30/12/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Αβεβαιότητα, έλλειψη ρευστότητας, προβληματισμός για το σήμερα και την επόμενη ημέρα”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδας (29/12) είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  

“Με τον Τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Χαρίτση, συζητήσαμε με τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας και μας μετέφεραν την εικόνα που γνωρίζουμε την πραγματική οικονομία: αβεβαιότητα, έλλειψη ρευστότητας, προβληματισμός για το σήμερα και την επόμενη ημέρα. Τα “μέτρα” δεν επαρκούν, καθώς είναι περισσότερο “ανακούφισης” και όχι “στήριξης”.

“Το μέτρο της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης το προτείναμε ήδη από τις 6 Απριλίου και τότε ο κ. Πέτσας μας κατηγόρησε ότι “δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα”. Μέσα στο καλοκαίρι οι Περιφερειάρχες της χώρας υιοθέτησαν την πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και προχώρησαν στη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση. Όμως, οι πόροι των Περιφερειών δεν επαρκούν. Στη Στερεά Ελλάδα για παράδειγμα από τις 37.000 περίπου επιχειρήσεις έλαβαν τη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση 1.118. Υπάρχει ανάγκη άμεσης χορήγησης ρευστότητας προς τον επιχειρηματικό κόσμο, γεγονός το οποίο δεν αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση της Ν.Δ.”

“Με μνημόνια και την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τα προηγούμενα χρόνια έδινε τέτοιες ημέρες κοινωνικό μέρισμα 700 – 750 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά τα χρήματα έπεφταν στις τοπικές οικονομίες και λειτουργούσαν πολλαπλασιαστικά. Φέτος ο τζίρος των Χριστουγέννων υπολογίστηκε πανελλαδικά στο 1,5 δισ. ευρώ, δηλαδή μόλις ο διπλάσιος από το κοινωνικό μέρισμα, που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε χορηγήσει τα προηγούμενα χρόνια. Αν δε δοθεί τώρα αυτή η στήριξη, που υπάρχει και η οικονομική δυνατότητα, πότε θα δοθεί;”

“Αυτή τη στιγμή οι τράπεζες έχουν ρευστότητα άνω των 50 δισ. ευρώ και έχουν ρίξει στην πραγματική οικονομία μόνο 10 δισ. από την αρχή του χρόνου και μάλιστα από αυτά, τα 5 δισ. έχουν πάει σε 5 μεγάλους ομίλους. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να περάσουν ούτε έξω από τα τραπεζικά ιδρύματα.”

“Κα Παρασκευά, όντας 37 χρονών και χωρίς υποκείμενο νόσημα, αρνούμαι επικαλούμενος τη βουλευτική μου ιδιότητα να εμβολιαστώ νωρίτερα από ένα γιατρό που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή. Δεν είναι δυνατόν να στέλνουμε τόσο λανθασμένα μηνύματα σήμερα.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Η επέκταση στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση της πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα των Παραπολιτικών FM 90.1 παρέθεσε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν βασικά σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. σήμερα πανηγυρίζει για το ίδιο πράγμα που πριν από 2 χρόνια μας αποκαλούσε προδότες”

Στο ραδιοφωνικό σταθμό ΛΑΜΙΑ FM1 και το καθημερινό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απόστολο Έλληνα και την Παρασκευή Τσιαχρή, σχολίασε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα (21/01) καθώς και ανέπτυξε τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας...

Διαβάστε Περισσότερα

Φωτίου – Σαρακιώτης: «Η Κυβερνητική ανικανότητα στερεί ακόμη και το ΤΕΒΑ από τους ευάλωτους πολίτες»

Σε πολλές Περιφερειακές Ενότητες, μεταξύ των οποίων είναι και Φθιώτιδα, εν μέσω περιόδου πανδημίας και κατάρρευσης του εισοδήματος μεγάλης μερίδας του πληθυσμού και κυρίως των πιο ευάλωτων συμπολιτών, εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει γίνει καμία διανομή τροφίμων και...

Διαβάστε Περισσότερα