27/04/2018

Γιάννης Σαρακιώτης: «Το μάννα των 800.000 ευρώ εκ του ουρανού του Παναμά»

Ιδιαίτερα ζωηρή συζήτηση είχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης την Παρασκευή 27 Απριλίου, κατά την παρουσία του στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα». Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους και με αφορμή τη στείρα κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπενθύμισε ότι:

«Ακούω να τίθενται ερωτήματα και να γίνονται μομφές, όταν ξεχνάει η αξιωματική αντιπολίτευση ποιος δημιούργησε τα ελλείμματα και το χρέος των 300 δις ευρώ. Δε νομίζω να το δημιούργησε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Το έλλειμμα του 15,5% το 2009, στο οποίο αναφέρθηκε και ο κ. Γιουνκέρ κατά την επίσκεψή του, ποιος το δημιούργησε; Δεν ξεχνάει ο κόσμος. Η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ. έλαβε 62 δις ευρώ μέτρα μεταξύ 2012 και 2014».

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε στην παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στη χώρα μας και στη σημασία της ψήφου εμπιστοσύνης, την οποία έδωσε για την επόμενη ημέρα των μνημονίων:

«Θεωρώ ότι ο κ. Γιουνκέρ, λόγω της θέσης του, είναι ο πλέον αρμόδιος και κατάλληλος να αξιολογήσει την πορεία της οικονομίας. Συνεχάρη τη χώρα και τον ελληνικό λαό, καθώς πέρασε όσα πέρασε επί οκτώ χρόνια, αλλά επιτέλους μπορεί να ονειρεύεται κάτι καλύτερο. Τόνισε ότι η χώρα επέστρεψε στην ανάπτυξη, ότι από τα ελλείμματα του 15,5% φθάσαμε σε πλεονάσματα, ότι βρισκόμαστε στην πρώτη θέση όσον αφορά την απορρόφηση του πακέτου Γιουνκέρ».

Τέλος, λαμβάνοντας αφορμή από τις καταιγιστικές εξελίξεις στο ζήτημα των χρηματοδοτήσεων στελεχών της Ν.Δ. και φίλιων προς αυτή μέσων ενημέρωσης, ο κ. Σαρακιώτης κάλεσε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναλάβει τις ευθύνες του και διερωτήθηκε σε σκωπτικό ύφος:

«Όταν υπάρχουν κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. με offshore εταιρείες, είναι λογικό ο κόσμος να χάνει την εμπιστοσύνη του στο πολιτικό σύστημα. Ας μας πουν στη Ν.Δ. για τις offshore εταιρείες της κας Μητσοτάκη. Επί πέντε ημέρες, αναμένουμε από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναλάβει τις ευθύνες του. Ας μας δώσουν μια απάντηση. Οι 800.000 ευρώ χρηματοδοτήσεων από πού προήλθαν;»

Αρχείο δελτίων τύπου

Στην Κύπρο για τη διευρυμένη συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας ο Γιάννης Σαρακιώτης

Στη διευρυμένη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και των Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου, συμμετείχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση δεν διδάχθηκε τίποτα από την ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η και προχωρά με το νερό»

Με επίσκεψή του στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λαμίας (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.) κατέδειξε την σφοδρή αντίθεσή του απέναντι στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση και του νερού, ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Μικροπολιτικά παιχνίδια και εξυπηρετήσεις και στον τομέα των Ερευνητικών Κέντρων από τη Ν.Δ.»

Στην Ολομέλεια της Βουλής, επί των διατάξεων του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίες αφορούν τον τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία,...

Διαβάστε Περισσότερα