28/01/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Άμεσα ξεκάθαρες απαντήσεις για το μέλλον των ΕΛΤΑ και των εργαζομένων τους»

Το διαμετακομιστικό σταθμό των ΕΛΤΑ στη Λαμία επισκέφθηκε ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης, όπου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους για τα τρέχοντα ζητήματα τα οποία και σχετίζονται με το μέλλον του οργανισμού.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς και την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την πορεία των ΕΛΤΑ καθώς και το καθεστώς εργασίας του υπάρχοντος ανθρωπίνου δυναμικού. Επιπροσθέτως, εστίασαν στα ζητήματα που πιθανώς θα προκύψουν εάν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις αρκετών συναδέλφων τους, καθώς και στις συνέπειες που θα έχει μία τέτοια εξέλιξη σε μεγάλη μερίδα των συναλλασσόμενων με τα ΕΛΤΑ.

Ο κ. Σαρακιώτης από πλευράς του παρέθεσε τις ενέργειες που έγιναν από την προηγούμενη ηγεσία του αρμοδίου Υπουργείου, οι οποίες και εξασφάλισαν τη διάσωση και την απρόσκοπτη λειτουργία των ΕΛΤΑ μέσα και από τη διατήρηση του υφιστάμενου δικτύου. Επίσης, ενημέρωσε για το ότι ο ίδιος έχει υποβάλλει σχετική ερώτηση στη Βουλή από τις 14 Ιανουαρίου 2020 η οποία και έως σήμερα παραμένει αναπάντητη.

Με την ερώτηση του ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας ζητάει να ενημερωθεί για το αν προτίθεται όντως το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί σε κατάργηση καταστημάτων ΕΛΤΑ στην περιοχή, αν προτίθεται σε κάθε περίπτωση να μεριμνήσει για τη συνέχιση της ύπαρξης του υφισταμένου δικτύου εργαζομένων στα καταστήματα της Π.Ε. Φθιώτιδας, καθώς και σε ποιο βαθμό η όποια μελλοντική αναδιάρθρωση εγγυάται την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων που διαμένουν σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε προς τους εργαζόμενους ότι η άμεση διατύπωση ξεκάθαρων απαντήσεων από μεριάς του αρμοδίου Υπουργείου στα παραπάνω ερωτήματα θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο αναφορικά και με τη φημολογία των ημερών που θέλουν να επιχειρείται από πλευράς της Κυβέρνησης η απαξίωση των ΕΛΤΑ προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Οι “γοργοί ρυθμοί” δεν αφορούν την οικονομική ανάπτυξη αλλά την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη για 2η ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας: «Ως πότε θα παραμένει στις καλένδες η λειτουργία της κ. Γεωργιάδη;»

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο προχωρήσει επιτέλους η έναρξη της πλήρους και απρόσκοπτης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας στην περιοχή του Παγκρατίου, ζητά να ενημερωθεί μέσω νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης από Νοσοκομείο Λαμίας: «Δυσοίωνο το μέλλον του Νοσοκομείου μας – Άμεση ανάγκη η αλλαγή πολιτικής για την ανόρθωσή του»

Για δυσοίωνο μέλλον του Νοσοκομείου Λαμίας και για άμεση ανάγκη αλλαγής πολιτικής για την ανόρθωσή του κάνει λόγο ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης...

Διαβάστε Περισσότερα