28/01/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Άμεσα ξεκάθαρες απαντήσεις για το μέλλον των ΕΛΤΑ και των εργαζομένων τους»

Το διαμετακομιστικό σταθμό των ΕΛΤΑ στη Λαμία επισκέφθηκε ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης, όπου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους για τα τρέχοντα ζητήματα τα οποία και σχετίζονται με το μέλλον του οργανισμού.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς και την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την πορεία των ΕΛΤΑ καθώς και το καθεστώς εργασίας του υπάρχοντος ανθρωπίνου δυναμικού. Επιπροσθέτως, εστίασαν στα ζητήματα που πιθανώς θα προκύψουν εάν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις αρκετών συναδέλφων τους, καθώς και στις συνέπειες που θα έχει μία τέτοια εξέλιξη σε μεγάλη μερίδα των συναλλασσόμενων με τα ΕΛΤΑ.

Ο κ. Σαρακιώτης από πλευράς του παρέθεσε τις ενέργειες που έγιναν από την προηγούμενη ηγεσία του αρμοδίου Υπουργείου, οι οποίες και εξασφάλισαν τη διάσωση και την απρόσκοπτη λειτουργία των ΕΛΤΑ μέσα και από τη διατήρηση του υφιστάμενου δικτύου. Επίσης, ενημέρωσε για το ότι ο ίδιος έχει υποβάλλει σχετική ερώτηση στη Βουλή από τις 14 Ιανουαρίου 2020 η οποία και έως σήμερα παραμένει αναπάντητη.

Με την ερώτηση του ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας ζητάει να ενημερωθεί για το αν προτίθεται όντως το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί σε κατάργηση καταστημάτων ΕΛΤΑ στην περιοχή, αν προτίθεται σε κάθε περίπτωση να μεριμνήσει για τη συνέχιση της ύπαρξης του υφισταμένου δικτύου εργαζομένων στα καταστήματα της Π.Ε. Φθιώτιδας, καθώς και σε ποιο βαθμό η όποια μελλοντική αναδιάρθρωση εγγυάται την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων που διαμένουν σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε προς τους εργαζόμενους ότι η άμεση διατύπωση ξεκάθαρων απαντήσεων από μεριάς του αρμοδίου Υπουργείου στα παραπάνω ερωτήματα θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο αναφορικά και με τη φημολογία των ημερών που θέλουν να επιχειρείται από πλευράς της Κυβέρνησης η απαξίωση των ΕΛΤΑ προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης για Νοσοκομείο Λαμίας: «Από τα χειροκροτήματα στις απλήρωτες υπερωρίες»

Την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τη μη καταβολή του ποσού της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας, έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα