07/05/2023

Γιάννης Σαρακιώτης στο OPEN: «Tα μαθηματικά δεν ήταν σίγουρα το “αγαπημένο μάθημα” των Υπουργών της Ν.Δ.!»

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN «Τώρα μαζί», με την Ευλαμπία Ρέβη και τον Γιώργο Σιαδήμα, εμφανίστηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να σχολιάσει ζητήματα, που απασχολούν την επικαιρότητα εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Ερωτηθείς αρχικά για τις συζητήσεις της Ν.Δ. με ανθρώπους της άκρας δεξιάς με θέμα τη μετεκλογική συνεργασία τους, ο κ. Σαρακιώτης απάντησε: «Τους εκπροσώπους της άκρας δεξιάς ο κ. Μητσοτάκης τους έκανε κορυφαίους υπουργούς, όπως τον κ. Βορίδη, ο οποίος υπήρξε διάδοχος του κ. Μιχαλολιάκου στη νεολαία του κόμματος του δικτάτορα Παπαδόπουλου, αλλά και τους κυρίους Πλεύρη και Γεωργιάδη. Η Ν.Δ. αναφέρεται σε “μυθεύματα” της εφημερίδας Documento, αλλά δεν θυμάμαι κάποιος υπουργός να προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, όταν η εφημερίδα αποκάλυπτε τα ονόματα όσων εξ αυτών παρακολουθούσε ο κ. Μητσοτάκης. Υπέβαλε κάποιος μήνυση ή αγωγή κατά της εφημερίδας; Αυτό λέει πολλά και οι πολίτες αντιλαμβάνονται την αλήθεια».

Ακολούθως, ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, στις 21 Μαΐου, θα είναι πρώτο κόμμα. Αυτά τα μηνύματα εισπράττουμε στις καθημερινές επαφές μας με τους πολίτες. Θα σας αναφέρω ενδεικτικά μια χθεσινή συζήτηση με ένα μικρομεσαίο επιχειρηματία, ο οποίος μου είπε: “Πλήρωνα Δ.Ε.Η. για την επιχείρησή μου 240€ και τώρα πληρώνω σταθερά πάνω από 500€. Η δόση του δανείου μου ανερχόταν στα 260€ και τώρα καταβάλλω 372€. Επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ρύθμισα σε 120 δόσεις τις οφειλές μου. Πριν το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πληρώναμε – πατέρας και γιος – ασφαλιστικές εισφορές το δίμηνο 600€ και 800€ αντίστοιχα, με τον “κακό ΣΥ.ΡΙΖ.Α.” πληρώναμε 160€/μήνα και ήρθε η Ν.Δ. και αύξησε και πάλι τις ασφαλιστικές εισφορές στα 240€ το μήνα”».

Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε: «Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει ανάπτυξη, αλλά να αυξάνεται το ιδιωτικό χρέος κατά 40 δισ. ευρώ και ο πολίτης να μην μπορεί να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα ή την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία;» ενώ πρόσθεσε: «Ο κ. Σταϊκούρας κατήγγειλε το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία ότι το πρόγραμμά του κοστίζει 23 δισ. ευρώ, στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι κοστίζει 43 και τώρα ο κ. Σκέρτσος αναφέρει 83 δισ. ευρώ! Προφανώς τα μαθηματικά δεν ήταν σίγουρα το “αγαπημένο μάθημα” των Υπουργών της Ν.Δ.!»

Εν συνεχεία, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε: «Μία μεγάλη πρόκληση της επόμενης ημέρας είναι η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους. Το πράξαμε δύο φορές την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και μάλιστα, με κούρεμα κεφαλαίου, εν μέσω μνημονίων. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διέγραψε οφειλές πολιτών, οι οποίοι όντας ανασφάλιστοι επί Ν.Δ. νοσηλεύτηκαν σε ένα νοσοκομείο και η οφειλή είχε βεβαιωθεί στην εφορία, ενώ διαγράφηκαν και οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία με τον επανυπολογισμό και το νόμο της Έφης Αχτσιόγλου το 2019».

Κλείνοντας, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε: «Η Ν.Δ. απέτυχε να διαχειριστεί την κρίση της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας, αλλά και την ενεργειακή κρίση. Απέτυχε στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Με 36.000 νεκρούς, ποιος μπορεί, χωρίς να ντρέπεται, να μιλά για “επιτυχία”; Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης του Ε.Σ.Υ., όπως το έπραξε υπό αντίξοες συνθήκες την περίοδο 2015-2019. Για παράδειγμα, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας διέθετε 75 ιατρούς το 2016 και αφήσαμε 115 το 2019. Σήμερα, το Νοσοκομείο έχει επανέλθει σε πτωτική πορεία και Βουλευτής της Ν.Δ. μιλά για “νοσοκομείο υπό κατάρρευση”. Η επόμενη ημέρα περιγράφεται στο πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και είναι το μόνο, που μπορεί να δώσει απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα των συμπολιτών μας για το νέο Ε.Σ.Υ., αλλά και τα ζητήματα της Παιδείας και την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. Ιδιωτικό κολλέγιο, πριν την ελάχιστη βάση εισαγωγής, είχε έσοδα 4,5 εκ. ευρώ και μετά από αυτή, εμφάνισε έσοδα ύψους 16 εκ. ευρώ! Η Ν.Δ. εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και αυτά σίγουρα δεν είναι της κοινωνίας».

Αρχείο δελτίων τύπου

Με κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. σε Δομοκό, Νέο Μοναστήρι και Ομβριακή ο Γιάννης Σαρακιώτης

Τον Δομοκό, το Νέο Μοναστήρι και την Ομβριακή επισκέφθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης μαζί με τον συνυποψήφιό του Απόστολο Αγγελακόπουλο και μέλη της Ο.Μ. Δομοκού. Τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Η Ν.Δ. παίζει τζόκερ με την κοστολόγηση του προγράμματός της!»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα», με τον Γιώργο Αυτιά, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, παραθέτοντας τις θέσεις του κόμματός του για την οικονομία. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. απευθύνεται σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώ η Ν.Δ. σε 5-6 επιχειρηματικούς κολοσσούς»

Τις θέσεις του κόμματός του για τη φορολογική πολιτική ανέπτυξε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου....

Διαβάστε Περισσότερα