06/12/2022

Γ. Σαρακιώτης: «“Ακρωτηριασμένα” τα Λιμενικά Τμήματα στη Φθιώτιδα με ευθύνη Ν.Δ.»

Το ζήτημα της μη λειτουργίας του Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας καθώς και της έλλειψης επαρκούς αριθμού λειτουργικών σκαφών σε όλη την παράκτια ζώνη του Βόρειου Ευβοϊκού και του Μαλιακού Κόλπου θέτει υπ’ όψιν του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα και Τεχνολογία και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα η αδράνεια και η στασιμότητα σε ότι αφορά την ανάπτυξη και λειτουργία κρίσιμων υποδομών που θα αναβαθμίσουν την ακτοπλοϊκή δραστηριότητα στην Φθιώτιδα και την Στερεά Ελλάδα συνεχίζεται με ευθύνη της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ειδικότερα, ο κ. Σαρακιώτης επαναφέρει το μείζον ζήτημα που αφορά την περιοχή της Λοκρίδας, αυτό της μη λειτουργίας του Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας, μετά και την προηγούμενη διπλή κοινοβουλευτική παρέμβασή του, στις 5 Νοεμβρίου 2019 και 9 Μαρτίου 2020. Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης (09/03/2020) του Βουλευτή Φθιώτιδας ο αρμόδιος Υπουργός δήλωσε ότι, βλέπει θετικά το σχετικό αίτημα και ότι συν τω χρόνω προτίθεται να εφαρμόσει τα ήδη δρομολογηθέντα από την Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2019, εντούτοις, όπως σημειώνει ο Βουλευτής Φθιώτιδας δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος επί του θέματος.

Επιπροσθέτως, ο κ. Σαρακιώτης, μετά και τις καταγγελίες του Προέδρου των εργαζομένων στις λιμενικές υπηρεσίες της Φθιώτιδας για τη μη ύπαρξη επαρκούς αριθμού λειτουργικών σκαφών σε όλη την παράκτια ζώνη του Βόρειου Ευβοϊκού και του Μαλιακού Κόλπου ζητά από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να ενεργήσει άμεσα προς την κατεύθυνση της επιδιόρθωσης των βλαβών ή της αντικατάστασης των πεπαλαιωμένων και μη λειτουργούντων σκαφών των Λιμενικών Αρχών της Φθιώτιδας. Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, σημειώνει:

«Παρά τις διαδοχικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και παρά τις επισημάνσεις των λιμενικών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προστασίας του παράκτιου τόξου που συνδέει την περιοχή του Βόρειου Ευβοϊκού και του Μαλιακού Κόλπου, σχετικά με την ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, καθώς και την απαραίτητη αστυνόμευση, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να αντιμετωπίζει τα Λιμενικά Τμήματα της Φθιώτιδας ως τρίτης κατηγορίας.

Από το 2019 αναμένουμε να τεθεί σε λειτουργία το Λιμενικό Τμήμα Αρκίτσας και να εφαρμοστούν τα ήδη δρομολογηθέντα από την Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Αντ’ αυτού το Υπουργείο Ναυτιλίας, παρά το ότι έχει δηλώσει ότι βλέπει θετικά την προοπτική αυτή, κωλυσιεργεί χαρακτηριστικά ξυπνώντας πάλι μνήμες του 2014, όταν και έλαβε χώρα η κατάργησή του. Ταυτόχρονα, εξαιτίας της αδράνειας και της αβελτηρίας του Υπουργού και των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος στην περιοχή, έχει ακρωτηριαστεί η επιχειρησιακή δυνατότητα των Λιμενικών Τμημάτων της Φθιώτιδας, μιας και τα λειτουργικά πλωτά μέσα αποτελούν είδος εν ανεπαρκεία.

Την ώρα που στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων απευθείας αναθέσεων χορηγείται πακτωλός χρημάτων, δισεκατομμυρίων ευρώ, προς τους ημετέρους της Κυβέρνησης, οι ένστολοι των Λιμενικών Τμημάτων της Φθιώτιδας δε διαθέτουν τα αναγκαία μέσα για να επιτελέσουν το καθήκον τους, διασφαλίζοντας την ύπαρξη επαρκούς αστυνόμευσης και προστασίας της παράκτιας ζώνης του Βόρειου Ευβοϊκού και του Μαλιακού Κόλπου. Από την άλλη μία κρίσιμη υποδομή όπως το Λιμενικό Τμήμα Αρκίτσας, το οποίο μπορεί να εισφέρει στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Φθιώτιδας και στην εξυπηρέτηση χιλιάδων επισκεπτών, συμβάλλοντας έτσι στην αποτελεσματικότερη διασύνδεση της με τη γειτονική περιφερειακή ενότητα της Εύβοιας, παραμένει ανενεργή, αποστερώντας από την περιοχή μας σημαντικά οφέλη.

Όσοι ευαγγελίζονται την ανάπτυξη της περιοχής μας και όσοι δηλώνουν ότι, εργάζονται συστηματικά για την εξυπηρέτηση των μείζονων προτεραιοτήτων της, ας σταματήσουν μόνο να έχουν θετική άποψη για τα από το παρελθόν δρομολογημένα έργα, κι ας βρουν την πολιτική ωριμότητα να περάσουν στη φάση της υλοποίησή τους, αντί να τα ναρκοθετούν με την αδράνεια και την αβελτηρία τους.» 

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο της σχετικής ερώτησης.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Οι “γοργοί ρυθμοί” δεν αφορούν την οικονομική ανάπτυξη αλλά την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη για 2η ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας: «Ως πότε θα παραμένει στις καλένδες η λειτουργία της κ. Γεωργιάδη;»

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο προχωρήσει επιτέλους η έναρξη της πλήρους και απρόσκοπτης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας στην περιοχή του Παγκρατίου, ζητά να ενημερωθεί μέσω νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης από Νοσοκομείο Λαμίας: «Δυσοίωνο το μέλλον του Νοσοκομείου μας – Άμεση ανάγκη η αλλαγή πολιτικής για την ανόρθωσή του»

Για δυσοίωνο μέλλον του Νοσοκομείου Λαμίας και για άμεση ανάγκη αλλαγής πολιτικής για την ανόρθωσή του κάνει λόγο ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης...

Διαβάστε Περισσότερα