17/05/2023

Γ. Σαρακιώτης: “Ήμουν πάντοτε στο πλευρό των πολιτών της Φθιώτιδας, στα εύκολα και στα δύσκολα”

Την προεκλογική επικαιρότητα σχολίασε στη ραδιοφωνική συχνότητα του STAR FM 97.1 ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθoύν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Στις δημοσκοπήσεις στην Τουρκία, ο Ερντογάν ήταν σταθερά 2ος και έκοψε 1ος το νήμα. Παρόμοιες “δημοσκοπικές αποτυχίες” έχουμε δει και στη χώρα μας, όταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κέρδιζε τις εκλογές, αλλά οι δημοσκοπήσεις τον έδειχναν 2ο.

Κανένα στέλεχος της Ν.Δ. δεν μιλά για τα έργα και τις ημέρες Μητσοτάκη, αν και αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είναι δύσκολο, όταν το δημόσιο χρέος έχει αυξηθεί κατά 50 δισ., το ιδιωτικό χρέος έχει αυξηθεί κατά 40 δισ., ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει το λογαριασμό του ρεύματος, οι οφειλές πνίγουν τα νοικοκυριά, ο αγροτικός τομέας εγκαταλείπεται εξαιτίας των ανατιμήσεων και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στερείται πόρων.

Ζω και περπατάω στη Φθιώτιδα και γνωρίζω τα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μου. Δεν περίμενα την προεκλογική περίοδο για να τα μάθω και όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αναδείκνυα προβλήματα προτείνοντας λύσεις.

Το 2019, η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προχώρησε στη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια, την οποία όμως δεν είδαν οι καταναλωτές, καθώς ήρθε η “σωτήρια Κυβέρνηση” του κ. Μητσοτάκη και όλοι γνωρίζουμε τι ακολούθησε… Το βλέπουμε στους λογαριασμούς του ρεύματος!

Το α’ εξάμηνο του 2019, επί Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., έγιναν απευθείας αναθέσεις ύψους 6 εκ. ευρώ. Σε 2 χρόνια Κυβέρνησης Ν.Δ. έγιναν απευθείας αναθέσεις ύψους 10 δισ. ευρώ. Η διαφορά είναι χαοτική και αυτά τα χρήματα δεν διατέθηκαν στη διαχείριση της πανδημίας γιατί, αν είχε συμβεί αυτό, δεν θα ζούσαμε τις τραγικές καταστάσεις, που ζήσαμε και στο Νοσοκομείο Λαμίας με τις αποχωρήσεις γιατρών και τις τραγικές ελλείψεις.

Όποιος περπατά σε μια αγορά οποιασδήποτε πόλης της Φθιώτιδας δεν βλέπει έναν εμπορικό κόσμος, ο οποίος “έχει λάβει 50 και 60 δισ. ευρώ”, όπως μας λέει η Ν.Δ.. Τα χρήματα αυτά πράγματι δόθηκαν, αλλά σε ελάχιστες, πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες κατέγραψαν ρεκόρ κερδών.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει ο ίδιος ομολογήσει ότι “Μητσοτάκης=Αστάθεια” και “Τσίπρας=Σταθερότητα”, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει τονίσει ότι, αν ο λαός φέρει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. στην πρώτη θέση την Κυριακή, θα έχουμε προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας.

Ας μας πει ο κ. Ανδρουλάκης με ποια σημεία των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. διαφωνεί. Με την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, η οποία αφήνει κάθε χρόνο 20.000 παιδιά εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης; Με την αναστολή πλειστηριασμών α’ κατοικίας αξίας μέχρι 300.000 ευρώ; Με τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα; Επ’ αυτών να απαντήσει ο κ. Ανδρουλάκης…

Είμαι πάντοτε στο πλευρό των πολιτών της Φθιώτιδας και στα εύκολα και στα δύσκολα. Στο Κοινοβούλιο, σε κάθε μικρό χωριό, σε κάθε γωνιά της Φθιώτιδας βρίσκομαι εκεί για να αναδεικνύω τα προβλήματα και να προτείνω λύσεις, χωρίς παρωπίδες και χωρίς μικροπολιτικά τεχνάσματα.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Σαρακιώτης: «Ο κ. Θεοδωρικάκος υπουργοποιήθηκε, ενώ υπάρχει δικογραφία στη Βουλή που εμπλέκει στενούς συνεργάτες του με τη Greek Mafia»

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Η ανασυγκρότηση της περιφέρειας και το αναπτυξιακό...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Πως νοιάζεται η Ν.Δ. για τους αγρότες όταν για πρώτη φορά ο ΟΠΕΚΕΠΕ ελέγχεται από την Ε.Ε.;»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί θεμάτων...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ERTNEWS: «Υπόλογος ο κ. Μητσοτάκης για όσα περιλαμβάνει η “δικογραφία Θεοδωρικάκου”»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Newsroom» του ERTNEWS, με τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα και το Μάκη Προβατά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί μείζονων θεμάτων...

Διαβάστε Περισσότερα