28/01/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Άμεσα ξεκάθαρες απαντήσεις για το μέλλον των ΕΛΤΑ και των εργαζομένων τους»

Το διαμετακομιστικό σταθμό των ΕΛΤΑ στη Λαμία επισκέφθηκε ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης, όπου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους για τα τρέχοντα ζητήματα τα οποία και σχετίζονται με το μέλλον του οργανισμού.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς και την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την πορεία των ΕΛΤΑ καθώς και το καθεστώς εργασίας του υπάρχοντος ανθρωπίνου δυναμικού. Επιπροσθέτως, εστίασαν στα ζητήματα που πιθανώς θα προκύψουν εάν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις αρκετών συναδέλφων τους, καθώς και στις συνέπειες που θα έχει μία τέτοια εξέλιξη σε μεγάλη μερίδα των συναλλασσόμενων με τα ΕΛΤΑ.

Ο κ. Σαρακιώτης από πλευράς του παρέθεσε τις ενέργειες που έγιναν από την προηγούμενη ηγεσία του αρμοδίου Υπουργείου, οι οποίες και εξασφάλισαν τη διάσωση και την απρόσκοπτη λειτουργία των ΕΛΤΑ μέσα και από τη διατήρηση του υφιστάμενου δικτύου. Επίσης, ενημέρωσε για το ότι ο ίδιος έχει υποβάλλει σχετική ερώτηση στη Βουλή από τις 14 Ιανουαρίου 2020 η οποία και έως σήμερα παραμένει αναπάντητη.

Με την ερώτηση του ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας ζητάει να ενημερωθεί για το αν προτίθεται όντως το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί σε κατάργηση καταστημάτων ΕΛΤΑ στην περιοχή, αν προτίθεται σε κάθε περίπτωση να μεριμνήσει για τη συνέχιση της ύπαρξης του υφισταμένου δικτύου εργαζομένων στα καταστήματα της Π.Ε. Φθιώτιδας, καθώς και σε ποιο βαθμό η όποια μελλοντική αναδιάρθρωση εγγυάται την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων που διαμένουν σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε προς τους εργαζόμενους ότι η άμεση διατύπωση ξεκάθαρων απαντήσεων από μεριάς του αρμοδίου Υπουργείου στα παραπάνω ερωτήματα θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο αναφορικά και με τη φημολογία των ημερών που θέλουν να επιχειρείται από πλευράς της Κυβέρνησης η απαξίωση των ΕΛΤΑ προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στο Mega: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο – Ξεκινάμε δυναμικά για τη νέα εκλογική αναμέτρηση»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, εκθέτοντας τις απόψεις του αναφορικά με το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών αλλά και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Ένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να αμνηστεύσει τα λάθη της Κυβέρνησης της Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι», με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα, εμφανίστηκε ο επανεκλεγείς Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο OPEN: «Σηκώνουμε κεφάλι και ετοιμαζόμαστε για τη νέα αναμέτρηση»

Στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος» με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα και εκφράζοντας τη θέση του εν όψει της νέας εκλογικής...

Διαβάστε Περισσότερα