07/07/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Ένας χρόνος διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, ένας χρόνος χαμένος για την Ελλάδα και τη Φθιώτιδα»

Δήλωση του για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Κ. Μητσοτάκη, πραγματοποίησε ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Ειδικότερα, δήλωσε:

«Ένα (1) χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και ακόμη αναζητούνται όσα με μεγάλη ευκολία, ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του υπόσχονταν προεκλογικά. Ένα κόμμα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, υποσχόμενο ανάπτυξη 4% από τον πρώτο κιόλας χρόνο (εδώ) χαρακτηρίζοντας «αναιμική» την ανάπτυξη ύψους 2,8% που παρέδωσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας ξεχνώντας ότι επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. η ανεργία μειώθηκε από το 27% στο 17%. Ένα κόμμα που επένδυσε στο θυμικό των πολιτών σε σχέση με την «επιζήμια» τότε «Συμφωνία των Πρεσπών», την οποία σήμερα σέβονται, τιμούν και ομνύουν στη συνεπή εφαρμογή της (εδώ), χειροκροτώντας και συγχαίροντας τη Βόρεια Μακεδονία για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Ένα κόμμα που υποτίθεται ότι θα έβαζε τάξη στη χώρα, όταν δε μπορεί ακόμη να βάλει σε τάξη ούτε καν τα του οίκου της (εδώ)», ενώ πιο κάτω αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση συμπλήρωσε:

«Σήμερα, αντί για ανάπτυξη 4% από τον πρώτο χρόνο και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, το ποσοστό της ανάπτυξης έπεσε στο 1% το τελευταίο τρίμηνο του 2019 (εδώ), παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παρέδωσε ρυθμό ανάπτυξης ύψους 2,8%. Αντίστοιχα, αντί για πολλές και καλές θέσεις εργασίας, μέσα στους έξι (6) πρώτους μήνες του 2020 κατεγράφησαν 253.072 λιγότερες θέσεις εργασίας συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι (εδώ), ενώ οι αποδοχές των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα μειώθηκαν κατά 20%. Στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, η έλλειψη σχεδίου και η κατευναστική στρατηγική έχουν καταστεί αντικείμενο κριτικής ακόμη και από μερίδα στελεχών της ίδιας της Ν.Δ.. Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο ακόμη και πάνω από τον Έβρο, καταγράφοντας υπερπτήσεις εθνικού εδάφους για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια. Το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis προχωρά παρανόμως σε έρευνες επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ανήμερα της επετείου των Ιμίων και η ελληνική κυβέρνηση απαντά ότι «το πήρε ο άνεμος». Ο κ. Μητσοτάκης σε συνάντησή του, αλλά και τηλεφωνική επικοινωνία του, με τον Τούρκο Πρόεδρο δε θέτει καν το ζήτημα της τουρκικής παραβατικότητας, ώστε «να μη χαλάσει το καλό κλίμα», όπως μας ενημέρωσε αργότερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος».

Αναφερόμενος στα όσα έχουν πραγματοποιηθεί έως και σήμερα στη Φθιώτιδα, ο κ. Σαρακιώτης επισήμανε:

«Η αντανάκλαση της Κυβερνητικής αβελτηρίας και αδράνειας είναι ορατή και στη Φθιώτιδα, μιας και η Κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται να ασχοληθεί σοβαρά με τα μείζονα προβλήματα της περιοχής, αλλά απαξιώνει και το έργο που είχε γίνει την προηγούμενη περίοδο.

Όπως στην περίπτωση της μεγαλύτερης μεταλλευτικής βιομηχανίας της χώρας, τη ΛΑΡΚΟ, όπου εργάζονται 1.200 άνθρωποι και συμβάλλονται περίπου 10.000 ΑΦΜ. Μία εταιρεία για την οποία, παρά τις εκκλήσεις μας στη Βουλή (εδώ), η Κυβέρνηση και οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του Νομού, όχι μόνο της έδωσαν τη χαριστική βολή το Φεβρουάριο του 2020, αλλά αρνούνται να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση της πιθανής διάσωσης και ενίσχυσής της (εδώ).

Όπως στην περίπτωση του διαχρονικού αιτήματος της περιοχής σε σχέση με την ενίσχυση του αποτυπώματος της Φθιώτιδας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επί ημερών της Νέας Δημοκρατίας η Φθιώτιδα υποβαθμίστηκε, μετά και την αναστολή της λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Λογοθεραπείας, αλλά και την κατάργηση διατάξεων (άρθρου 34 του Ν. 4589/2019) που έθεταν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας (εδώ).

Όπως στην περίπτωση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, για την οποία αν και υπήρξε η αιτούμενη από την πλειονότητα των φορέων της περιοχής, νομοθετική παρέμβαση επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σήμερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, παρά το ότι κόπτονταν για εκείνη όταν ήταν στην Αντιπολίτευση, ακόμη δεν έχουν παρουσιάσει τα σχέδια που υποτίθεται, ότι είχαν έτοιμα, με την επαναλειτουργία της Π.Ε.Λ. να μη βρίσκεται επί ένα χρόνο στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Όπως στην περίπτωση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα και της αγροτικής παραγωγής, οι οποίοι δε λαμβάνουν καμία έμπρακτη στήριξη από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μετά την καταστροφική περίοδο της πανδημίας, αλλά έρχονται ολοένα αντιμέτωποι με περισσότερα ακόμη προβλήματα που επιφέρει η πολιτική της (εδώ)».

Κλείνοντας, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, τόνισε: «Παρά την επικοινωνιακή υπεροπλία της Κυβέρνησης, εξαιτίας του πακτωλού χρημάτων που η ίδια διοχετεύει, την ενορχηστρωμένη επιχείρηση κάλυψης των αδιαφανών πρακτικών της και την επιχειρούμενη προληπτική διαχείριση των επικείμενων κοινωνικών αντιδράσεων, που ναρκοθετούν το οικοδόμημα της υφιστάμενης θεσμικής τάξης, είμαστε εδώ αφενός για να αναδεικνύουμε την αλήθεια των πραγματικών αδιεξόδων στα οποία οδηγεί καθημερινώς τη χώρα και τη Φθιώτιδα και αφετέρου για να προτείνουμε λύσεις, να αναλαμβάνουμε και να πλαισιώνουμε πρωτοβουλίες, ως μέρος των δημιουργικών δυνάμεων της».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.: «Πρώτοι οι Κυβερνώντες στις “κορδέλες”, άφαντοι για το Νοσοκομείο Λαμίας»

Σε μία ακόμη κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα του Νοσοκομείου Λαμίας προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, μετά και την πρόσφατη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο Mega: «Προκλητικές αυξήσεις μισθών μόνο για “γαλάζια παιδιά”»

Στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, σχολιάζοντας και απαντώντας σε ερωτήματα αναφορικά...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Το Νοσοκομείο Λαμίας υποβαθμίζεται μεθοδικά και συνειδητά από τη Ν.Δ. εδώ και 3 χρόνια»

Στις κινητοποιήσεις του Σωματείου των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας της Φθιώτιδας βρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης,...

Διαβάστε Περισσότερα