29/08/2016

Γ. Σαρακιώτης: «Αφήστε τη σεναριολογία. Ο κόσμος δεν λησμονεί τα πεπραγμένα σας»

Να αφήσουν τη σεναριολογία και να θυμηθούν τα πεπραγμένα τους κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, απάντησε στις αναφορές περί «συγκοινωνούντων δοχείων» και υπόγειας σύμπραξης στελεχών της ΝΔ με την Κυβέρνηση, ο Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Γιάννης Σαρακιώτης, στην κυριακάτικη πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, «Πρωινή Ζώνη».

Παράλληλα έκανε μνεία στην «αγαστή συνεργασία του κ. Βενιζέλου με τον κ. Σαμαρά», που όπως είπε  «όχι υπόγεια δεν είναι, αλλά εμφανέστατη, συνεχίζεται ακόμη και σήμερα και ο κόσμος δεν την λησμονεί».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την ΕΛΣΤΑΤ και την υπόθεση Γεωργίου, δήλωσε ότι: «Η Ελληνική Κυβέρνηση σέβεται απολύτως την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, όμως εντύπωση μου προκαλεί η επέμβαση της Κομισιόν στα ζητήματα της ελληνικής Δικαιοσύνης».

Επιπροσθέτως, στηλίτευσε τη στάση των εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που ουδέποτε έως σήμερα ένιωσαν την ανάγκη «να απολογηθούν για τη δημιουργία των ελλειμμάτων και των χρεών, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης».

Σχολιάζοντας δε, τη σημερινή συνολική λειτουργία της ελληνικής δικαιοσύνης, ο κ. Σαρακιώτης πρόσθεσε: «Είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια η ελληνική δικαιοσύνη να χειραγωγείται. Με τη σημερινή κυβέρνηση να είστε βέβαιοι ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει».

Σε ότι αφορά τη συζήτηση για τα ζητήματα της οικονομίας και της καθημερινότητας ο κ. Σαρακιώτης, δήλωσε: «Προς στιγμήν δεν υπάρχει κανένα θέμα ενεργοποίησης του κόφτη» και έδωσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της καλής πορείας της εισπραξιμότητας, λέγοντας: «Θα ήθελα να αναφέρω μία είδηση που πέρασε στα ψιλά το αμέσως προηγούμενο διάστημα, ότι για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο του 2010, το ΙΚΑ θα καταβάλλει πλέον τις συντάξεις χωρίς να δανειστεί!».

Τέλος, μη διστάζοντας να κάνει αναφορά στην ανάγκη για αναστροφή του παρατεταμένου δυσμενούς κλίματος, περιέγραψε την κατεύθυνση στην οποία κινείται η κυβερνητική πολιτική, δίνοντας έμφαση στην προσέλκυση των επενδύσεων και στην επιτάχυνση των θεσμικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που θα δώσουν ώθηση στην απασχόληση και την ανάπτυξη.

Αρχείο δελτίων τύπου

Ο Γιάννης Σαρακιώτης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Μήνυμα ενότητας και εθνικής ομοψυχίας απηύθυνε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή τον εορτασμό της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Νερό και απορρίμματα το νέο λάφυρο των ιδιωτών με σφραγίδα Ν.Δ.»

Επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο, μεταξύ άλλων, προωθεί την ιδιωτικοποίηση του νερού και της διαχείρισης των απορριμμάτων, τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Στην Κύπρο για τη διευρυμένη συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας ο Γιάννης Σαρακιώτης

Στη διευρυμένη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και των Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου, συμμετείχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης...

Διαβάστε Περισσότερα