05/11/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Αν επαληθεύτηκε ο κ. Χατζηδάκης, που έλεγε ότι ‘δεν πρόκειται ούτε 1 στο τρις να υπάρξει αύξηση στο ρεύμα’, μπορούν οι καταναλωτές να το διαπιστώσουν στους λογαριασμούς τους”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και σύσσωμη η Αντιπολίτευση καταψήφισαν το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, που αλλοιώνει ένα θεσμό 100 ετών. Χάριν των ισχυρών συμφερόντων, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. εμπορευματοποιεί ένα θεσμό, που στήριζε τη μεσαία τάξη, τους αγρότες και τους καταναλωτές και στον οποίο βρίσκαμε φθηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα.
Δε μπορούμε να συζητούμε για “υποχρεωτικότητα στον οποιοδήποτε κλάδο” όταν μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση δεν έχει εφαρμόσει όσα προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Η κα Λινού έχει τονίσει χαρακτηριστικά ότι ενώ υπάρχουν οδηγίες από τον Π.Ο.Υ. για το πως θα πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν, αυτή η πληροφόρηση δεν προωθήθηκε ποτέ. Ούτε καν μεταφράστηκε το σχετικό βιβλιαράκι, ούτε πραγματοποιήθηκαν τα αναγκαία σεμινάρια για την ενημέρωση των ιατρών.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τονίζει ότι η διαδικασία του εμβολιασμού είναι ζήτημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Παρά την πίεση των μνημονίων και των θεσμών, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ίδρυσε 127 ΤΟ.Μ.Υ. σε όλη την Ελλάδα. Η Ν.Δ. απαξίωσε το θεσμό και έχει παγώσει την έναρξη λειτουργίας των υπολοίπων ΤΟ.Μ.Υ.. Στο Παγκράτι Λαμίας, δε γίνεται καμία ενέργεια για τη λειτουργία της 2ης ΤΟ.Μ.Υ., η οποία δε θα συνεισφέρει μόνο στην αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά θα μείνει και θα στηρίξει την α’βάθμια υγεία στη Λαμία και μετέπειτα.
Ο κ. Χατζηδάκης, το Σεπτέμβριο του 2019, έλεγε ότι “θα έχουμε πιο φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα”, ενώ το Δεκέμβριο του 2020 υποστήριζε ότι “δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αύξηση στην ενέργεια, δε θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο, δεν πρόκειται να γίνει ούτε 1 στο τρισεκατομμύριο”! Τι συνέβη τελικά… μπορεί να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε ανοίγοντας ένα λογαριασμό ρεύματος ή πηγαίνοντας σε κάποιο πρατήριο καυσίμων. Για τέτοια “κυβερνητική αξιοπιστία” μιλάμε…

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα