22/07/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Άμεση σύγκληση του ΚΥΣΕΑ – Ας μη σφυρίζουμε αδιάφορα»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στις εξελίξεις στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών, αλλά και στη διαδικασία διερεύνησης του «σκανδάλου Novartis». Όπως τόνισε αρχικά ερωτώμενος για τις εντάσεις με την Τουρκία:

«Δε θα έπρεπε να ανησυχούμε; Έχουν βγει όλος ο ελληνικός στόλος και όλος ο τουρκικός στόλος στο Αιγαίο και σφυρίζουμε αδιάφορα. Και βέβαια πρέπει να συγκληθεί άμεσα το ΚΥΣΕΑ. Οι Τούρκοι, στους οποίους έχουμε εκχωρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, γιατί καλούν σήμερα Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας; Στέλνουμε συνεχώς λανθασμένα μηνύματα, όπως αυτό με την τριμερή του Βερολίνου. Την επόμενη ημέρα της απόφασης του Τούρκου Προέδρου να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, εμείς πήγαμε να συζητήσουμε με την Τουρκία, με τη Γερμανία σε ρόλο διαμεσολαβητή, η οποία γνωρίζουμε πόσο στενή σχέση έχει από παλιά με την Τουρκία. Τον ρόλο του διαμεσολαβητή θα έπρεπε να κατέχει κάποιος διεθνής οργανισμός».

Ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε, ακόμη, αναφορικά με τη στάση της χώρας μας:

«Σε αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή, η χώρα μας δεν μπορεί να κάνει λανθασμένες εκτιμήσεις, ότι δηλαδή «η Τουρκία είναι απομονωμένη». Δεν μπορούμε να είμαστε διαρκώς ο «προβλέψιμος σύμμαχος» και τίθεται ένα πολύ σοβαρό και ουσιαστικό ζήτημα: Σε τι φάση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για τις γαλλικές φρεγάτες; Το State Department αναφέρθηκε σε «αμφισβητούμενα ύδατα», η Ρωσία μόνο που δεν επικρότησε την απόφαση μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε ισλαμικό τέμενος, η Γερμανία διατηρεί μια στάση ισορροπιών και θα πρέπει να δούμε που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με ένα σύμμαχο που εν τοις πράγμασι υποστηρίζει τις ελληνικές θέσεις».

Κλείνοντας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας σχολίασε τις εξελίξεις περί το «σκάνδαλο Novartis» και την εξελισσόμενη σχετική δικαστική διερεύνηση:

«Μέρος του κατηγορητηρίου κατά Παπαγγελόπουλου στηρίχθηκε στις καταθέσεις της κυρίας Ράϊκου, η οποία είχε αναφέρει ότι «το σκάνδαλο Novartis είναι η κορωνίδα των σκανδάλων στην Ελλάδα». Τα πορίσματα του κυρίου Ρακιντζή, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α., για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014 ανέφεραν επίσης το «πάρτι διαφθοράς» στο χώρο της υγείας και πόσο έχει ζημιώσει την Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά, η Ν.Δ. επιμένει να μιλά για «σκευωρία»».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Κρείττον του (ψευδό)λαλείν, το σιγάν…»

Το γεγονός της ψευδούς δήλωσης Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το θέμα των κυρώσεων προς την Τουρκία κατά τη διάρκεια πρόσφατης συζήτησης σε τηλεοπτικό σταθμό, στηλιτεύει με νέο βίντεο που δημιούργησε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Τώρα που αυξάνονται τα κρούσματα πετούν την μπάλα στην ατομική ευθύνη»

Στην πρωινή εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" του τηλεοπτικού σταθμού MEGA Channel (5/8) παρέστη ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, κ. Γιάννη Σαρακιώτη, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τα ζητήματα της επικαιρότητας. Παρακάτω ακολουθούν σημεία...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Εξαπάτηση των συνταξιούχων σήμερα, διάλυση της μεσαίας τάξης προσεχώς»

Για εξαπάτηση των συνταξιούχων από πλευράς της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε λόγο, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί», ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, κ. Γιάννης Σαρακιώτης,...

Διαβάστε Περισσότερα