29/08/2016

Γ. Σαρακιώτης: «Αφήστε τη σεναριολογία. Ο κόσμος δεν λησμονεί τα πεπραγμένα σας»

Να αφήσουν τη σεναριολογία και να θυμηθούν τα πεπραγμένα τους κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, απάντησε στις αναφορές περί «συγκοινωνούντων δοχείων» και υπόγειας σύμπραξης στελεχών της ΝΔ με την Κυβέρνηση, ο Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Γιάννης Σαρακιώτης, στην κυριακάτικη πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, «Πρωινή Ζώνη».

Παράλληλα έκανε μνεία στην «αγαστή συνεργασία του κ. Βενιζέλου με τον κ. Σαμαρά», που όπως είπε  «όχι υπόγεια δεν είναι, αλλά εμφανέστατη, συνεχίζεται ακόμη και σήμερα και ο κόσμος δεν την λησμονεί».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την ΕΛΣΤΑΤ και την υπόθεση Γεωργίου, δήλωσε ότι: «Η Ελληνική Κυβέρνηση σέβεται απολύτως την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, όμως εντύπωση μου προκαλεί η επέμβαση της Κομισιόν στα ζητήματα της ελληνικής Δικαιοσύνης».

Επιπροσθέτως, στηλίτευσε τη στάση των εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που ουδέποτε έως σήμερα ένιωσαν την ανάγκη «να απολογηθούν για τη δημιουργία των ελλειμμάτων και των χρεών, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης».

Σχολιάζοντας δε, τη σημερινή συνολική λειτουργία της ελληνικής δικαιοσύνης, ο κ. Σαρακιώτης πρόσθεσε: «Είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια η ελληνική δικαιοσύνη να χειραγωγείται. Με τη σημερινή κυβέρνηση να είστε βέβαιοι ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει».

Σε ότι αφορά τη συζήτηση για τα ζητήματα της οικονομίας και της καθημερινότητας ο κ. Σαρακιώτης, δήλωσε: «Προς στιγμήν δεν υπάρχει κανένα θέμα ενεργοποίησης του κόφτη» και έδωσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της καλής πορείας της εισπραξιμότητας, λέγοντας: «Θα ήθελα να αναφέρω μία είδηση που πέρασε στα ψιλά το αμέσως προηγούμενο διάστημα, ότι για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο του 2010, το ΙΚΑ θα καταβάλλει πλέον τις συντάξεις χωρίς να δανειστεί!».

Τέλος, μη διστάζοντας να κάνει αναφορά στην ανάγκη για αναστροφή του παρατεταμένου δυσμενούς κλίματος, περιέγραψε την κατεύθυνση στην οποία κινείται η κυβερνητική πολιτική, δίνοντας έμφαση στην προσέλκυση των επενδύσεων και στην επιτάχυνση των θεσμικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που θα δώσουν ώθηση στην απασχόληση και την ανάπτυξη.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Μνημείο ανικανότητας και αναλγησίας οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της Ν.Δ. για τη ΛΑΡΚΟ»

Με ομιλία στη Βουλή παρενέβη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης για την τροπολογία, με την οποία ολοκληρώνεται η εγκληματική μεθόδευση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. εις βάρος της ΛΑΡΚΟ. Όπως επεσήμανε ο κ....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Μέχρι να συνεννοηθούν στη Ν.Δ. αν είναι καλές ή όχι οι ΤΟ.Μ.Υ., ας απαντήσουν πότε θα λειτουργήσει η 2η ΤΟ.Μ.Υ. στη Λαμία»

Στη Βουλή επανέφερε το θέμα της καθυστέρησης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. στη Λαμία ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Υγείας, ο κ. Σαρακιώτης ζήτησε οι...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Πως νοιάζεται η Ν.Δ. για τους αγρότες όταν για πρώτη φορά ο ΟΠΕΚΕΠΕ ελέγχεται από την Ε.Ε.;»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί θεμάτων...

Διαβάστε Περισσότερα