11/01/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Αν αυτό λέγεται ασφαλές άνοιγμα σχολείων, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τα ζητήματα της επικαιρότητας ο ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την αγορά της πατέντας του εμβολίου έχει υποβληθεί και ακούγεται από επίσημα χείλη σε πολλές χώρες της ΕΕ, πόσο μάλλον τις τελευταίες μέρες που αποκαλύφθηκε ο ρόλος της Γερμανίας η οποία εξασφάλισε 30 εκ. περισσότερα εμβόλια για τους πολίτες της.”

“Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι ζήτησε εμβόλια από χώρες εκτός της ΕΕ, όπως το Ισραήλ. Υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη και η Ελλάδα είναι ουραγός των εξελίξεων.”

“Όταν υπάρχει μια συμφωνία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και κάποιος, όπως η Γερμανία, την καταστρατηγεί, οφείλουμε να δράσουμε σε δύο επίπεδα. Πρώτον, να καταγγείλουμε τη διαδικασία την οποία ξεκίνησε η Γερμανία και δεύτερον, η Ελληνική Κυβέρνηση να εξετάσει τι μπορεί να κάνει καλύτερο για τους πολίτες της, ακόμη και αυτό αφορά διμερείς συμφωνίες.”

“Η χώρα μας περνά μια φονική πανδημία θρηνώντας πάνω από 5.000 νεκρούς και το μόνο, που έκανε η Κυβέρνηση, ήταν να προμηθεύσει ένα παγουρίνο. Αν αυτό λέγεται μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά.”

“Ακολούθησε η δεύτερη καραντίνα και το δεύτερο κλείσιμο των σχολείων και εμείς πασχίζουμε, ενώ μπήκε το 2021, να προμηθεύσουμε τους μαθητές με μάσκες. Πιο γρήγορα η επιστημονική κοινότητα βρήκε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, παρά το Υπουργείο Παιδείας μοίρασε τις μάσκες στα παιδιά.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Η επέκταση στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση της πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα των Παραπολιτικών FM 90.1 παρέθεσε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν βασικά σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. σήμερα πανηγυρίζει για το ίδιο πράγμα που πριν από 2 χρόνια μας αποκαλούσε προδότες”

Στο ραδιοφωνικό σταθμό ΛΑΜΙΑ FM1 και το καθημερινό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απόστολο Έλληνα και την Παρασκευή Τσιαχρή, σχολίασε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα (21/01) καθώς και ανέπτυξε τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”: «Για τη Ν.Δ. χωρίς καρέκλα: “προδοσία η επέκταση των 12 ν.μ.” – Με καρέκλα: “Πατριωτισμός”»

«Επί δύο χρόνια η Νέα Δημοκρατία μας κατηγορούσε για το θέμα του Ιονίου λέγοντας ότι, ακολουθούμε την ατζέντα της Τουρκίας και ότι, ανοίγουμε κερκόπορτα και χθες οι ίδιοι άνθρωποι χωρίς να ζητήσουν ένα συγνώμη στον ελληνικό λαό, που τον δίχασαν και τον δηλητηρίασαν,...

Διαβάστε Περισσότερα