28/08/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Ας μην πανηγυρίζουμε όταν απεμπολούμε δικαιώματά μας»

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων (28/8) του τηλεοπτικού σταθμού ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας, είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τα θέματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Δεν υπήρχε περίπτωση να υπερψηφίσουμε μια συμφωνία, όπως αυτή με την Αίγυπτο, η οποία ξεπερνά όλες τις κόκκινες γραμμές, όπως τέθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις που διαπραγματεύονταν επί 15 χρόνια.”

“Η Κύπρος δεν πιεζόταν, όταν ούσα διχοτομημένη προέβη σε συμφωνία με την Αίγυπτο με βάση την αρχή της μέσης γραμμής; Δεν πιεζόταν η Κύπρος και πιέζεται η χώρα μας σήμερα; Ας μην πανηγυρίζουμε όταν απεμπολούμε δικαιώματά μας.”

Η στάση της Ν.Δ. στην εξωτερική πολιτική αποτελεί πολιτική απάτη και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση. Δείτε πως διαχειρίζονται πλέον τη Συμφωνία των Πρεσπών και πως ξεχνούν όσα έλεγαν για την προοπτική επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. από την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο Ιόνιο.”

Όταν ο Πρωθυπουργός έκανε τα μπάνια του στα Χανιά και ο Υπουργός Άμυνας έτρωγε στους Γαργαλιάνους πριν τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis διεξήγε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας επί 15 ημέρες.”

“Με την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία, αποδίδεται 75% της – πλούσιας σε κοιτάσματα – Λεκάνης του Ηροδότου στην Αίγυπτο και 25% στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια εξόχως αρνητική πτυχή της συμφωνίας για τη χώρα μας.”

“Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τους ειδικούς, όσον αφορά την πανδημία, μόνο όταν τη βολεύουν και σε ένα ζήτημα να λαμβάνεται υπόψιν η συμβουλή τους, αλλά σε άλλο όχι. Για παράδειγμα, δεν μπορώ να δεχθώ ότι υπήρξε ειδικός λοιμωξιολόγος που συμφώνησε να αυξηθεί η πληρότητα των πλοίων από το 65% στο 85%. Η Κυβέρνηση συναίνεσε απλά στα αιτήματα των εφοπλιστών, όπως έπραξε και στην περίπτωση των μεγάλων malls.”

“Οι στιγμές είναι δύσκολες, οι μέρες που έρχονται ακόμη δυσκολότερες και το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να βρεθεί ουσιαστικά δίπλα στην κάθε ελληνική οικογένεια. 65.000 παιδιά μένουν εκτός των voucher για ΚΔΑΠ σημαίνει τρομερή οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς. Ελπίζω η ελληνική κυβέρνηση, η οποία βρήκε αρκετά εκατομμύρια να δώσει στους καναλάρχες, να βρει κάποια χρήματα και για την παιδεία.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα