27/04/2018

Γιάννης Σαρακιώτης: «Το μάννα των 800.000 ευρώ εκ του ουρανού του Παναμά»

Ιδιαίτερα ζωηρή συζήτηση είχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης την Παρασκευή 27 Απριλίου, κατά την παρουσία του στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα». Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους και με αφορμή τη στείρα κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπενθύμισε ότι:

«Ακούω να τίθενται ερωτήματα και να γίνονται μομφές, όταν ξεχνάει η αξιωματική αντιπολίτευση ποιος δημιούργησε τα ελλείμματα και το χρέος των 300 δις ευρώ. Δε νομίζω να το δημιούργησε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Το έλλειμμα του 15,5% το 2009, στο οποίο αναφέρθηκε και ο κ. Γιουνκέρ κατά την επίσκεψή του, ποιος το δημιούργησε; Δεν ξεχνάει ο κόσμος. Η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ. έλαβε 62 δις ευρώ μέτρα μεταξύ 2012 και 2014».

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε στην παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στη χώρα μας και στη σημασία της ψήφου εμπιστοσύνης, την οποία έδωσε για την επόμενη ημέρα των μνημονίων:

«Θεωρώ ότι ο κ. Γιουνκέρ, λόγω της θέσης του, είναι ο πλέον αρμόδιος και κατάλληλος να αξιολογήσει την πορεία της οικονομίας. Συνεχάρη τη χώρα και τον ελληνικό λαό, καθώς πέρασε όσα πέρασε επί οκτώ χρόνια, αλλά επιτέλους μπορεί να ονειρεύεται κάτι καλύτερο. Τόνισε ότι η χώρα επέστρεψε στην ανάπτυξη, ότι από τα ελλείμματα του 15,5% φθάσαμε σε πλεονάσματα, ότι βρισκόμαστε στην πρώτη θέση όσον αφορά την απορρόφηση του πακέτου Γιουνκέρ».

Τέλος, λαμβάνοντας αφορμή από τις καταιγιστικές εξελίξεις στο ζήτημα των χρηματοδοτήσεων στελεχών της Ν.Δ. και φίλιων προς αυτή μέσων ενημέρωσης, ο κ. Σαρακιώτης κάλεσε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναλάβει τις ευθύνες του και διερωτήθηκε σε σκωπτικό ύφος:

«Όταν υπάρχουν κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. με offshore εταιρείες, είναι λογικό ο κόσμος να χάνει την εμπιστοσύνη του στο πολιτικό σύστημα. Ας μας πουν στη Ν.Δ. για τις offshore εταιρείες της κας Μητσοτάκη. Επί πέντε ημέρες, αναμένουμε από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναλάβει τις ευθύνες του. Ας μας δώσουν μια απάντηση. Οι 800.000 ευρώ χρηματοδοτήσεων από πού προήλθαν;»

Αρχείο δελτίων τύπου

Παρέμβαση Σαρακιώτη σε Υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών και Ενέργειας & Περιβάλλοντος για τη θωράκιση του Κόμματος Φθιώτιδας

Σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής του Κόμματος Φθιώτιδας και για ποιο λόγο το Υπουργείο Ενέργειας & Περιβάλλοντος αποφάσισε να μην επιβάλλει πρόστιμο σε ιδιωτική εταιρεία, παρά το...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πατριδοκαπηλία, το αγαπημένο κομματικό σπορ της Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί μεταξύ άλλων για το...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης προς Αυγενάκη: «Να αρθεί η αδικία απέναντι στις 120 πυρόπληκτες οικογένειες ελαιοκαλλιεργητών της Μαλεσίνας»

Να μεριμνήσει για την αποκατάσταση της αδικίας που υφίστανται περίπου 120 οικογένειες ελαιοκαλλιεργητών της Μαλεσίνας του Δήμου Λοκρών, χορηγώντας τις αναγκαίες αποζημιώσεις για την οικονομική απώλεια που υπέστησαν εξαιτίας της πυρκαγιάς της 6ης Αυγούστου του 2021...

Διαβάστε Περισσότερα