17/05/2023

Γ. Σαρακιώτης: “Ήμουν πάντοτε στο πλευρό των πολιτών της Φθιώτιδας, στα εύκολα και στα δύσκολα”

Την προεκλογική επικαιρότητα σχολίασε στη ραδιοφωνική συχνότητα του STAR FM 97.1 ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθoύν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Στις δημοσκοπήσεις στην Τουρκία, ο Ερντογάν ήταν σταθερά 2ος και έκοψε 1ος το νήμα. Παρόμοιες “δημοσκοπικές αποτυχίες” έχουμε δει και στη χώρα μας, όταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κέρδιζε τις εκλογές, αλλά οι δημοσκοπήσεις τον έδειχναν 2ο.

Κανένα στέλεχος της Ν.Δ. δεν μιλά για τα έργα και τις ημέρες Μητσοτάκη, αν και αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είναι δύσκολο, όταν το δημόσιο χρέος έχει αυξηθεί κατά 50 δισ., το ιδιωτικό χρέος έχει αυξηθεί κατά 40 δισ., ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει το λογαριασμό του ρεύματος, οι οφειλές πνίγουν τα νοικοκυριά, ο αγροτικός τομέας εγκαταλείπεται εξαιτίας των ανατιμήσεων και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στερείται πόρων.

Ζω και περπατάω στη Φθιώτιδα και γνωρίζω τα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μου. Δεν περίμενα την προεκλογική περίοδο για να τα μάθω και όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αναδείκνυα προβλήματα προτείνοντας λύσεις.

Το 2019, η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προχώρησε στη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια, την οποία όμως δεν είδαν οι καταναλωτές, καθώς ήρθε η “σωτήρια Κυβέρνηση” του κ. Μητσοτάκη και όλοι γνωρίζουμε τι ακολούθησε… Το βλέπουμε στους λογαριασμούς του ρεύματος!

Το α’ εξάμηνο του 2019, επί Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., έγιναν απευθείας αναθέσεις ύψους 6 εκ. ευρώ. Σε 2 χρόνια Κυβέρνησης Ν.Δ. έγιναν απευθείας αναθέσεις ύψους 10 δισ. ευρώ. Η διαφορά είναι χαοτική και αυτά τα χρήματα δεν διατέθηκαν στη διαχείριση της πανδημίας γιατί, αν είχε συμβεί αυτό, δεν θα ζούσαμε τις τραγικές καταστάσεις, που ζήσαμε και στο Νοσοκομείο Λαμίας με τις αποχωρήσεις γιατρών και τις τραγικές ελλείψεις.

Όποιος περπατά σε μια αγορά οποιασδήποτε πόλης της Φθιώτιδας δεν βλέπει έναν εμπορικό κόσμος, ο οποίος “έχει λάβει 50 και 60 δισ. ευρώ”, όπως μας λέει η Ν.Δ.. Τα χρήματα αυτά πράγματι δόθηκαν, αλλά σε ελάχιστες, πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες κατέγραψαν ρεκόρ κερδών.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει ο ίδιος ομολογήσει ότι “Μητσοτάκης=Αστάθεια” και “Τσίπρας=Σταθερότητα”, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει τονίσει ότι, αν ο λαός φέρει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. στην πρώτη θέση την Κυριακή, θα έχουμε προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας.

Ας μας πει ο κ. Ανδρουλάκης με ποια σημεία των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. διαφωνεί. Με την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, η οποία αφήνει κάθε χρόνο 20.000 παιδιά εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης; Με την αναστολή πλειστηριασμών α’ κατοικίας αξίας μέχρι 300.000 ευρώ; Με τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα; Επ’ αυτών να απαντήσει ο κ. Ανδρουλάκης…

Είμαι πάντοτε στο πλευρό των πολιτών της Φθιώτιδας και στα εύκολα και στα δύσκολα. Στο Κοινοβούλιο, σε κάθε μικρό χωριό, σε κάθε γωνιά της Φθιώτιδας βρίσκομαι εκεί για να αναδεικνύω τα προβλήματα και να προτείνω λύσεις, χωρίς παρωπίδες και χωρίς μικροπολιτικά τεχνάσματα.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: Να πείσουμε τους πολίτες ότι με την εφαρμογή του προγράμματός μας θα βελτιωθεί η καθημερινότητά τους

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία είναι ένα κόμμα εξουσίας» και «έχει προγραμματικές προτάσεις για το σύνολο των μεγάλων προβλημάτων» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο βουλευτής και υποψήφιος στην Φθιώτιδα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Γιάννης Σαρακιώτης. Καλεί τα άλλα...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Η Ν.Δ. παίζει τζόκερ με την κοστολόγηση του προγράμματός της!»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα», με τον Γιώργο Αυτιά, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, παραθέτοντας τις θέσεις του κόμματός του για την οικονομία. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. απευθύνεται σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώ η Ν.Δ. σε 5-6 επιχειρηματικούς κολοσσούς»

Τις θέσεις του κόμματός του για τη φορολογική πολιτική ανέπτυξε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου....

Διαβάστε Περισσότερα