12/07/2022

Γ. Σαρακιώτης: “Ανακοίνωσαν στους 1.000 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ότι θα τους απολύσουν όλους μέχρι την 1η/08”

Την επικαιρότητα σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας με τη δημοσιογράφο Όλγα Λαθύρη. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι “θα κάνει εκλογές στο τέλος της 4ετίας” επειδή είναι “υπεύθυνος”. Εσείς τον πιστεύετε; Γιατί οι Υπουργοί του δεν τον πιστεύουν… Για να βρεις σήμερα Υπουργό στο γραφείο του, πρέπει να κάνεις τάμα! Οι Δήμαρχοι φτιάχνουν φανουρόπιτες για να βρουν έναν Υπουργό στο Υπουργείο του!

Ο ειδικός εκκαθαριστής ανακοίνωσε στους 1.000 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ότι θα τους απολύσει όλους μέχρι την 1η Αυγούστου και ότι σταματά η παραγωγική δραστηριότητα του εργοστασίου. 1.000 άτομα στην ανεργία, μια ολόκληρη περιοχή στον οικονομικό μαρασμό… Αισθάνονται υπερήφανοι οι κυβερνώντες για τα πεπραγμένα τους;

Κατέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η απόφαση Αποστόλου που είχε δώσει λύση στο ζήτημα της “Ελιάς Καλαμών” και αναμένουμε από το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει επιτέλους λύση σε ένα ζήτημα, που αφορά χιλιάδες ελαιοπαραγωγούς και στη Φθιώτιδα. Όλοι αγωνιούν για τις τιμές και τη δυνατότητα εξαγωγής του προϊόντος, αλλά κανείς Υπουργός δεν τοποθετείται.

Το σχέδιο της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης συνοψίζεται στη στήριξη των 3-4 μεγάλων ενεργειακών ομίλων, οι οποίοι τη στηρίζουν. Ο κ. Μακρόν κρατικοποίησε την EDF και δε νομίζω ότι είναι “αριστερός” ο Γάλλος Πρόεδρος… Στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης εν όψει της ενεργειακής κρίσης, το Σεπτέμβριο του 2021 ιδιωτικοποίησε τη Δ.Ε.Η. και πανηγυρίζει επειδή αύξησαν τα κέρδη τους οι ιδιώτες πάροχοι!

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το πρόγραμμα για την Κοινωνική Στέγη. Το πρόβλημα της στέγασης έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατέθεσε συνολικό πρόγραμμα για την προστασία της α΄ κατοικίας, την ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων, την ενίσχυση των οικογενειών με παιδιά που σπουδάζουν, καθώς και μέτρα για το airbnb.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει καταθέσει την πρόταση με τα 5+1 σημεία του προγράμματος, που αποτελούν τη βάση μιας μετεκλογικής συνεργασίας με τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου. Εμείς δεν κάνουμε συναλλαγές “κάτω από το τραπέζι”, συζητούμε με ανοιχτά χαρτιά.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Πρώτος στόχος μας η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.»

Μιλώντας στον Lamia Polis 87,7 και στο αναλυτικό δελτίο ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα του κόμματος μετά και την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στη θέση του Προέδρου. Παρακάτω ακολουθούν...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Προβληματισμοί από τις τοποθετήσεις και τη στρατηγική της Κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά”

Στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel και την εκπομπή Kontra 24 σχολίασε προσφάτως την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Ήταν εξ αρχής επιλογή μου...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο Open: «Η μαζική προσέλευση 150.000 μελών προσέδωσε νέα δυναμική στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως αρχικά ανέφερε σχετικά με τις πρόσφατες καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel: «Στην...

Διαβάστε Περισσότερα