12/11/2021

Γ. Σαρακιώτης από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα: «Πρωτοφανής εικόνα εγκατάλειψης της άλλοτε κραταιάς εταιρείας»

Τη δεινή θέση, στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ αλλά και η εταιρεία εν γένει, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Ο κ. Σαρακιώτης συνομίλησε με εργαζόμενους και ενημερώθηκε εκτενώς για τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν καθημερινά, θέτοντας τους εαυτούς τους με αυταπάρνηση στην υπηρεσία μιας εταιρείας υπό κατάρρευση και όπως ανέφερε: «Μετά από δύο έτη παντελούς απραξίας και αδιαφορίας της Κυβέρνησης της Ν.Δ., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρώπη έχει οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο, με εργαζόμενους, οι οποίοι υφίστανται τη μία περικοπή του μισθού τους μετά την άλλη, απαξιωμένες υποδομές, στις οποίες δεν πραγματοποιούνται πλέον ούτε οι στοιχειώδεις εργασίες συντήρησης και μια εξαιρετικά θολή προοπτική. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση επέδειξε έναν πρωτοφανή ζήλο με την κατάθεση τροπολογιών, οι οποίες όμως απέτυχαν παταγωδώς να δώσουν ουσιαστικές λύσεις στα συνεχιζόμενα προβλήματα, τα οποία θέτουν σε διαρκή κίνδυνο τους εργαζόμενους, κάτι που αποδεικνύουν τα παρατηρούμενα αλλεπάλληλα εργατικά ατυχήματα. Για πόσο ακόμη χρονικό διάστημα η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδεικνύει αυτή την προκλητική αδράνεια; Για πόσο ακόμη θα γυρνά την πλάτη της στους ανθρώπους, οι οποίοι συνιστούν τους στυλοβάτες της ΛΑΡΚΟ, αποφεύγοντας να τους δώσει σαφείς απαντήσεις στα δίκαια αιτήματά τους;»

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας συνέχισε τονίζοντας ότι η θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παραμένει αταλάντευτα υπέρ της αδιάληπτης και βιώσιμης λειτουργίας της εταιρείας, της βέλτιστης συντήρησης των εγκαταστάσεων προς αποφυγή νέων ατυχημάτων, της διασφάλισης όλων των θέσεων εργασίας και της άμεσης αποπληρωμής των οφειλόμενων στους εργολάβους, οι οποίοι συνεργάζονται επί χρόνια με την εταιρεία. Μάλιστα, ο κ. Σαρακιώτης υπενθύμισε ότι τα στελέχη της Ν.Δ. είχαν πλειοδοτήσει σε προεκλογικές υποσχέσεις όσον αφορά συγκεκριμένα το ζήτημα της διατήρησης των θέσεων εργασίας, αλλά πλέον «κρύβονται έχοντας εγκαταλείψει τη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζομένους της στο έλεος των πολιτικών τους».

Αρχείο δελτίων τύπου

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Χαρίτση-Σαρακιώτη-Μαμουλάκη: «Απαράδεκτη η περικοπή της τακτικής επιχορήγησης των Ερευνητικών Κέντρων»

Την απαράδεκτη περικοπή της τακτικής επιχορήγησης των Ερευνητικών Κέντρων αναδεικνύουν με κοινή ερώτησή τους προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης και οι Αν. Τομεάρχες...

Διαβάστε Περισσότερα

«Τη φωνή του με το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ένωσε με κοινοβουλευτική παρέμβαση ο Γιάννης Σαρακιώτης για την αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής απάτης»

Την ανάγκη άμεσης λήψης ουσιαστικών μέτρων από τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ανησυχητικού φαινόμενου της εκρηκτικής αύξησης στις ηλεκτρονικές απάτες υπογράμμισε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική...

Διαβάστε Περισσότερα

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Γιάννης Σαρακιώτης

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη για τη Θρονική Εορτή βρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας της Διακοινοβουλευτικής...

Διαβάστε Περισσότερα