19/05/2022

Γ. Σαρακιώτης: “Άκρατες αυξήσεις και κανένας έλεγχος στην αγορά από την Ν.Δ.”

Τις τρέχουσες εξελίξεις στην επικαιρότητα σχολίασε στη ραδιοφωνική συχνότητα του North 98.0 ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία. Παρακάτω ακολουθεί το βίντεο των τοποθετήσεων του.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2019, με μόλις 30.000 μέλη κατέγραψε ποσοστό 32% στις εκλογές. Αντιλαμβάνονται όλοι την ώθηση που τώρα αποκτά από τον εξαπλασιασμό των μελών του. Εστάλη ένα ισχυρό μήνυμα τόσο προς την Κυβέρνηση της Ν.Δ. όσο και προς το εσωτερικό του κόμματός μας, με τον κόσμο να αγκαλιάζει την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα για διεύρυνση και τη μετεξέλιξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε ένα μεγάλο προοδευτικό κόμμα.

Στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛ. ψήφισαν ακόμη και επιφανή στελέχη της Ν.Δ. στη Φθιώτιδα και το έπραξαν γιατί δεν είχαν την υποχρέωση να εγγραφούν μέλη. Ήταν μια τελείως διαφορετική ψηφοφορία σε σχέση με αυτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Οι δύο διαδικασίες δε συγκρίνονται.

Τί να πω στην ιδιοκτήτρια ενός καφενείου σε ορεινό χωριό της Φθιώτιδας, που μου έστειλε ένα λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος ύψους 1.950 ευρώ; Επί 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν είχαμε ούτε 1 ευρώ αύξηση στους λογαριασμούς και μειώθηκαν μεσοσταθμικά σε ποσοστό 12%.

Στις αρχές του 2019, η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μείωσε το ΦΠΑ στην ενέργεια από το 13% στο 6% και αντί να συνεχιστεί η αποκλιμάκωση των τιμών, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αύξησε τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και φθάσαμε στο σημερινό σημείο: Άκρατες αυξήσεις και κανένας έλεγχος.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. πούλησε το 17% της Δ.Ε.Η., με αποτέλεσμα το Δημόσιο να χάσει τον έλεγχο της επιχείρησης. Είναι δυνατόν, εν μέσω ενεργειακής κρίσης και ενώ η χώρα μας καταγράφει “πρωτιές” στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, μια Κυβέρνηση να δημιουργεί συνθήκες ολιγοπωλίου στο αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας; Είναι ή όχι “πολιτικό έγκλημα” αυτή η απόφαση;

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα