11/01/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Αν αυτό λέγεται ασφαλές άνοιγμα σχολείων, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τα ζητήματα της επικαιρότητας ο ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την αγορά της πατέντας του εμβολίου έχει υποβληθεί και ακούγεται από επίσημα χείλη σε πολλές χώρες της ΕΕ, πόσο μάλλον τις τελευταίες μέρες που αποκαλύφθηκε ο ρόλος της Γερμανίας η οποία εξασφάλισε 30 εκ. περισσότερα εμβόλια για τους πολίτες της.”

“Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι ζήτησε εμβόλια από χώρες εκτός της ΕΕ, όπως το Ισραήλ. Υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη και η Ελλάδα είναι ουραγός των εξελίξεων.”

“Όταν υπάρχει μια συμφωνία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και κάποιος, όπως η Γερμανία, την καταστρατηγεί, οφείλουμε να δράσουμε σε δύο επίπεδα. Πρώτον, να καταγγείλουμε τη διαδικασία την οποία ξεκίνησε η Γερμανία και δεύτερον, η Ελληνική Κυβέρνηση να εξετάσει τι μπορεί να κάνει καλύτερο για τους πολίτες της, ακόμη και αυτό αφορά διμερείς συμφωνίες.”

“Η χώρα μας περνά μια φονική πανδημία θρηνώντας πάνω από 5.000 νεκρούς και το μόνο, που έκανε η Κυβέρνηση, ήταν να προμηθεύσει ένα παγουρίνο. Αν αυτό λέγεται μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά.”

“Ακολούθησε η δεύτερη καραντίνα και το δεύτερο κλείσιμο των σχολείων και εμείς πασχίζουμε, ενώ μπήκε το 2021, να προμηθεύσουμε τους μαθητές με μάσκες. Πιο γρήγορα η επιστημονική κοινότητα βρήκε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, παρά το Υπουργείο Παιδείας μοίρασε τις μάσκες στα παιδιά.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα