28/08/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Ας μην πανηγυρίζουμε όταν απεμπολούμε δικαιώματά μας»

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων (28/8) του τηλεοπτικού σταθμού ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας, είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τα θέματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Δεν υπήρχε περίπτωση να υπερψηφίσουμε μια συμφωνία, όπως αυτή με την Αίγυπτο, η οποία ξεπερνά όλες τις κόκκινες γραμμές, όπως τέθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις που διαπραγματεύονταν επί 15 χρόνια.”

“Η Κύπρος δεν πιεζόταν, όταν ούσα διχοτομημένη προέβη σε συμφωνία με την Αίγυπτο με βάση την αρχή της μέσης γραμμής; Δεν πιεζόταν η Κύπρος και πιέζεται η χώρα μας σήμερα; Ας μην πανηγυρίζουμε όταν απεμπολούμε δικαιώματά μας.”

Η στάση της Ν.Δ. στην εξωτερική πολιτική αποτελεί πολιτική απάτη και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση. Δείτε πως διαχειρίζονται πλέον τη Συμφωνία των Πρεσπών και πως ξεχνούν όσα έλεγαν για την προοπτική επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. από την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο Ιόνιο.”

Όταν ο Πρωθυπουργός έκανε τα μπάνια του στα Χανιά και ο Υπουργός Άμυνας έτρωγε στους Γαργαλιάνους πριν τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis διεξήγε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας επί 15 ημέρες.”

“Με την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία, αποδίδεται 75% της – πλούσιας σε κοιτάσματα – Λεκάνης του Ηροδότου στην Αίγυπτο και 25% στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια εξόχως αρνητική πτυχή της συμφωνίας για τη χώρα μας.”

“Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τους ειδικούς, όσον αφορά την πανδημία, μόνο όταν τη βολεύουν και σε ένα ζήτημα να λαμβάνεται υπόψιν η συμβουλή τους, αλλά σε άλλο όχι. Για παράδειγμα, δεν μπορώ να δεχθώ ότι υπήρξε ειδικός λοιμωξιολόγος που συμφώνησε να αυξηθεί η πληρότητα των πλοίων από το 65% στο 85%. Η Κυβέρνηση συναίνεσε απλά στα αιτήματα των εφοπλιστών, όπως έπραξε και στην περίπτωση των μεγάλων malls.”

“Οι στιγμές είναι δύσκολες, οι μέρες που έρχονται ακόμη δυσκολότερες και το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να βρεθεί ουσιαστικά δίπλα στην κάθε ελληνική οικογένεια. 65.000 παιδιά μένουν εκτός των voucher για ΚΔΑΠ σημαίνει τρομερή οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς. Ελπίζω η ελληνική κυβέρνηση, η οποία βρήκε αρκετά εκατομμύρια να δώσει στους καναλάρχες, να βρει κάποια χρήματα και για την παιδεία.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Η Ν.Δ. έλεγε προεκλογικά ότι θα στήριζε τον ιδιωτικό τομέα – Σήμερα τον πετάει εκτός»

Στην ερώτηση που κατέθεσαν 49 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία για τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τα ΚΔΑΠ και τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των Δήμων, αναφέρθηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Σαρακιώτης μιλώντας στον Flash 99.4 και στην...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Τι να περιμένουμε όταν η Κυβέρνηση δηλώνει ότι ήταν οριακά θετική έκπληξη η ύφεση 15,2% του β’ τριμήνου;»

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδας (08/09) με τη Λένα Παρασκευά είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία στην Π.Ε. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Είναι δυνατόν να μην υπάρχει χρηματοδότηση για αντιδραστήρια;»

Στον περιφερειακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΑΜΙΑ FM1, τον Απόστολο Έλληνα και την Παρασκευή Τσιαχρή (04/09) είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και...

Διαβάστε Περισσότερα