12/07/2022

Γ. Σαρακιώτης: “Ανακοίνωσαν στους 1.000 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ότι θα τους απολύσουν όλους μέχρι την 1η/08”

Την επικαιρότητα σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας με τη δημοσιογράφο Όλγα Λαθύρη. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι “θα κάνει εκλογές στο τέλος της 4ετίας” επειδή είναι “υπεύθυνος”. Εσείς τον πιστεύετε; Γιατί οι Υπουργοί του δεν τον πιστεύουν… Για να βρεις σήμερα Υπουργό στο γραφείο του, πρέπει να κάνεις τάμα! Οι Δήμαρχοι φτιάχνουν φανουρόπιτες για να βρουν έναν Υπουργό στο Υπουργείο του!

Ο ειδικός εκκαθαριστής ανακοίνωσε στους 1.000 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ότι θα τους απολύσει όλους μέχρι την 1η Αυγούστου και ότι σταματά η παραγωγική δραστηριότητα του εργοστασίου. 1.000 άτομα στην ανεργία, μια ολόκληρη περιοχή στον οικονομικό μαρασμό… Αισθάνονται υπερήφανοι οι κυβερνώντες για τα πεπραγμένα τους;

Κατέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η απόφαση Αποστόλου που είχε δώσει λύση στο ζήτημα της “Ελιάς Καλαμών” και αναμένουμε από το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει επιτέλους λύση σε ένα ζήτημα, που αφορά χιλιάδες ελαιοπαραγωγούς και στη Φθιώτιδα. Όλοι αγωνιούν για τις τιμές και τη δυνατότητα εξαγωγής του προϊόντος, αλλά κανείς Υπουργός δεν τοποθετείται.

Το σχέδιο της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης συνοψίζεται στη στήριξη των 3-4 μεγάλων ενεργειακών ομίλων, οι οποίοι τη στηρίζουν. Ο κ. Μακρόν κρατικοποίησε την EDF και δε νομίζω ότι είναι “αριστερός” ο Γάλλος Πρόεδρος… Στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης εν όψει της ενεργειακής κρίσης, το Σεπτέμβριο του 2021 ιδιωτικοποίησε τη Δ.Ε.Η. και πανηγυρίζει επειδή αύξησαν τα κέρδη τους οι ιδιώτες πάροχοι!

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το πρόγραμμα για την Κοινωνική Στέγη. Το πρόβλημα της στέγασης έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατέθεσε συνολικό πρόγραμμα για την προστασία της α΄ κατοικίας, την ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων, την ενίσχυση των οικογενειών με παιδιά που σπουδάζουν, καθώς και μέτρα για το airbnb.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει καταθέσει την πρόταση με τα 5+1 σημεία του προγράμματος, που αποτελούν τη βάση μιας μετεκλογικής συνεργασίας με τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου. Εμείς δεν κάνουμε συναλλαγές “κάτω από το τραπέζι”, συζητούμε με ανοιχτά χαρτιά.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. αντί να στηρίξει τη ΛΑΡΚΟ απολύει τους εργαζομένους, παρέχει ασυλία στον Διαχειριστή και επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο”

Την επικαιρότητα σχολίασε (28/07) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στη ραδιοφωνική συχνότητα “Στο Κόκκινο 105.5 FM” και τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά. Παρακάτω...

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Γ. Σαρακιώτης στον Λαμιακό Τύπο για τα αποτελέσματα της απογραφής στη Φθιώτιδα

Τα αποτελέσματα της έκθεσης της απογραφής που δημοσιεύθηκαν προσφάτως επιβεβαιώνουν το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που εμπεδώθηκε στον τόπο μας. Ο συγκεντρωτισμός και ο υδροκεφαλισμός σε συνδυασμό με την υποχωρητικότητα μέρους του πολιτικού προσωπικού οδήγησαν τη...

Διαβάστε Περισσότερα