27/04/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Αν η Kυβέρνηση αποφασίσει τον Ιούλιο να ενισχύσει τις επιχειρήσεις θα είναι αργά”

Στο “Μαγκαζίνο” του ΡΑΔΙΟ Λαμία μίλησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΦΘιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης. “Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη την δεδομένη χρονική στιγμή. Ήδη επιχειρήσεις έχουν πληγεί και έχουν κατεβάσει ρολά. Ο κλάδος της κτηνοτροφίας είναι σε τραγική κατάσταση” σημειώνει ο κ. Σαρακιώτης και συνεχίζει: “Όλα αυτά, την ώρα που μακροχρόνια (πλέον του ενός έτους, δηλαδή πέρα από αυτούς που καλύπτει η σχετική διάταξη) άνεργοι δεν καλύπτονται από τα μέτρα της Κυβέρνησης και εγκαταλείπονται από την Πολιτεία. Την ώρα που αγρότες και κτηνοτρόφοι δε στηρίζονται με κανένα μέτρο και βλέπουν την παραγωγή τους να απαξιώνεται και τα έσοδα τους να μηδενίζονται. Την ώρα που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αγωνιούν για το αν θα καταφέρουν να ξανά ανοίξουν όταν λήξουν τα περιοριστικά μέτρα, με τη ΓΣΕΒΕΕ να κάνει λόγο για περισσότερα από 100.000 λουκέτα”.

Συν τις άλλοις ο κ. Σαρακιώτης μίλησε και για την κατάσταση στην περιοχή της Φθιώτιδας τονίζοντας πως ήδη το αντίκτυπος της πανδημίας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός. “Απαιτείται άμεση στήριξη στον τομέα των εργαζομένων, την επόμενη μέρα ένα κατάστημα που έχει 5-6 εργαζόμενους και έχει μια πτώση του τζίρου 50-60% βάσει των όσων βιώνουμε δεν θα μπορεί να στηρίξει όλους τους εργαζομένους. Όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ η πολιτεία χρειαζόταν χθες, χρειάζεται σήμερα εμπροσθοβαρή οριζόντια μέτρα, χρειάζεται την στήριξη της πολιτείας. Πλήττεται ολόκληρη η ελληνική κοινωνία. Χαίρομαι που άκουσα τον επικεφαλής της ομάδας της ομάδας Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. κ. Μειμάρακη να λέει ότι η οικονομία χρειάζεται εμπροσθοβαρή οριζόντια μέτρα. Αν η κυβέρνηση αποφασίσει να ενισχύσει τις επιχειρήσεις τον Ιούλιο λυπάμαι που θα το πω δεν θα βρει τον ίδιο αριθμό επιχειρήσεων όπως ήταν τον Μάρτη…”.

Τέλος σε ότι αφορά τα διακινούμενα σενάρια περί εκλογών ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας τόνισε ότι, “η διακίνηση σεναρίων εκλογών από το Μέγαρο Μαξίμου συνιστά ύβρι προς τον επιχειρηματία, ο οποίος αγωνιά αν θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει αύριο το κατάστημά του. Είναι ύβρις προς τον εργαζόμενο, ο οποίος δεν ξέρει αν θα έχει την επόμενη ημέρα ένα ελάχιστο εισόδημα, προκειμένου να θρέψει την οικογένειά του. Είναι ύβρις προς την ελληνική κοινωνία“.

Δείτε παρακάτω την συνέντευξη

Πηγή: Lamianow.gr

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Επί 3 χρόνια ότι συμβαίνει στη χώρα γίνεται με πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη – Στο θέμα των υποκλοπών μας παριστάνει τον ανήξερο”

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA "Κοινωνία Ώρα MEGA" σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. αντί να στηρίξει τη ΛΑΡΚΟ απολύει τους εργαζομένους, παρέχει ασυλία στον Διαχειριστή και επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο”

Την επικαιρότητα σχολίασε (28/07) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στη ραδιοφωνική συχνότητα “Στο Κόκκινο 105.5 FM” και τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά. Παρακάτω...

Διαβάστε Περισσότερα