05/02/2020

Γιάννης Σαρακιώτης στο Κανάλι της Βουλής: «Απαξιωμένο στη συνείδηση όλων το σχέδιο της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ»

Στο Κανάλι της Βουλής παραχώρησε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης σχολιάζοντας την επικαιρότητα γύρω από το μεταναστευτικό, ενώ στον επίλογο αναφέρθηκε και στο θέμα της ΛΑΡΚΟ.

Όπως υπογράμμισε αρχικά: «Όλο το προηγούμενο διάστημα ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προσπαθήσαμε να τοποθετήσουμε το προσφυγικό στη σωστή του διάσταση. Παρ’ όλα αυτά δεχόμασταν πυρά από τη Ν.Δ., η οποία επέλεξε να οδηγήσει τμήματα της ελληνικής κοινωνίας στη συντηρητικοποίηση προς άγρα ψήφων. Πλέον η σημερινή κυβέρνηση έχει επιλέξει την επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος με αποτέλεσμα – μεταξύ άλλων – τον τετραπλασιασμό του αριθμού των ανθρώπων στη Μόρια και τις εντάσεις που παρακολουθούμε».

Ακολούθως, ο κ. Σαρακιώτης παρέθεσε τη Φθιώτιδα ως παράδειγμα της κυβερνητικής αδυναμίας να διαχειριστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα σημειώνοντας: «Στην περιοχή της Φθιώτιδας έχουμε βιώσει στο έπακρο την προχειρότητα και την έλλειψη σχεδιασμού από πλευράς της κυβέρνησης όσον αφορά το μείζον ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Προχωρούν στην υλοποίηση κέντρου υποδοχής στη Μαυρομαντήλα χωρίς να έχουν ενημερώσει κανέναν, χωρίς να έχουν διαβουλευθεί με κανέναν τοπικό φορέα. Αυτή είναι μια στρατηγική δημιουργίας εντάσεων και πρόκλησης κοινωνικών αυτοματισμών».

Παράλληλα, σχολίασε αναφορικά με τη στάση της Ν.Δ. ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση: «Ο κ. Κουμουτσάκος μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ο «Χριστόφορος Κολόμβος του μεταναστευτικού». Τα προηγούμενα χρόνια κατηγορούσε την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για το μεταναστευτικό, αλλά μετά τις εκλογές ανακάλυψε τους «γεωπολιτικούς λόγους». Πλέον ανακαλύπτει και ΜΚΟ, οι οποίες καταγράφηκαν για πρώτη φορά το 2017 από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Ωστόσο, η κυβέρνηση της Ν.Δ. επέλεξε να καταργήσει το υπουργείο προτιμώντας να μην αξιοποιήσει τη δουλειά που είχε πραγματοποιηθεί».

Τέλος, όσον αφορά τη ΛΑΡΚΟ, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπογράμμισε ότι: «Συσσωρευμένα προβλήματα δεκαετιών έχουν επιβαρύνει τη ΛΑΡΚΟ με την κυβέρνηση να ανασύρει ένα σχέδιο διάσωσης του 2014, το οποίο έχει απορριφθεί από τους εργαζόμενους της εταιρείας. Η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να επιμείνει σε ένα σχέδιο που έχει καταδικασθεί στη συνείδηση των ανθρώπων της ΛΑΡΚΟ».

Αρχείο δελτίων τύπου

Στην Κύπρο για τη διευρυμένη συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας ο Γιάννης Σαρακιώτης

Στη διευρυμένη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και των Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου, συμμετείχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση δεν διδάχθηκε τίποτα από την ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η και προχωρά με το νερό»

Με επίσκεψή του στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λαμίας (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.) κατέδειξε την σφοδρή αντίθεσή του απέναντι στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση και του νερού, ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Μικροπολιτικά παιχνίδια και εξυπηρετήσεις και στον τομέα των Ερευνητικών Κέντρων από τη Ν.Δ.»

Στην Ολομέλεια της Βουλής, επί των διατάξεων του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίες αφορούν τον τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία,...

Διαβάστε Περισσότερα