05/03/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Αυτή είναι η Ν.Δ.: Αδιαφάνεια σε αναθέσεις – Εμβολιασμοί στη “ζούλα” – Ανεπάρκεια στην αντιμετώπιση της πανδημίας”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα των Παραπολιτικών FM 90.1 σχολίασε την επικαιρότητα (04/03) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν βασικά σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“Επί ένα χρόνο πολλοί επιχειρηματίες έχουν κλειστές τις επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι τους ζουν στη αβεβαιότητα, πολλοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με την απειλή της ανεργίας το επόμενο χρονικό διάστημα.”

Πρόκληση είναι αυτό που έκανε ο συνάδελφος, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος πήγε σε λόμπι ξενοδοχείου στο Κολωνάκι και έκανε το ραντεβού του και μάλιστα εξ όσων πληροφορούμαστε φέρθηκε και με έναν “περίεργο” τρόπο προς τους ελεγκτές. Φαντάζομαι ότι δεν είναι και το καλύτερο μήνυμα αυτό, ένας Βουλευτής του Κυβερνητικού κόμματος να φέρεται κατά αυτόν τον τρόπο, την ώρα που οι συμπολίτες μας, βιώνουν αυτό που βιώνουν επί ένα χρόνο.”

“Υπάρχουν σοβαρές παραλείψεις από την Κυβέρνηση στο θέμα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, όπου μετακινούνται καθημερινά χιλιάδες συμπολιτών μας προκειμένου να πάνε στην εργασία τους […] Η Κυβέρνηση από την Άνοιξη και μετά, ενώ γνώριζε ότι περιμέναμε ένα δεύτερο κύμα, δεν προέβη σε κανέναν προγραμματισμό. Ποια ήταν τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν προκειμένου να είμαστε προστατευμένοι κατά το δεύτερο κύμα; Εγώ δε γνωρίζω κάποιο μέτρο.”

Δε γίνεται μεγάλος αριθμός, στοχευμένων τεστ, επί παραδείγματι σε μεγάλες επιχειρήσεις ή σε χώρους όπως γηροκομεία, προκειμένου οι επιστήμονες να έχουν τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να εισηγηθούν με τον κατάλληλο τρόπο προς την Κυβέρνηση.”

“Βρέθηκα σήμερα, ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., στην πόλη της Θήβας, σε μία μεγάλη επιχείρηση, η οποία μετά από 25 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας βάζει λουκέτο και πετάγονται στο δρόμο περίπου 70 οικογένειες. Και θυμόμαστε όλοι τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης για ανάπτυξη του 4% τον πρώτο χρόνο. Εμείς το λέγαμε προεκλογικά. Ποια ανάπτυξη να περιμένουμε από εκείνους που μας χρεωκόπησαν;

“Να έρθει το εμβόλιο, αλλά βλέπετε ότι σήμερα έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων. Δεν είναι δυνατόν να “ρίχνουμε όλα τα λεφτά” μας στο εμβόλιο. Μέχρι να εμβολιαστεί ο πληθυσμός μας, δε θα πρέπει να έχουμε λάβει και τα αναγκαία μέτρα;”

“Η κουβέντα που γίνεται όλο αυτό διάστημα για την υπόθεση Κουφοντίνα, θεωρώ ότι έχει μεθοδευτεί από πλευράς της Κυβέρνησης για να πληγεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γίνεται μία συζήτηση μέχρι το βράδυ για τον Κουφοντίνα, την ώρα που έχουμε ένα εκατομμύριο θέματα να ασχοληθούμε. Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε ένα πλήρες και ολιστικό πρόγραμμα για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, σήμερα στη Βουλή έθεσε θέματα διαφάνειας και σωρείας πράξεων απευθείας αναθέσεων του κ. Πατούλη, της κας Νικολάου και άλλων στελεχών της Κυβέρνησης, καθώς και το θέμα των εκτός σειράς εμβολιασμών των ανθρώπων της Νέας Δημοκρατίας.”

“Ολόκληρος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, πήγε στη “ζούλα” και εμβολιάστηκε εκτός σειράς. Βλέπουμε ότι ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, πήγε και εμβολιάστηκε και αυτός εκτός σειράς. Νέος άνθρωπος και  δεν ντρέπεται και η Νέα Δημοκρατία δεν τον έχει διαγράψει ακόμη. Ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει θέσει εκατό ζητήματα και ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν κολλήσει στο θέμα του Κουφοντίνα. Αν θέλουν να ηρωοποιήσουν εν τέλει τον Κουφοντίνα και τη 17 Νοέμβρη, να μας το πουν από το Μαξίμου.”

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα