27/04/2018

Γιάννης Σαρακιώτης: «Το μάννα των 800.000 ευρώ εκ του ουρανού του Παναμά»

Ιδιαίτερα ζωηρή συζήτηση είχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης την Παρασκευή 27 Απριλίου, κατά την παρουσία του στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα». Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους και με αφορμή τη στείρα κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπενθύμισε ότι:

«Ακούω να τίθενται ερωτήματα και να γίνονται μομφές, όταν ξεχνάει η αξιωματική αντιπολίτευση ποιος δημιούργησε τα ελλείμματα και το χρέος των 300 δις ευρώ. Δε νομίζω να το δημιούργησε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Το έλλειμμα του 15,5% το 2009, στο οποίο αναφέρθηκε και ο κ. Γιουνκέρ κατά την επίσκεψή του, ποιος το δημιούργησε; Δεν ξεχνάει ο κόσμος. Η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ. έλαβε 62 δις ευρώ μέτρα μεταξύ 2012 και 2014».

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε στην παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στη χώρα μας και στη σημασία της ψήφου εμπιστοσύνης, την οποία έδωσε για την επόμενη ημέρα των μνημονίων:

«Θεωρώ ότι ο κ. Γιουνκέρ, λόγω της θέσης του, είναι ο πλέον αρμόδιος και κατάλληλος να αξιολογήσει την πορεία της οικονομίας. Συνεχάρη τη χώρα και τον ελληνικό λαό, καθώς πέρασε όσα πέρασε επί οκτώ χρόνια, αλλά επιτέλους μπορεί να ονειρεύεται κάτι καλύτερο. Τόνισε ότι η χώρα επέστρεψε στην ανάπτυξη, ότι από τα ελλείμματα του 15,5% φθάσαμε σε πλεονάσματα, ότι βρισκόμαστε στην πρώτη θέση όσον αφορά την απορρόφηση του πακέτου Γιουνκέρ».

Τέλος, λαμβάνοντας αφορμή από τις καταιγιστικές εξελίξεις στο ζήτημα των χρηματοδοτήσεων στελεχών της Ν.Δ. και φίλιων προς αυτή μέσων ενημέρωσης, ο κ. Σαρακιώτης κάλεσε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναλάβει τις ευθύνες του και διερωτήθηκε σε σκωπτικό ύφος:

«Όταν υπάρχουν κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. με offshore εταιρείες, είναι λογικό ο κόσμος να χάνει την εμπιστοσύνη του στο πολιτικό σύστημα. Ας μας πουν στη Ν.Δ. για τις offshore εταιρείες της κας Μητσοτάκη. Επί πέντε ημέρες, αναμένουμε από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναλάβει τις ευθύνες του. Ας μας δώσουν μια απάντηση. Οι 800.000 ευρώ χρηματοδοτήσεων από πού προήλθαν;»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης και Γ. Βασιλειάδης ομιλητές σε εκδήλωση στο Αγρίνιο

Η πόλη του Αγρινίου ήταν ο επόμενος σταθμός των εκδηλώσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα «Δικαιοσύνη Παντού – 6 εθνικές προτεραιότητες». Ομιλητές της εκδήλωσης της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας ήταν ο Αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση γυρνά τη δημόσια υγεία 40 χρόνια πίσω»

«Την ώρα που η πανδημία είναι ακόμη εδώ και οι προειδοποιήσεις του επιστημονικού κόσμου για έγκαιρη προετοιμασία απέναντι στο ενδεχόμενο νέων κρίσεων αυξάνονται, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. καταργεί τη μεγαλύτερη δημοκρατική και προοδευτική τομή της χώρας, δηλαδή όσα...

Διαβάστε Περισσότερα

Τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. εκπροσώπησε ο Γ. Σαρακιώτης στην Επέτειο του Γοργοποτάμου

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα και Τεχνολογία και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στην Επέτειο...

Διαβάστε Περισσότερα