30/12/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Αβεβαιότητα, έλλειψη ρευστότητας, προβληματισμός για το σήμερα και την επόμενη ημέρα”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδας (29/12) είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  

“Με τον Τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Χαρίτση, συζητήσαμε με τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας και μας μετέφεραν την εικόνα που γνωρίζουμε την πραγματική οικονομία: αβεβαιότητα, έλλειψη ρευστότητας, προβληματισμός για το σήμερα και την επόμενη ημέρα. Τα “μέτρα” δεν επαρκούν, καθώς είναι περισσότερο “ανακούφισης” και όχι “στήριξης”.

“Το μέτρο της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης το προτείναμε ήδη από τις 6 Απριλίου και τότε ο κ. Πέτσας μας κατηγόρησε ότι “δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα”. Μέσα στο καλοκαίρι οι Περιφερειάρχες της χώρας υιοθέτησαν την πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και προχώρησαν στη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση. Όμως, οι πόροι των Περιφερειών δεν επαρκούν. Στη Στερεά Ελλάδα για παράδειγμα από τις 37.000 περίπου επιχειρήσεις έλαβαν τη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση 1.118. Υπάρχει ανάγκη άμεσης χορήγησης ρευστότητας προς τον επιχειρηματικό κόσμο, γεγονός το οποίο δεν αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση της Ν.Δ.”

“Με μνημόνια και την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τα προηγούμενα χρόνια έδινε τέτοιες ημέρες κοινωνικό μέρισμα 700 – 750 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά τα χρήματα έπεφταν στις τοπικές οικονομίες και λειτουργούσαν πολλαπλασιαστικά. Φέτος ο τζίρος των Χριστουγέννων υπολογίστηκε πανελλαδικά στο 1,5 δισ. ευρώ, δηλαδή μόλις ο διπλάσιος από το κοινωνικό μέρισμα, που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε χορηγήσει τα προηγούμενα χρόνια. Αν δε δοθεί τώρα αυτή η στήριξη, που υπάρχει και η οικονομική δυνατότητα, πότε θα δοθεί;”

“Αυτή τη στιγμή οι τράπεζες έχουν ρευστότητα άνω των 50 δισ. ευρώ και έχουν ρίξει στην πραγματική οικονομία μόνο 10 δισ. από την αρχή του χρόνου και μάλιστα από αυτά, τα 5 δισ. έχουν πάει σε 5 μεγάλους ομίλους. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να περάσουν ούτε έξω από τα τραπεζικά ιδρύματα.”

“Κα Παρασκευά, όντας 37 χρονών και χωρίς υποκείμενο νόσημα, αρνούμαι επικαλούμενος τη βουλευτική μου ιδιότητα να εμβολιαστώ νωρίτερα από ένα γιατρό που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή. Δεν είναι δυνατόν να στέλνουμε τόσο λανθασμένα μηνύματα σήμερα.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Ομιλία Σαρακιώτη για το φορολογικό νομοσχέδιο και για τροπολογία για ΛΑΡΚΟ

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε επί του φορολογικού νομοσχεδίου ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης. Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης, μάλιστα, κατέθεσε τροπολογία, μαζί με ακόμη 6...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.: «Η ακαρπία της ελιάς αφήνει χωρίς εισόδημα τους ελαιοπαραγωγούς της Φθιώτιδας και της χώρας – Επιτακτική ανάγκη η στήριξή τους»

Για το αν προτίθεται και πώς να αντισταθμίσει - αναπληρώσει τα απολεσθέντα εισοδήματα των ελαιοπαραγωγών της Φθιώτιδας και της χώρας εξαιτίας της εκτεταμένης περιόδου ακαρπίας της ελιάς, ρωτούν ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. υποσχόταν μόνο φοροελαφρύνσεις και σήμερα ετοιμάζεται για φοροεπιδρομή”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος με τη δημοσιογράφο Λένα Παράσκευα σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Ο Αλέξης Τσίπρας...

Διαβάστε Περισσότερα