25/11/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Ακόμη και το ΔΝΤ συστήνει να ξοδέψουμε στην υγεία – Η Κυβέρνηση ωστόσο παραμένει ουραγός”

Στην εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου” και τον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί (25/11) για ζητήματα της επικαιρότητας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.
“Ο ίδιος κόσμος, που τήρησε τα μέτρα την άνοιξη και είχαμε θετικά αποτελέσματα ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, ο ίδιοι πολίτες ζουν και σήμερα στη χώρα μας και η Κυβέρνηση τους στοχοποιεί, προκειμένου να πετάξει από πάνω της τις ευθύνες. Ας σταματήσει αυτή η στοχοποίηση γιατί εκ του αποτελέσματος βλέπουμε ότι κανείς δεν είναι άτρωτος στο ιό.”
“Η χώρα μας κατατάσσεται μεταξύ των τελευταίων χωρών στην Ε.Ε. όσον αφορά τη διενέργεια τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού. Φωνάζουμε για συνταγογράφηση των τεστ και για την εμπλοκή περισσοτέρων φορέων (π.χ. πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα που διαθέτουν τις ανάλογες δυνατότητες), αλλά η Κυβέρνηση δε μας ακούει.”
“Επί 40 χρόνια κυβερνούσαν αυτή τη χώρα ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ., σε εποχές ευμάρειας και “παχέων αγελάδων”, και άφησαν το 2015, 430 Μ.Ε.Θ.. Με τη θηλειά των μνημονίων, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των Μ.Ε.Θ. σε 560. Σήμερα έχουμε πανδημία, ακόμη και το ΔΝΤ συστήνει να “ξοδέψουμε στην υγεία”, αλλά η Κυβέρνηση αδυνατεί να ανταποκριθεί.”
“Η Ν.Δ. δεν έλεγε ότι “υπάρχει λίπος στο Ε.Σ.Υ.“; Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης έκλεινε νοσοκομεία και δεν ήθελε “να του κλέψει τη δόξα η τρόϊκα”. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν Υπουργός Διοικ. Ανασυγκρότησης, όταν πετούσαν στο δρόμο τους γιατρούς. Για να μην τα ξεχνάμε… κάποιοι θυμήθηκαν τώρα το Ε.Σ.Υ.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα