24/07/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Ένα χρόνο μετά και δεν υπάρχει πτυχή της πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που να μη δικαιώνεται»

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις τοποθετήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας (24/7), με τον Γιάννη Βούτσινο, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία των τοποθετήσεων του κ. Σαρακιώτη καθώς και σχετικό βίντεο. 
“Μετά από 86 ολόκληρα χρόνια, η Αγιά Σοφιά μετατράπηκε σε τζαμί και εκτός από το ότι είναι μαύρη μέρα για τον ελληνισμό και την ορθοδοξία, προκαλεί θλίψη σε οποιονδήποτε δημοκράτη πολίτη ανά την υφήλιο. Είναι μια απόφαση εντός του επιθετικού και αναθεωρητικού πλαισίου της πολιτικής της Τουρκίας, με αρκετούς συμβολισμούς, 97 χρόνια μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης.”
“Όσο δε θέτουμε εμείς τα ζητήματα της προκλητικότητας της Τουρκίας, τόσο αυτή αποθρασύνεται. Τα προηγούμενα χρόνια, δείξαμε και απαντήσαμε στην Τουρκία σε όλες τις προκλήσεις είτε λεκτικές είτε με πράξεις. Θυμίζω ότι το 2018, η φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς” ανέκοψε την πορεία του “Barbaros” και αυτό επέστρεψε στη βάση του. Έτσι πρέπει να απαντούμε στον τουρκικό μαξιμαλισμό.”
“Τι μας έλεγε ο κ. Μητσοτάκης την περίοδο της τραγωδίας στο Μάτι; Ότι οι Αρχηγοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας “πρέπει να παραιτηθούν και δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε τις ζωές μας σε αυτούς τους ανθρώπους”. Ο κ. Τσουβάλας απεπέμφθη επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από τη θέση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και μόλις ανέλαβε η Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης τον επιβράβευσε και τον διόρισε Γ.Γ. του Υπ. Προστασίας του Πολίτη.”
“Τα στελέχη της Ν.Δ. δρουν ρεβανσιστικά και θέλουν να περάσουν ένα μήνυμα προς τους πολιτικούς και τους ανθρώπους της δικαιοσύνης: “Μην ασχολείστε με σκάνδαλα και ζητήματα διαφθοράς, που έχουν κοστίσει δις στον ελληνικό λαό, γιατί θα έχετε αντίστοιχη τύχη με όλους αυτούς που προσπάθησαν να διαλευκάνουν τα θέματα, που συνέβαλαν στη χρεοκοπία της χώρας“.”
Ένα χρόνο μετά τις εκλογές, η πολιτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δικαιώνεται με “πολύ θόρυβο”. Ας θυμηθούμε πόσο εργαστήκαμε για την πραγματική ενίσχυση στο χώρο της υγείας και το βρήκαμε μπροστά μας λόγω πανδημίας, πόσο λοιδωρηθήκαμε για τη Συμφωνία των Πρεσπών και σήμερα η Ν.Δ. τη χειροκροτά και την τιμά. Για πρώτη φορά κυβέρνηση δεν άφησε άδεια ταμεία.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Τώρα που αυξάνονται τα κρούσματα πετούν την μπάλα στην ατομική ευθύνη»

Στην πρωινή εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" του τηλεοπτικού σταθμού MEGA Channel (5/8) παρέστη ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, κ. Γιάννη Σαρακιώτη, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τα ζητήματα της επικαιρότητας. Παρακάτω ακολουθούν σημεία...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Εξαπάτηση των συνταξιούχων σήμερα, διάλυση της μεσαίας τάξης προσεχώς»

Για εξαπάτηση των συνταξιούχων από πλευράς της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε λόγο, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί», ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, κ. Γιάννης Σαρακιώτης,...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Μόνο η Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2018 επέστρεψε αναδρομικά χωρίς να τα κουτσουρέψει»

Στην εκπομπή "Μαζί το Σαββατοκύριακο" της ΕΡΤ εμφανίστηκε (1/8) ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για ζητήματα της επικαιρότητας. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  "Η τωρινή εικόνα του...

Διαβάστε Περισσότερα