29/10/2022

Γ. Σαρακιώτης: “Από τον Οκτώβριο του 2021 η τιμή του ρεύματος ήταν αυξημένη κατά 189%”

Στην ενημερωτική εκπομπή της τηλεοπτικής συχνότητας ERT News είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

Η γενιά μας βιώνει 3 μεγάλες κρίσεις: υγειονομική, ενεργειακή και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Σε αυτά προστίθεται η πρωτοφανής έφοδος των υποτιθέμενων “αντικρατιστών” στα δημόσια ταμεία. Τέτοιο ρεσάλτο στα δημόσια ταμεία δεν έχει ζήσει άλλη γενιά.

Πέρυσι τον Οκτώβριο η “Ναυτεμπορική” έγραφε ότι η τιμή του ρεύματος ήταν αυξημένη κατά 189% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020. Είχε εισβάλει τότε ο Πούτιν στην Ουκρανία και δεν το ξέρουμε; Σύμφωνα με τη Ν.Δ., “για όλα φταίει ο Πούτιν”.

Όπου και να βρεθώ στη Φθιώτιδα εδώ και μήνες, μιλώντας με επιχειρηματίες κ ανθρώπους της αγοράς, αναφέρουν ότι έχουν κλείσει ή θα κλείσουν τα καταστήματά τους εξαιτίας του ενεργειακού κόστους. Ν.Δ. ακούει; Ενδιαφέρει κανέναν;;;

Όταν ξεκινούσε η συζήτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης, οι εκπρόσωποι των τραπεζών ζήτησαν όλα τα ποσά να περάσουν μέσα από τις 4 συστημικές τράπεζες. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ζήτησε δίκαιη κατανομή των πόρων και εστίασε στην Αναπτυξιακή Τράπεζα και τις μικροπιστώσεις, χρηματοδοτικά εργαλεία που ως Κυβέρνηση είχε εισάγει, με έμφαση στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Στον αντίποδα, η Ν.Δ. σήμερα δίνει μισό δισ. ευρώ σε μόλις 13 μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προτείνει το “κούρεμα” των οφειλών, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας για τις επιχειρήσεις, στο πρότυπο του επανυπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, στον οποίο είχε προβεί η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2019. Η Κυβέρνηση, όμως, έχει άλλες προτεραιότητες…

Η περσινή πώληση του 18% της Δ.Ε.Η. και η απώλεια του δημόσιου ελέγχου ήταν έγκλημα και τα αποτελέσματα τα βιώνουμε σήμερα. Οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη σε επίπεδο ενεργειακής πολιτικής έχουν καταστρέψει τη βάση της ελληνικής οικονομίας.

Η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα κοστολογείται στο 1,5 δισ. ευρώ ενώ το πρώτο 8μηνο του 2022, έχουν εισπραχθεί φορολογικά υπερέσοδα ύψους 7 δισ. ευρώ. Πρέπει να απαντήσουν στη ΝΔ γιατί δημιουργούν συνειδητά συνθήκες οικονομικής ασφυξίας για την ελληνική κοινωνία.

Αναφερόμαστε όλοι σε “επερχόμενη επισιτιστική κρίση”… Είναι δυνατόν ο αγρότης να δουλέψει στο χωράφι του με το πετρέλαιο πάνω από 2 ευρώ; Κατηγορούσαν το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για “φορολαίλαπα” και “φοροληστεία” και το πετρέλαιο ήταν στο 1,25. Για τη σημερινή κατάσταση δεν τοποθετείται κανείς στο δημόσιο διάλογο.

Η κατάσταση για τον αγροτικό κόσμο είναι δυσμενέστατη. Ένα 25κιλο σακί λίπασμα από 16-18€ πλέον κοστίζει 60. Ποια αγροτική παραγωγή και ποιος πρωτογενής τομέας; Θυμίζει τη δήθεν κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα… Ο Πρόεδρος της ΡΑΕ αναφέρει ότι το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τον Σεπτέμβριο είναι αυξημένο κατά 54% με… “καταργημένη” τη ρήτρα αναπροσαρμογής! Μαγικά διά χειρός Κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη!

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Στις 29/7/2019 πήρε φωτιά η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα – 4 χρόνια τί έκαναν;”

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99.4 σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα και την Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Ο “άριστος γνώστης των πάντων” κ. Μητσοτάκης, τώρα ομολογεί ότι δεν γνωρίζει τίποτα»

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, με τη συζήτηση να...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η ακρίβεια και η μείωση των εισοδημάτων έχουν εξασθενίσει την κοινωνία”

Στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων και την εκπομπή Πρωινή Επισκόπηση σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα και την Τεχνολογία του...

Διαβάστε Περισσότερα