09/03/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους για το προσφυγικό»

Στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις έξι» εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί σε ζητήματα της επικαιρότητας. Σχετικά με τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ και τους στόχους της κυβέρνησης τόνισε:

«Διαβάζουμε δηλώσεις του κ. Κουμουτσάκου ότι «πρέπει να επαναφέρουμε τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας» και δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι «η συμφωνία με την Τουρκία είναι νεκρή». Προ ημερών είχαμε τη μονομερή παραβίαση της συμφωνίας από πλευράς της Τουρκίας και δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι η χώρα μας δεν ξέρουμε τι επιδιώκει τελικά, όταν ο αρμόδιος Υπουργός λέει το Α και ο Πρωθυπουργός λέει κάτι τελείως διαφορετικό».

Αναφορικά με τη συζήτηση για τη φύλαξη των συνόρων, ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε:

«Η πραγματικότητα είναι ότι τον Ιούνιο του 2019 είχαμε 17.000 ανθρώπους στα νησιά και τώρα, με την «εξαιρετική» πολιτική της Ν.Δ. με τα υποτιθέμενα «κλειστά σύνορα» έχουμε 42.000!!! Πως με «κλειστά σύνορα» έχουν αυξηθεί κατά 25.000 οι άνθρωποι στα νησιά; Αυτό είναι θαύμα! Μόνο από τη Ν.Δ. μπορούν να μας το εξηγήσουν. Επί 2 χρόνια Αρχηγός του Στρατού ήταν ο νυν Υφυπουργός της Ν.Δ. κ. Στεφανής. Αν στη Ν.Δ. αναρωτιούνται για τη φύλαξη των συνόρων τα προηγούμενα χρόνια, ας πάνε στον κ. Στεφανή να τον ρωτήσουν τι έκανε τα χρόνια αυτά. Είχαμε 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες τον Ιούνιο του 2019 έως τις εκλογές και τώρα έχουμε 120.000. Ας τελειώσει αυτό το παραμύθι ποιος φύλασσε τα σύνορα και ποιος δεν τα φύλασσε».

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας έκανε ένα ευρύτερο σχόλιο για τη στάση της κυβέρνησης όσον αφορά τα εθνικά θέματα:

«Το γεγονός ότι το τουρκικό σκάφος «Ορούτς Ρέις» έκανε βόλτες στο Αιγαίο μια ολόκληρη μέρα εντός της ελληνικής ΑΟΖ και ο κ. Πέτσας και ο κ. Γεραπετρίτης μας είπαν ότι «το πήρε το θαλασσινό αεράκι» αυτό είναι πατριωτικό; Συγχαρητήρια στον Ερντογάν έδωσε Βουλευτής της Ν.Δ. την προηγούμενη εβδομάδα. Και τον Ερντογάν πίστευαν τα στελέχη της Ν.Δ. τα προηγούμενα χρόνια. Και θυμάστε πολύ καλά όταν επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο τότε Υπουργός Εθνικής Άμυνας πέταξε πάνω από τα Ίμια και έριξε στεφάνι, μας κατηγορούσαν για «προκλητικότητα» κατά της Τουρκίας από τη Ν.Δ. και φέτος, που τους ξέχασαν τους Ήρωες των Ιμίων, μιλούν για πατριωτισμό. Και τα προηγούμενα χρόνια είχαμε παρόμοια περιστατικά, όπως του Ορούτς Ρέις, αλλά έβγαινε ο στόλος και μαζεύονταν οι Τούρκοι. Τώρα με τη Ν.Δ. κάνει βόλτες. Παλιότερα έπαιρνε ο αέρας τις σημαίες, τώρα παίρνει ο αέρας τα πλοία».

 

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Στην Ελλάδα δυστυχώς βλέπουμε ότι δε γίνεται συζήτηση για την ουσιαστική στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων»

Στην εκπομπή “Παρεμβάσεις” και τον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία των τοποθετήσεων του κ. Γ. Σαρακιώτη, καθώς και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Στηρίξτε έμπρακτα το ιατρικό προσωπικό της χώρας»

Αναφορά προς τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης μεταφέροντας την επιστολή – κραυγή αγωνίας του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας (Ι.Σ.Φ.). Όπως δήλωσε ο κ. Σαρακιώτης: «Πρόκειται για έναν εμπαιγμό δίχως...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης προς Π. Θεοδωρικάκο: «Να πληρωθούν σήμερα και να αναγνωριστεί έμπρακτα η προσφορά των εργαζομένων του Βοήθεια στο Σπίτι»

Σε συνέχεια της τροπολογίας που κατατέθηκε από τον ίδιο και από 22 συναδέλφους του στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η οποία αφορούσε την άμεση ένταξη του συνόλου του προσωπικού του Ε.Σ.Υ., του Ε.Κ.Α.Β. και του «Βοήθεια στο Σπίτι», στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ο Βουλευτής...

Διαβάστε Περισσότερα