11/01/2024

Γιάννης Σαρακιώτης στον ANT1: «Πρωτοφανές Πρωθυπουργός να παρακαλάει Βουλευτές να απέχουν από τα καθήκοντά τους»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο ζήτημα της θεσμοθέτησης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς και σε εκείνο της συνεχιζόμενης ακρίβειας που μαστίζει την ελληνική κοινωνία.

Αρχικά, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε: «Η Ν.Δ. περηφανεύεται διαρκώς για το 41%… Πού είναι το 41%; Πού είναι ο “τολμηρά και σταθερά μπροστά” Πρωθυπουργός; Έρχεται και παρακαλάει την Αξιωματική Αντιπολίτευση και τα υπόλοιπα κόμματα για την υπερψήφιση ενός νομοσχεδίου. Ένας Πρωθυπουργός, ο οποίος δεν μπορεί να πείσει ούτε τους Βουλευτές του, ποιον πολίτη και ποιον Ευρωπαίο ηγέτη θα πείσει; Τώρα παρακαλάει να υπερψηφίσουν ακόμη και τους Υπουργούς του! Δεν είναι μέγιστη πολιτική δειλία να καλεί εκλεγμένους Βουλευτές να απέχουν από τα καθήκοντά τους; Για ποιο λόγο ψηφίζουν τους Βουλευτές οι Έλληνες πολίτες; Για να πίνουν… τσίπουρα και καφέ, ενώ διενεργούνται κοινοβουλευτικές συζητήσεις και ψηφοφορίες; Η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έφερε το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια παρά τις αντιδράσεις, το πλήρωσε εκλογικά και δέχθηκε τις συνέπειες. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία “δεν έχει βάλει νερό στο κρασί του”. Έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου, η οποία θα δούμε αν θα γίνει δεκτή ή όχι».

Παράλληλα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Θα ήθελα να ρωτήσω σημερινούς Υπουργούς της Ν.Δ., όπως τον κ. Κεφαλογιάννη, τον κ. Κικίλια, τον κ. Σταϊκούρα, τον κ. Γεωργιάδη, την κα Βούλτεψη και την κα Ράπτη οι οποίοι από τα έδρανα της Αντιπολίτευσης δεν είχαν υπερψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης, τώρα που κάθονται στην υπουργική καρέκλα θα ψηφίσουν το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών;»

Εν συνεχεία, η συζήτηση επεκτάθηκε στο ζήτημα της ανακολουθίας λόγων και πράξεων, η οποία χαρακτηρίζει την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., με τον κ. Σαρακιώτη να υπογραμμίζει: «Προεκλογικά μας έλεγαν ότι “θα μειώσουν τους φόρους” και δε βρέθηκε ένα στέλεχος της Ν.Δ. να αντιδράσει για το φορολογικό νομοσχέδιο. Δε βρέθηκε ένας να αντιδράσει και να ψηφίσει κατά συνείδηση για τις μεθοδεύσεις στο ζήτημα της Προανακριτικής για τα Τέμπη, που κατέθεσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και κάλυψαν τον κ. Καραμανλή. Για τα “ψηφαλάκια” όμως αντιδρούν όλοι…»

Κλείνοντας, όσον αφορά το θέμα της ανεξέλεγκτης ακρίβειας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα αίτια της ακρίβειας τελικά κρύβονται στη Γάζα, στην Ουκρανία ή στη χώρα μας; Αν η ακρίβεια είναι “εισαγόμενη”, πώς θα την καταπολεμήσει ο κ. Πρωθυπουργός; Εμείς δεν έχουμε Πρωθυπουργό, δημοσιογράφο έχουμε, που απλά καταγράφει και περιγράφει την αισχροκέρδεια που καλπάζει! Έχουν δημοσιοποιηθεί έρευνες για το 2021 και για το 2022, οι οποίες αναφέρονται σε εκτόξευση τιμών 150-200% σε βασικά προϊόντα και ο Πρωθυπουργός απλά λέει σήμερα, κατόπιν εορτής, ότι “δε θα γίνουμε μπανανία” και “υπάρχει ακρίβεια”. Οι έρευνες προετοιμάστηκαν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τον κ. Λιανό, ο οποίος ήταν προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη και τελικά τον αποκεφάλισε, επειδή ο κ. Λιανός μιλούσε και δημοσιοποιούσε τις έρευνές του. Εντός 14 μηνών, ο κ. Μητσοτάκης εξαγγέλλει τρίτη δέσμη μέτρων… Απέτυχαν τα προηγούμενα μέτρα; Αν δει κανείς την εκτόξευση των τιμών, απέτυχαν πλήρως».

Αρχείο δελτίων τύπου

Απάντηση Γιάννη Σαρακιώτη στις αθλιότητες Παύλου Μαρινάκη

Στις αθλιότητες και στις ύβρεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Μαρινάκη απάντησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης. Ο κ. Μαρινάκης, στο πλαίσιο συνέντευξής του στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η “Κυβέρνηση των αρίστων” προτάσσει τον ποινικό λαϊκισμό αντί της επιστήμης»

Ως εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του κόμματος και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Αρχικά, ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Δήλωση Σαρακιώτη για την ωμή παρέμβαση Αδ. Γεωργιάδη στη δίκη του ΚΕΕΛΠΝΟ

Σε δήλωση, με αφορμή την ωμή παρέμβαση του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τους τραμπουκισμούς της φρουράς του στη δίκη του ΚΕΕΛΠΝΟ, προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα