19/05/2022

Γ. Σαρακιώτης: “Άκρατες αυξήσεις και κανένας έλεγχος στην αγορά από την Ν.Δ.”

Τις τρέχουσες εξελίξεις στην επικαιρότητα σχολίασε στη ραδιοφωνική συχνότητα του North 98.0 ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία. Παρακάτω ακολουθεί το βίντεο των τοποθετήσεων του.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2019, με μόλις 30.000 μέλη κατέγραψε ποσοστό 32% στις εκλογές. Αντιλαμβάνονται όλοι την ώθηση που τώρα αποκτά από τον εξαπλασιασμό των μελών του. Εστάλη ένα ισχυρό μήνυμα τόσο προς την Κυβέρνηση της Ν.Δ. όσο και προς το εσωτερικό του κόμματός μας, με τον κόσμο να αγκαλιάζει την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα για διεύρυνση και τη μετεξέλιξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε ένα μεγάλο προοδευτικό κόμμα.

Στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛ. ψήφισαν ακόμη και επιφανή στελέχη της Ν.Δ. στη Φθιώτιδα και το έπραξαν γιατί δεν είχαν την υποχρέωση να εγγραφούν μέλη. Ήταν μια τελείως διαφορετική ψηφοφορία σε σχέση με αυτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Οι δύο διαδικασίες δε συγκρίνονται.

Τί να πω στην ιδιοκτήτρια ενός καφενείου σε ορεινό χωριό της Φθιώτιδας, που μου έστειλε ένα λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος ύψους 1.950 ευρώ; Επί 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν είχαμε ούτε 1 ευρώ αύξηση στους λογαριασμούς και μειώθηκαν μεσοσταθμικά σε ποσοστό 12%.

Στις αρχές του 2019, η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μείωσε το ΦΠΑ στην ενέργεια από το 13% στο 6% και αντί να συνεχιστεί η αποκλιμάκωση των τιμών, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αύξησε τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και φθάσαμε στο σημερινό σημείο: Άκρατες αυξήσεις και κανένας έλεγχος.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. πούλησε το 17% της Δ.Ε.Η., με αποτέλεσμα το Δημόσιο να χάσει τον έλεγχο της επιχείρησης. Είναι δυνατόν, εν μέσω ενεργειακής κρίσης και ενώ η χώρα μας καταγράφει “πρωτιές” στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, μια Κυβέρνηση να δημιουργεί συνθήκες ολιγοπωλίου στο αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας; Είναι ή όχι “πολιτικό έγκλημα” αυτή η απόφαση;

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε προεκλογικά ότι “ο Αλ. Τσίπρας, αν μπορούσε, μαζί με τα ψηφοδέλτια θα έδινε και τα επιδόματα”; – Σήμερα αναγγέλλει επιδόματα λίγο πριν τις εκλογές!

Την επικαιρότητα σχολίασε στη ραδιοφωνική συχνότητα του STAR FM 97.1 ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. Μετά από πρόταση του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Τα 16 δρομολόγια, που περνούσαν από τον Δήμο Αμφίκλειας Ελάτειας, με Ν.Δ. έγιναν 4”

Το ζήτημα του συγκοινωνιακού αποκλεισμού της Φθιώτιδας καθώς και των όμορων περιοχών που συνθέτουν το παραπαρνάσσιο τόξο, σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Γιάννης Σαρακιώτης μέσα από τη ραδιοφωνική...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Από το Φλεβάρη του 2020 ο χρόνος έχει “παγώσει” στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ”

Την επικαιρότητα σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Γιάννης Σαρακιώτης μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα «Στο Κόκκινο 105.5». Παρακάτω ακολουθούν σημεία και ηχητικό των τοποθετήσεων του. Η Ρωσία παράγει το...

Διαβάστε Περισσότερα