04/02/2020

Γ. Σαρακιώτης από το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας: «Στις σχολικές καθαρίστριες αξίζει σεβασμός και ειλικρίνεια»

Συνάντηση με αντιπροσωπεία σχολικών καθαριστριών της Λαμίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης. Στη συζήτηση που έλαβε χώρα στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, παρουσία της Προέδρου κας Σοφίας Ανεστοπούλου και του Αντιπροέδρου κ. Βάιου Μπουρογιάννη, οι παρευρισκόμενες σχολικές καθαρίστριες εξέφρασαν πρωτίστως την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με τις συμβάσεις εργασίας τους, οι οποίες και λήγουν στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Δευτερευόντως, η αντιπροσωπεία των σχολικών καθαριστριών έθιξε το ζήτημα του τρόπου υπολογισμού των ημερομισθίων τους, καθώς πληρώνονται στη βάση των αιθουσών που καθαρίζουν και όχι επί του συνόλου των κοινόχρηστων χωρών, το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την καταβολή της αποζημίωσης τους, τις καθυστερήσεις ως προς την καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς και άλλα ζητήματα της εργασιακής καθημερινότητας τους. Σήμερα εκτιμάται ότι, στη Φθιώτιδα εργάζονται υπό το καθεστώς συμβάσεων ορισμένου χρόνου περίπου εκατό πενήντα (150) σχολικές καθαρίστριες, οι οποίες και καλύπτουν τις ανάγκες των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Σαρακιώτης από μεριάς του επεσήμανε το γεγονός ότι, η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θεσμοθέτησε το διετή χρονικό ορίζοντα των συμβάσεων τους, καθώς και την ασφάλισή τους κατά τον ισχύοντα Κανονισμό Ασφάλισης Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ωρών της ημερήσιας απασχόλησής τους. Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης δεσμεύτηκε για την ανάδειξη του μείζονος ζητήματος των συμβάσεων εργασίας των σχολικών καθαριστριών στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

 

Αρχείο δελτίων τύπου

Σαρακιώτης στη Βουλή: «Όσο οι μεγαλοτραπεζίτες κάνουν business με τις πλάτες της Κυβέρνησης, οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω από τις τράπεζες»

Επί της σύμβασης συγχώνευσης της Τράπεζα Αττικής με την Παγκρήτια, η οποία «έρχεται υπό το μανδύα της ανάγκης θεμελίωσης ενός 5ου τραπεζικού πυλώνα, αλλά την ίδια στιγμή προκαλεί πολλά εύλογα ερωτηματικά», τοποθετήθηκε στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη προς Τσιάρα: «Γιατί δεν εντάξατε τη Φθιώτιδα στους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias”;»

Για ποιο λόγο δεν εντάχθηκε η Φθιώτιδα στους άμεσους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias” και πότε θα λάβει χώρα η πίστωση των οικονομικών ενισχύσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών ολόκληρης της περιοχής, ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης...

Διαβάστε Περισσότερα

Επίκαιρη ερώτηση Σαρακιώτη στη Βουλή: «Δεν είναι δυνατόν η εύρυθμη λειτουργία της Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου να αποκαθίσταται μόνο μετά από ερωτήσεις Βουλευτών»

Το θέμα της δυσλειτουργίας του Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου έφερε στη Βουλή μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Εργασίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα