26/04/2023

Γ. Σαρακιώτης: «Έχουμε προτείνει τη θεσμοθέτηση του όρου “γυναικοκτονία”, αλλά η σημερινή Κυβέρνηση δεν τη δέχθηκε»

Σε συζήτηση στο STAR FM 97,1 και τη Βίβιαν Αργύρη, στην εκπομπή «Αλήθειες Γυναικών» με θέμα τη συμμετοχή της γυναίκας σε υψηλόβαθμές θέσεις διοίκησης καθώς και ευρύτερα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ισότητα και τα δικαιώματα των γυναικών μετείχε ο Υποψήφιος Βουλευτής με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στην Φθιώτιδα, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του καθώς και το βίντεο ολόκληρης της συζήτησης. 

Οι λίστες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. για τις επερχόμενες εκλογές θα απαρτίζονται κατά 50% από άνδρες και κατά 50% από γυναίκες, απόφαση πρωτοποριακή η οποία δεν είναι μια απλή τυπική υποχρέωση λόγω των αρχών μας. Πιστεύουμε στην παρουσία των γυναικών στην πολιτική σκηνή του τόπου. Η κοινωνία το έχει ανάγκη.

Επί Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., την ευθύνη κρίσιμων θέσεων ανέλαβαν νέες γυναίκες, οι οποίες δέχθηκαν και ανοίκειες επιθέσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Έφη Αχτσιόγλου, μια εξαιρετική νέα πολιτικός, η οποία δεν κρινόταν από το σημαντικό έργο της αλλά από την εξωτερική εμφάνισή της.

Λόγω της πανδημίας και του διετούς εγκλεισμού, υπήρξαν συνέπειες στις διαπροσωπικές σχέσεις και στην ψυχική υγεία των πολιτών. Η εκτόξευση των περιστατικών έμφυλης βίας και οι γυναικοκτονίες αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα. Αυτό οφείλει να απασχολήσει την Πολιτεία, αλλά και τους φορείς του χώρου της ψυχικής υγείας.

Έχουμε προτείνει τη θεσμοθέτηση του όρου “γυναικοκτονία”, αλλά η σημερινή Κυβέρνηση δεν τη δέχθηκε. Είναι μία από τις δεσμεύσεις μας, εφόσον ο ελληνικός λαός εμπιστευτεί το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. στις επερχόμενες εκλογές, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε εκεί. Το 2019, καταργήθηκε από τη ΝΔ η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, η οποία παρουσίαζε πολυεπίπεδο έργο και η επαναφορά της αποτελεί επίσης δέσμευση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ..

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: Να πείσουμε τους πολίτες ότι με την εφαρμογή του προγράμματός μας θα βελτιωθεί η καθημερινότητά τους

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία είναι ένα κόμμα εξουσίας» και «έχει προγραμματικές προτάσεις για το σύνολο των μεγάλων προβλημάτων» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο βουλευτής και υποψήφιος στην Φθιώτιδα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Γιάννης Σαρακιώτης. Καλεί τα άλλα...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Η Ν.Δ. παίζει τζόκερ με την κοστολόγηση του προγράμματός της!»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα», με τον Γιώργο Αυτιά, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, παραθέτοντας τις θέσεις του κόμματός του για την οικονομία. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. απευθύνεται σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώ η Ν.Δ. σε 5-6 επιχειρηματικούς κολοσσούς»

Τις θέσεις του κόμματός του για τη φορολογική πολιτική ανέπτυξε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου....

Διαβάστε Περισσότερα