05/11/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Αν επαληθεύτηκε ο κ. Χατζηδάκης, που έλεγε ότι ‘δεν πρόκειται ούτε 1 στο τρις να υπάρξει αύξηση στο ρεύμα’, μπορούν οι καταναλωτές να το διαπιστώσουν στους λογαριασμούς τους”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και σύσσωμη η Αντιπολίτευση καταψήφισαν το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, που αλλοιώνει ένα θεσμό 100 ετών. Χάριν των ισχυρών συμφερόντων, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. εμπορευματοποιεί ένα θεσμό, που στήριζε τη μεσαία τάξη, τους αγρότες και τους καταναλωτές και στον οποίο βρίσκαμε φθηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα.
Δε μπορούμε να συζητούμε για “υποχρεωτικότητα στον οποιοδήποτε κλάδο” όταν μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση δεν έχει εφαρμόσει όσα προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Η κα Λινού έχει τονίσει χαρακτηριστικά ότι ενώ υπάρχουν οδηγίες από τον Π.Ο.Υ. για το πως θα πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν, αυτή η πληροφόρηση δεν προωθήθηκε ποτέ. Ούτε καν μεταφράστηκε το σχετικό βιβλιαράκι, ούτε πραγματοποιήθηκαν τα αναγκαία σεμινάρια για την ενημέρωση των ιατρών.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τονίζει ότι η διαδικασία του εμβολιασμού είναι ζήτημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Παρά την πίεση των μνημονίων και των θεσμών, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ίδρυσε 127 ΤΟ.Μ.Υ. σε όλη την Ελλάδα. Η Ν.Δ. απαξίωσε το θεσμό και έχει παγώσει την έναρξη λειτουργίας των υπολοίπων ΤΟ.Μ.Υ.. Στο Παγκράτι Λαμίας, δε γίνεται καμία ενέργεια για τη λειτουργία της 2ης ΤΟ.Μ.Υ., η οποία δε θα συνεισφέρει μόνο στην αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά θα μείνει και θα στηρίξει την α’βάθμια υγεία στη Λαμία και μετέπειτα.
Ο κ. Χατζηδάκης, το Σεπτέμβριο του 2019, έλεγε ότι “θα έχουμε πιο φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα”, ενώ το Δεκέμβριο του 2020 υποστήριζε ότι “δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση στην ενέργεια, δε θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο, δεν πρόκειται να γίνει ούτε 1 στο τρισεκατομμύριο”! Τι συνέβη τελικά… μπορεί να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε ανοίγοντας ένα λογαριασμό ρεύματος ή πηγαίνοντας σε κάποιο πρατήριο καυσίμων. Για τέτοια “κυβερνητική αξιοπιστία” μιλάμε…

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Χάνονται άνθρωποι καθημερινά και δεν ιδρώνει κανενός το αυτί στην Κυβέρνηση !”

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης σχολίασε την επικαιρότητα μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΛΑΜΙΑ FΜ-1 96.2. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Την...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Για ποια κυβερνητική “αξιοπιστία” μιλάμε;”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα "Κανάλι ΕΝΑ 90.4" σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο με τις τοποθετήσεις του.  Συνιστά...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Για το επικουρικό προσωπικό που στηρίζει το Ε.Σ.Υ. η Κυβέρνηση δε λαμβάνει καν την απόφαση μονιμοποίησης αυτών”

Στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας (16/11) με την Όλγα Λαθύρη σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία των τοποθετήσεων του.  Κάποια...

Διαβάστε Περισσότερα