: αφορολόγητο στο εισόδημα των αγροτών στα 9.000 ευρώ, αφορολόγητο στις αγροτικές επιδοτήσεις στα 12.000 ευρώ, αφορολόγητο στις αποζημιώσεις και θεσμοθετήσαμε το ακατάσχετο στις ευρωπαϊκές ενισχύσεις».

Μάλιστα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε και σε δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης τονίζοντας: «Ο κ. Αυγενάκης, στις 4/11/2023, ανέφερε ότι “η μείωση κατά περίπου 20% της βασικής ενίσχυσης στη νέα ΚΑΠ είναι προϊόν διαπραγμάτευσης της ηγεσίας του Υπουργείου την περίοδο του 2021”. Η κάθε χώρα της Ε.Ε. διαπραγματεύεται ξεχωριστά και στην περίπτωση της Ελλάδας, τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά για τον πρωτογενή τομέα. Ο κ. Αυγενάκης θέλει να “πετάξει την ευθύνη” από πάνω του και την καταλογίζει στον προηγούμενο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης της Κυβέρνησης της Ν.Δ.».

Επιπροσθέτως, ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε: «Για πρώτη φορά το αγροτικό τιμολόγιο ξεπερνά το οικιακό. Αγρότες της Φθιώτιδας μου αναφέρουν ότι έφθασαν να πληρώνουν για το σπίτι τους 15-16 λεπτά την κιλοβατώρα και το αγροτικό είναι 17-18 λεπτά. Δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν».

Εν όψει της κάλπης των Ευρωεκλογών, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ανέφερε σκωπτικά: «Ας δούμε τι θα κάνουν στις κάλπες οι “ληστές φοιτητές” κατά τον κ. Μητσοτάκη ή οι “κοπριές αγρότες” κατά τον κ. Αυγενάκη και μετά, να συζητήσουμε. Ας δούμε τι θα κάνουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού λάβουν τα μπιλιετάκια της εφορίας, καθώς τα στελέχη της Κυβέρνησης της Ν.Δ. υποτίθεται ότι “θα μείωναν τους φόρους” με βάση τις προεκλογικές υποσχέσεις τους και πριν ένα μήνα, έφεραν νομοσχέδιο το οποίο θα κλείσει πολλές μικρές επιχειρήσεις και θα είναι “θηλιά” για τους ελεύθερους επαγγελματίες».

Τέλος, ακούγοντας τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. να αναφέρει ότι «δεν έγινε και καμιά καταστροφή στην πανδημία» (!), ο κ. Σαρακιώτης απάντησε: «Στην πανδημία πέθαναν 40.000 συνάνθρωποι μας. Πόσοι έπρεπε να πεθάνουν για να πούμε ότι ήταν καταστροφή; Δεν έχετε το Θεό σας! Σύμφωνα με τη Ν.Δ., πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι επειδή… δεν πεθάναμε όλοι!»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Μνημείο ανικανότητας και αναλγησίας οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της Ν.Δ. για τη ΛΑΡΚΟ»

Με ομιλία στη Βουλή παρενέβη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης για την τροπολογία, με την οποία ολοκληρώνεται η εγκληματική μεθόδευση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. εις βάρος της ΛΑΡΚΟ. Όπως επεσήμανε ο κ....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Μέχρι να συνεννοηθούν στη Ν.Δ. αν είναι καλές ή όχι οι ΤΟ.Μ.Υ., ας απαντήσουν πότε θα λειτουργήσει η 2η ΤΟ.Μ.Υ. στη Λαμία»

Στη Βουλή επανέφερε το θέμα της καθυστέρησης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. στη Λαμία ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Υγείας, ο κ. Σαρακιώτης ζήτησε οι...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Πως νοιάζεται η Ν.Δ. για τους αγρότες όταν για πρώτη φορά ο ΟΠΕΚΕΠΕ ελέγχεται από την Ε.Ε.;»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί θεμάτων...

Διαβάστε Περισσότερα