12/11/2021

Γ. Σαρακιώτης από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα: «Πρωτοφανής εικόνα εγκατάλειψης της άλλοτε κραταιάς εταιρείας»

Τη δεινή θέση, στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ αλλά και η εταιρεία εν γένει, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Ο κ. Σαρακιώτης συνομίλησε με εργαζόμενους και ενημερώθηκε εκτενώς για τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν καθημερινά, θέτοντας τους εαυτούς τους με αυταπάρνηση στην υπηρεσία μιας εταιρείας υπό κατάρρευση και όπως ανέφερε: «Μετά από δύο έτη παντελούς απραξίας και αδιαφορίας της Κυβέρνησης της Ν.Δ., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρώπη έχει οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο, με εργαζόμενους, οι οποίοι υφίστανται τη μία περικοπή του μισθού τους μετά την άλλη, απαξιωμένες υποδομές, στις οποίες δεν πραγματοποιούνται πλέον ούτε οι στοιχειώδεις εργασίες συντήρησης και μια εξαιρετικά θολή προοπτική. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση επέδειξε έναν πρωτοφανή ζήλο με την κατάθεση τροπολογιών, οι οποίες όμως απέτυχαν παταγωδώς να δώσουν ουσιαστικές λύσεις στα συνεχιζόμενα προβλήματα, τα οποία θέτουν σε διαρκή κίνδυνο τους εργαζόμενους, κάτι που αποδεικνύουν τα παρατηρούμενα αλλεπάλληλα εργατικά ατυχήματα. Για πόσο ακόμη χρονικό διάστημα η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδεικνύει αυτή την προκλητική αδράνεια; Για πόσο ακόμη θα γυρνά την πλάτη της στους ανθρώπους, οι οποίοι συνιστούν τους στυλοβάτες της ΛΑΡΚΟ, αποφεύγοντας να τους δώσει σαφείς απαντήσεις στα δίκαια αιτήματά τους;»

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας συνέχισε τονίζοντας ότι η θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παραμένει αταλάντευτα υπέρ της αδιάληπτης και βιώσιμης λειτουργίας της εταιρείας, της βέλτιστης συντήρησης των εγκαταστάσεων προς αποφυγή νέων ατυχημάτων, της διασφάλισης όλων των θέσεων εργασίας και της άμεσης αποπληρωμής των οφειλόμενων στους εργολάβους, οι οποίοι συνεργάζονται επί χρόνια με την εταιρεία. Μάλιστα, ο κ. Σαρακιώτης υπενθύμισε ότι τα στελέχη της Ν.Δ. είχαν πλειοδοτήσει σε προεκλογικές υποσχέσεις όσον αφορά συγκεκριμένα το ζήτημα της διατήρησης των θέσεων εργασίας, αλλά πλέον «κρύβονται έχοντας εγκαταλείψει τη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζομένους της στο έλεος των πολιτικών τους».

Αρχείο δελτίων τύπου

Σαρακιώτης στη Βουλή: «Όσο οι μεγαλοτραπεζίτες κάνουν business με τις πλάτες της Κυβέρνησης, οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω από τις τράπεζες»

Επί της σύμβασης συγχώνευσης της Τράπεζα Αττικής με την Παγκρήτια, η οποία «έρχεται υπό το μανδύα της ανάγκης θεμελίωσης ενός 5ου τραπεζικού πυλώνα, αλλά την ίδια στιγμή προκαλεί πολλά εύλογα ερωτηματικά», τοποθετήθηκε στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη προς Τσιάρα: «Γιατί δεν εντάξατε τη Φθιώτιδα στους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias”;»

Για ποιο λόγο δεν εντάχθηκε η Φθιώτιδα στους άμεσους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias” και πότε θα λάβει χώρα η πίστωση των οικονομικών ενισχύσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών ολόκληρης της περιοχής, ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης...

Διαβάστε Περισσότερα

Επίκαιρη ερώτηση Σαρακιώτη στη Βουλή: «Δεν είναι δυνατόν η εύρυθμη λειτουργία της Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου να αποκαθίσταται μόνο μετά από ερωτήσεις Βουλευτών»

Το θέμα της δυσλειτουργίας του Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου έφερε στη Βουλή μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Εργασίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα