12/07/2022

Γ. Σαρακιώτης: “Ανακοίνωσαν στους 1.000 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ότι θα τους απολύσουν όλους μέχρι την 1η/08”

Την επικαιρότητα σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας με τη δημοσιογράφο Όλγα Λαθύρη. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι “θα κάνει εκλογές στο τέλος της 4ετίας” επειδή είναι “υπεύθυνος”. Εσείς τον πιστεύετε; Γιατί οι Υπουργοί του δεν τον πιστεύουν… Για να βρεις σήμερα Υπουργό στο γραφείο του, πρέπει να κάνεις τάμα! Οι Δήμαρχοι φτιάχνουν φανουρόπιτες για να βρουν έναν Υπουργό στο Υπουργείο του!

Ο ειδικός εκκαθαριστής ανακοίνωσε στους 1.000 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ότι θα τους απολύσει όλους μέχρι την 1η Αυγούστου και ότι σταματά η παραγωγική δραστηριότητα του εργοστασίου. 1.000 άτομα στην ανεργία, μια ολόκληρη περιοχή στον οικονομικό μαρασμό… Αισθάνονται υπερήφανοι οι κυβερνώντες για τα πεπραγμένα τους;

Κατέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η απόφαση Αποστόλου που είχε δώσει λύση στο ζήτημα της “Ελιάς Καλαμών” και αναμένουμε από το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει επιτέλους λύση σε ένα ζήτημα, που αφορά χιλιάδες ελαιοπαραγωγούς και στη Φθιώτιδα. Όλοι αγωνιούν για τις τιμές και τη δυνατότητα εξαγωγής του προϊόντος, αλλά κανείς Υπουργός δεν τοποθετείται.

Το σχέδιο της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης συνοψίζεται στη στήριξη των 3-4 μεγάλων ενεργειακών ομίλων, οι οποίοι τη στηρίζουν. Ο κ. Μακρόν κρατικοποίησε την EDF και δε νομίζω ότι είναι “αριστερός” ο Γάλλος Πρόεδρος… Στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης εν όψει της ενεργειακής κρίσης, το Σεπτέμβριο του 2021 ιδιωτικοποίησε τη Δ.Ε.Η. και πανηγυρίζει επειδή αύξησαν τα κέρδη τους οι ιδιώτες πάροχοι!

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το πρόγραμμα για την Κοινωνική Στέγη. Το πρόβλημα της στέγασης έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατέθεσε συνολικό πρόγραμμα για την προστασία της α΄ κατοικίας, την ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων, την ενίσχυση των οικογενειών με παιδιά που σπουδάζουν, καθώς και μέτρα για το airbnb.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει καταθέσει την πρόταση με τα 5+1 σημεία του προγράμματος, που αποτελούν τη βάση μιας μετεκλογικής συνεργασίας με τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου. Εμείς δεν κάνουμε συναλλαγές “κάτω από το τραπέζι”, συζητούμε με ανοιχτά χαρτιά.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Ο κ. Μητσοτάκης να επισκευθεί και το Νοσοκομείο να θαυμάσει τα αποτελέσματα της πολιτικής του”

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδος με τη δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Στις 29/7/2019 πήρε φωτιά η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα – 4 χρόνια τί έκαναν;”

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99.4 σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα και την Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Ο “άριστος γνώστης των πάντων” κ. Μητσοτάκης, τώρα ομολογεί ότι δεν γνωρίζει τίποτα»

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, με τη συζήτηση να...

Διαβάστε Περισσότερα