11/07/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Από τον πρώτο μήνα έδειξε η Ν.Δ. την αδιαφάνεια που θα επακολουθούσε»

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις τοποθετήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας (9/7), με τον Γιάννη Βούτσινο την έως τώρα πορεία της χώρας και της Φθιώτιδας, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, την παρέμβαση του για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (Π.Ε.Λ.), καθώς και να μνημονεύσει τους πιο σημαντικούς σταθμούς του έως τώρα κοινοβουλευτικού έργου του, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία των τοποθετήσεων του κ. Σαρακιώτη καθώς και σχετικό βίντεο. 

“Όσο η ανικανότητα της κυβέρνησης φανερώνεται στους πολίτες, τόσο θα αυξάνει τη λάσπη εναντίον των πολιτικών αντιπάλων της. Θα αυξάνει η προσπάθεια σπίλωσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των στελεχών του, αλλά και οποιουδήποτε άλλου εκφράζει μια αντίθετη άποψη στο δημόσιο λόγο.”

“Ζήσαμε το πρωτοφανές να καταθέτουμε ερωτήσεις στη Βουλή και να ζητούν δημοσιογράφοι να εμφανιστεί η λίστα Πέτσα με το που πήγαν τα χρήματα του ελληνικού λαού και να μας λένε “δεν τη δίνουμε”, “όχι τώρα” κλπ. Δεν είναι χρήματα του Μητσοτάκη ή του Πέτσα για να τα διαχειρίζονται όπως θέλουν.”

“Ο κ. Βρούτσης ήδη από τις πρώτες ημέρες της κυβέρνησης κατάργησε προστατευτικές για τους εργαζόμενους διατάξεις του εργατικού δικαίου, που είχε θεσπίσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., π.χ. για τον αιτιολογημένο λόγο απόλυσης, ενώ αποδιοργάνωσε και το Σ.Ε.Π.Ε. με τα φαινόμενα καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων να αυξάνουν κατακόρυφα.”

Από τον πρώτο μήνα, που ανέλαβε η Ν.Δ., μας έδειξε τις προθέσεις της για τα ζητήματα διαφάνειας. Προσέλαβε εκτός Α.Σ.Ε.Π. 1.500 ειδικούς φρουρούς, ενώ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επί 4,5 χρόνια δεν είχε προχωρήσει σε ούτε μία μόνιμη πρόσληψη στο δημόσιο εκτός Α.Σ.Ε.Π..”

“Η κα Κεραμέως με τις ψήφους των Βουλευτών της Ν.Δ. στη Φθιώτιδα κατάργησε το Τμήμα Λογοθεραπείας, που είχε ιδρύσει η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην πόλη της Λαμίας, αλλά και το Συμβούλιο που θα εξέταζε τη δημιουργία Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.”

“Με την τροπολογία του Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση της Ν.Δ. έβαλε “ταφόπλακα” στη ΛΑΡΚΟ, ενώ πριν υποσχόταν καλύτερες και περισσότερες δουλειές. Ας πάνε στη ΛΑΡΚΟ τα στελέχη της Ν.Δ. να μιλήσουν για “καλύτερες και περισσότερες δουλειές”.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Το δόγμα της Ν.Δ. αποτυπώθηκε στη φράση του κ. Πέτσα: “Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει”.

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, Βουλής Βήμα είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Food pass, Fuel pass, Energy pass…Με pass δεν πας πουθενά!»

Την επικαιρότητα σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας με τη δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά. Παρακάτω ακολουθούν...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν αυξηθεί κατά 1.400% – Ο κ. Χατζηδάκης έλεγε ότι “δεν υπάρχει ούτε 1 περίπτωση στο τρισεκατομμύριο να υπάρξουν αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα Κανάλι 1, 90.4 FM σχολίασε πρόσφατα την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του....

Διαβάστε Περισσότερα