28/01/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Άμεσα ξεκάθαρες απαντήσεις για το μέλλον των ΕΛΤΑ και των εργαζομένων τους»

Το διαμετακομιστικό σταθμό των ΕΛΤΑ στη Λαμία επισκέφθηκε ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης, όπου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους για τα τρέχοντα ζητήματα τα οποία και σχετίζονται με το μέλλον του οργανισμού.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς και την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την πορεία των ΕΛΤΑ καθώς και το καθεστώς εργασίας του υπάρχοντος ανθρωπίνου δυναμικού. Επιπροσθέτως, εστίασαν στα ζητήματα που πιθανώς θα προκύψουν εάν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις αρκετών συναδέλφων τους, καθώς και στις συνέπειες που θα έχει μία τέτοια εξέλιξη σε μεγάλη μερίδα των συναλλασσόμενων με τα ΕΛΤΑ.

Ο κ. Σαρακιώτης από πλευράς του παρέθεσε τις ενέργειες που έγιναν από την προηγούμενη ηγεσία του αρμοδίου Υπουργείου, οι οποίες και εξασφάλισαν τη διάσωση και την απρόσκοπτη λειτουργία των ΕΛΤΑ μέσα και από τη διατήρηση του υφιστάμενου δικτύου. Επίσης, ενημέρωσε για το ότι ο ίδιος έχει υποβάλλει σχετική ερώτηση στη Βουλή από τις 14 Ιανουαρίου 2020 η οποία και έως σήμερα παραμένει αναπάντητη.

Με την ερώτηση του ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας ζητάει να ενημερωθεί για το αν προτίθεται όντως το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί σε κατάργηση καταστημάτων ΕΛΤΑ στην περιοχή, αν προτίθεται σε κάθε περίπτωση να μεριμνήσει για τη συνέχιση της ύπαρξης του υφισταμένου δικτύου εργαζομένων στα καταστήματα της Π.Ε. Φθιώτιδας, καθώς και σε ποιο βαθμό η όποια μελλοντική αναδιάρθρωση εγγυάται την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων που διαμένουν σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε προς τους εργαζόμενους ότι η άμεση διατύπωση ξεκάθαρων απαντήσεων από μεριάς του αρμοδίου Υπουργείου στα παραπάνω ερωτήματα θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο αναφορικά και με τη φημολογία των ημερών που θέλουν να επιχειρείται από πλευράς της Κυβέρνησης η απαξίωση των ΕΛΤΑ προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης και Γ. Βασιλειάδης ομιλητές σε εκδήλωση στο Αγρίνιο

Η πόλη του Αγρινίου ήταν ο επόμενος σταθμός των εκδηλώσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα «Δικαιοσύνη Παντού – 6 εθνικές προτεραιότητες». Ομιλητές της εκδήλωσης της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας ήταν ο Αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση γυρνά τη δημόσια υγεία 40 χρόνια πίσω»

«Την ώρα που η πανδημία είναι ακόμη εδώ και οι προειδοποιήσεις του επιστημονικού κόσμου για έγκαιρη προετοιμασία απέναντι στο ενδεχόμενο νέων κρίσεων αυξάνονται, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. καταργεί τη μεγαλύτερη δημοκρατική και προοδευτική τομή της χώρας, δηλαδή όσα...

Διαβάστε Περισσότερα

Τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. εκπροσώπησε ο Γ. Σαρακιώτης στην Επέτειο του Γοργοποτάμου

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα και Τεχνολογία και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στην Επέτειο...

Διαβάστε Περισσότερα